Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Vianen

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Vianen beveilig je jouw woning tegen inbrekers. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Je alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, waarschuwt bij onraad en zorgt dat je met een gerust gevoel kunt slapen. Tevens kan een huisalarm een signaal geven bij water (lekkage), brand en gas. Met onze speciale keuzehulp delen wij populaire informatie over de systemen waar je uit kunt kiezen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Bovendien tonen wij hier bekende installatiebedrijven en beveiligingsbedrijven in Vianen en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Het systeem heeft een preventieve werking.
 • Grotere kans dat inbrekers opgepakt kunnen worden.
 • Je betaalt een lagere verzekeringspremie.
 • Altijd een veilig gevoel, ook op vakantie.
 • Je kunt kiezen voor een extra koppeling met de alarmcentrale.

alarmsysteem-vianen

Alarminstallatie Vianen laten installeren

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een elektrisch systeem dat een (stil) alarm afgeeft bij beweging, glasbreuk of rook. Bij een foute beweging gaat vaak een sirene af en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. Soms is jouw woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. Een agent volgt de situatie meteen op en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Bij een geverifieerd alarm kunnen zij hulpdiensten supersnel inschakelen. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Vianen? In dit handige stappenplan leggen we precies uit hoe dit werkt.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Zorg voor een goed beeld van het huis en ontdek zo waar inbrekers binnen kunnen komen. Met deze informatie kom je erachter welke ingangen uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Als het gaat om inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: rookmelders, waterdetectoren, magneetcontacten, gasdetectoren, beveiligingscamera’s, bewegingsmelders.

 2. Kies het soort alarm

  De top 3 mogelijkheden zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij de bedrade systemen zal er gebruik worden gemaakt van kabels waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een wireless (draadloos) systeem heeft deze kabels niet nodig en kan overal worden geïnstalleerd. Een hybride installatie is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  We differentiëren allerlei alarmmeldingen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: E-mail, SMS, telefonische oproep, lichtalarm. Tegen betaling kan je ook kiezen voor extra service van de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Er wordt op elk moment van de dag meegekeken. Om inbrekers op heterdaad te betrappen is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Vergelijk bedrijven & offertes

  Voer jouw postcode en huisnummer in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Binnen enkele dagen ontvang je allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Vianen en de gemeente.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op een geschikt moment op korte termijn. De specialist laat goed zien hoe het allemaal werkt. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) inprogrammeren die een notificatie ontvangt bij verdachte omstandigheden.

Een goed alarmsysteem kopen in Vianen?

Ontvang gratis offertes van installatiebedrijven uit de regio

Tips: Soorten beveiligingssystemen

Heel veel mensen in de gemeente Vijfheerenlanden gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met alleen basisfuncties. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met meldkamer koppeling, buitensirene, camerabewaking, afstandsbediening, rookmelders. Eveneens moet je een keuze maken uit een bekabeld, draadloos of hybride installatie. Hieronder lees je er alles over.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloze alarminstallatie zendt radiogolven uit met verschillende frequenties, met units die werken met batterijen. Het is eenvoudig aan te leggen en het is ook perfect voor bestaande bouw. Ook kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Negatieve aspecten zijn dan batterijen leeg kunnen raken en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Zeer geschikt voor bestaande woningen.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Investering inclusief montage: €775,00 – €1300,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Bij een volledig bedraad alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. De kans op een storing is minimaal, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij de hogere risicoklasse wordt dit zelfs verplicht gesteld. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Vrijwel helemaal geen last van storingen.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Investering inclusief installatie: €900,00 – €1850,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. De basis is een bekabelde alarminstallatie, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Op plekken waar al bedrading ligt kies je voor bekabelde onderdelen, op plekken waar geen bedrading ligt neem je draadloze componenten.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1250,00 tot ongeveer €2900,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met verschillende extra opties en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. In het blok hierna lees je meer over veilig wonen in Vianen.

