Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Bergambacht

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Bergambacht voel je je een stuk veiliger thuis. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Een eigen alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, kan je laten koppelen aan de meldkamer en geeft je een gerust en veilig gevoel. Daarnaast geeft het huisalarm ook een signaal af bij lekkage, brand, rookontwikkeling en lekkage. In onze keuzehulp tonen wij goede info over de systemen waar je uit kunt kiezen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Tevens bekijk je op dit platform landelijke en lokale beveiligingsbedrijven in Bergambacht en delen wij de beste inbraakpreventietips.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Het heeft een duidelijke reactieve werking.
 • Het alarm jaagt inbrekers weg.
 • Goedkopere verzekeringspremie.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Optioneel kan de meldkamer live meekijken.

alarmsysteem-bergambacht

Alarminstallatie Bergambacht installeren

Omschrijving van een alarmsysteem: een beveiligingsinstallatie dat een melding zal versturen bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties. Bij verdachte omstandigheden zal het alarm afgaan en krijg je meteen melding op je smartphone. Steeds vaker is jouw woningalarm verbonden met een bemande meldkamer (PAC). Een professional analyseert de situatie en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Als er sprake is van inbraak of brand kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Bergambacht? In het stukje hieronder leggen we precies uit hoe dit werkt.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Creëer een goed overzicht van je huis om erachter te komen waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Daardoor maak je een plan welke deuren en ramen meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. M.b.t. inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: waterdetectoren, rookmelders, glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s, bewegingsmelders, magneetcontacten.

 2. Selectie van soorten alarmen

  De meest bekende types zijn een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij een bekabeld woningalarm zal er gebruik worden gemaakt van kabels waardoor het nauwelijks storingen kent. Een draadloos systeem kan werken zonder kabels en sluit je heel gemakkelijk aan. Een hybride systeem een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  We onderscheiden meerdere type alarmen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor telefonische oproep, lichtalarm, SMS, geluidsalarm. Een interessante keuze is een standaard melding richting de meldkamer (PAC). Zij volgen de meldingen direct op. Om inbrekers op heterdaad te betrappen kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Offertes opvragen

  Vul eerst jouw postcode in en vertel precies wat je nodig hebt. Je ontvangt zo snel mogelijk tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Bergambacht.

 5. Installatie en uitleg

  Het beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op een geschikt moment op korte termijn. De woningbeveiliger vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. Je kunt nu ook de contactpersonen doorgeven waarnaar een signaal wordt gestuurd bij verdachte omstandigheden.

Een erkend alarmsysteem kopen in Bergambacht?

Krijg verschillende offertes van installatiebedrijven in direct regio

Tips: Soorten beveiligingssystemen

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Krimpenerwaard beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Er zijn goedkope standaard modellen met enkel noodzakelijke functies. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief buitensirene, afstandsbediening, rookmelders, meldkamer koppeling, camerabewaking. Tevens start je zoektocht bij het bepalen van een bekabeld, draadloos of hybride installatie. Hierna delen we daar meer info over.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloze alarminstallatie sluit je doorgaans aan op de WIFI, met units die werken met batterijen. Het is makkelijk aan te leggen en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Daarnaast is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Minpunten zijn dat je jaarlijks de detectors moet controleren en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Prijs inclusief montage: €650,00 oplopend tot €2250,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Bij een bekabeld alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Het is een betrouwbaar systeem, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij panden met een hoge risicoklasse is het zelfs verplicht. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, je hebt feitelijk nooit last van storingen en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Een professioneel systeem van hoge kwaliteit.
 • Minder geschikt voor de bestaande bouw.
 • Tarieven inclusief installatie: €900,00 tot wel €2350,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Op plekken waar al bedrading ligt installeer je bekabelde sensors, op plekken waar geen bedrading ligt doe je het met de draadloze detectoren.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Investering inclusief aanleggen: €1800,00 tot +/- €2450,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Je kunt het alarm uitbreiden met additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In de lijst hieronder lees je meer over veilig wonen in Bergambacht.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners en eventueel contactpersonen elders bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch brandblussysteem dat een brand blust.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: ideaal wanneer je huisdieren hebt die vrij rondlopen door de woning.
 • Camerabeveiliging: helpt preventief en zorgt dat je zelf alles op beveiligingscamera beeld hebt staan.
 • Buitensirene: gaat af zodra 1 van de componenten alarm slaat.
 • Bewegingsmelder: detecteert en meldt bewegingen rondom jouw woning.
 • Meldkamer abonnement: particuliere meldkamers met een directe hoge prio lijn met de Politie.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een pas, tag, ID, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: de CO2 meter geeft direct inzicht.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Bergambacht (juni 2024)

Het plaatsen van je eigen alarmsysteem is een mogelijkheid. Toch, ga je voor een lokaal installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In de tabel hieronder check je de adressen en namen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Bergambacht. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Solo en WBox Technologies. Of zoek door naar aanbieders en bedrijven in Ammerstol, Schoonhoven, Vlist en Haastrecht.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Preventietips om woninginbraak te voorkomen

Een inbraak kan je nooit helemaal tegenhouden. Maar je kunt de kans wel verkleinen. We delen populaire tips om de opties voor inbraak in Bergambacht te verkleinen. Bekijk ook meer informatie over Bewegingsmelder.

 1. Zorg dat ramen en deuren over goed hang- en sluitwerk beschikken.
 2. Zorg dat je sloten echt op slot draait.
 3. Laat nooit waardevolle spullen in het zicht liggen.
 4. Zorg dat je huis ook buiten goed verlicht is.
 5. Werk met tijdschakelaars voor de binnenverlichting.
 6. Koop een slimme deurbel met camerafunctie.
 7. Sluit je aan bij Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vertel niet op Facebook of Instagram dat je op vakantie bent.
 9. Zorg dat je geen grote hoeveelheden geld in huis hebt.
 10. Laat anti-inbraakfolie aanbrengen op inbraakgevoelige ramen.

Beveiligingssysteem voor thuis

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Bergambacht vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Zuid-Holland zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die veel expertise hebben rondom het plaatsen van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Deze ondernemingen staan garant voor een compleet en professionele alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. In veel gevallen kunnen ze jou ook helpen met abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Heel eenvoudig te bedienen met de eigen App.
 • Woonveilig: Altijd direct op de hoogte dankzij de Online Alarmcentrale.
 • V&S Beveiliging: Jouw lokale partner voor slimme beveiliging in huis.
 • SmartAlarm: Gemakkelijk te bedienen via tablet en smartphone (met Trigion alarmcentrale).
 • Directveilig: Eenvoudig op afstand beheren dankzij de App.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en Bosch, D-Link, Foscam, TP-Link, Somfy of Eufy, Yale, Hombli, Arlo, Eve.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Bergambacht?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Bergambacht voor thuis liggen tussen de €375,00 en €1400,00. De precieze prijs hangt af van het soort systeem, het aantal extra opties zoals meldkamer en camera’s of gasmelder, het aantal kamers, en het onderhoud.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Zodra het alarm beweging detecteert zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken wat er aan de hand is en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. Een expert neemt contact op met de bewoners bij een noodgeval Door het inschakelen van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De investering in een woningalarm inclusief meldkamer abonnement bedragen tussen de €12,50 en +/- €45,00 per 4 weken.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Bij een signalering kan je op diverse manieren een melding krijgen. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) of een signaal per telefoon (App). Verder zijn er ook opties voor een melding via: doorschakeling naar meldkamer, SMS, e-mail, telefonische oproep. Als je kiest voor een stil alarm weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Het schrikt inbrekers af en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. Een goedkope optie is een dome/bullet camera vanaf €225,00 per camera. Vind je dit niet voldoende en zoek je haarscherp beeld zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Plaats dan een HD IP camera vanaf €450,00 per aansluiting. Laat dit bij voorkeur aanleggen door de beveiligingsadviseur Bergambacht.


Postcodegebied: 2860, 2861

Plaats een reactie