 • Rookmelders: vroegtijdige detectie van rook in huis.
 • Sprinklerinstallatie: brandbeveiligingssysteem dat brand detecteert, signaleert en beheerst.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: geeft signaal af zodra inbrekers het glas breken.
 • Camerabeveiliging: een geschakeld systeem met diverse beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: luid alarm dat paniek zaait en buren informeert bij een inbraak.
 • Bewegingsmelder: direct een melding wanneer beweging wordt waargenomen.
 • Meldkamer abonnement: beveiligers kunnen live schakelen naar jouw woning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een tag, pas, druppel, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Vianen (juli 2024)

Je kunt het alarm zelf installeren. Echter, ga je voor een erkend installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In de tabel hieronder delen wij de adressen en namen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Vianen. Zij hebben ervaring met merken als Shopsecure en Technomax. Of klik door voor installatiebedrijven en leveranciers in Leerdam, Schoonrewoerd, Hei- en Boeicop en Hoef en Haag.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips tegen woninginbraak

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Maar je kunt de kans wel verkleinen. We bieden populaire tips om de opties voor inbraak in Vianen te verkleinen. Je kunt ook meer info bekijken over Seniorenalarm.

 1. Zorg dat alle ramen en deuren voorzien zijn van goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg voor een speciaal slot bij de schuifpui.
 3. Probeer altijd de dure spullen op te ruimen.
 4. Monteer anti-inbraakstrips en dievenklauwen.
 5. Laat muziek aanstaan als je weggaat.
 6. Meer zicht op de voorzijde van de woning met een slimme deurbel.
 7. Check of er iets bestaat als Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vermeld niet op social media dat je op vakantie bent.
 9. Laat nooit onbekenden binnen in een appartementsgebouw.
 10. Beveilig je huis of pand met anti inbraak folie.

Kies voor een beveiligingssysteem

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Vianen vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Utrecht zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die je van dienst kunnen zijn bij het installeren van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Deze bedrijven staan garant voor een complete alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. Regelmatig werken zij met een extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Altijd controle vanaf jouw mobiele telefoon.
 • Feenstra.com: REQ gecertificeerde beveiligingssystemen.
 • Woonveilig: Zonder boren en volledig draadloos, gemakkelijk zelf plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Jouw lokale partner voor slimme beveiliging in huis.
 • SmartAlarm: Je alarm bedienen en instellen via de Applicatie (met Trigion).
 • Directveilig: Maatwerk mogelijk voor elke individuele situatie.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en Foscam, EZVIZ, TP-Link, Somfy, Bosch + Arlo, Hombli, Yale, Netamo, Eufy.

Vragen en antwoorden aangaande inbraakbeveiliging

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Vianen?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Vianen voor thuis liggen gemiddeld tussen de €475,00 en €1450,00. De totale prijs wordt berekend a.d.h.v. het type systeem (draadloos of bedraad), het aantal extra opties zoals een beveiligingscamera of gasdetector, de grootte van de woning en het onderhoud.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Wanneer er een melding binnenkomt wordt er in de alarmcentrale gekeken of er een dreigende situatie is en of hulpdiensten moeten worden benaderd. Een agent neemt meteen contact op met de bewoners Bij brand, inbraak of een overval Door het inschakelen van Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De investering in een inbraaksysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €15,00 en +/- €52,50 per maand.

Op welke manier wordt ik geïnformeerd bij een inbraak?

Bij een signalering krijg je direct een melding. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een hard geluidsalarm (sirene) of een notificatie op iPad of telefoon. Alternatieven zijn o.a.: doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep, e-mail, lichtalarm. Bij een stil alarm is de indringer zich niet bewust van zijn acties, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Het ontmoedigt inbrekers en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. Voor de kleine portemonnee is er een aantal slimme camera’s, vanaf €250,00 p/stuk. Zoek je een compleet beveiligd huis met HD beeld zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? In dat geval adviseren we een HD IP camera voor €450,00 per stuk. Tip: laat het installeren door een beveiligingsadviseur Vianen.


Postcodegebied: 4130, 4131, 4132, 4133

Plaats een reactie