Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Wintelre

Met een alarmsysteem in Wintelre kan je met een gerust hart de deur uit. Jaarlijks zijn er in deze gemeente tientallen inbraken. Een actieve alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, geeft een melding bij een inbraakpoging en realiseert een veilig gevoel wanneer je in de huis verblijft. Als extra voordeel heeft het huisalarm ook een melding bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. Met onze speciale keuzehulp bieden we betrouwbare informatie over de diverse systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Bovendien verstrekken we op deze pagina verschillende beveiligingsbedrijven in Wintelre en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Het systeem heeft een preventieve werking.
 • Als het alarm gaat zal de inbreker weggaan.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Meer gemoedsrust voor de bewoners.
 • Optioneel kan de meldkamer live meekijken.

alarmsysteem-wintelre

Alarminstallatie Wintelre laten aanleggen

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een elektrisch systeem dat via sensoren een alarm geeft bij gevaarlijke gebeurtenissen. Bij onraad zal het alarm worden geactiveerd en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. In sommige situaties wordt het woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. Een professional volgt de situatie meteen op en neemt telefonisch contact op met de bewoners of andere contactpersonen. Bij een geverifieerd alarm kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Wintelre? In het gedeelte hieronder vertellen we precies wat je moet doen.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem in huis

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Loop eens een rondje door de woning en achterhaal waar de risico’s het grootst zijn. Aan de hand hiervan maak je een plan welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. Met betrekking tot inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: glasbreuksensoren, gasdetectoren, beveiligingscamera’s, magneetcontacten, bewegingsmelders, waterdetectoren.

 2. Selecteer een type alarm

  Populaire keuze zijn een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij de bedrade systemen wordt alle verbonden met draden wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Een wireless (draadloos) systeem is effectief zonder bekabeling en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. Een hybride oplossing is een combinatie van beide.

 3. Kies alarmmeldingen

  Er kan worden gekozen voor allerlei alarmmeldingen: denk aan een app op je telefoon maar ook SMS, lichtalarm, geluidsalarm, telefonische oproep. Een interessante keuze is een accurate melding voor de Particuliere alarmcentrale PAC. Zij kijken standaard mee met meldingen. Indien gewenst kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Prijzen vergelijken

  Voer jouw postcode en huisnummer in en kies wat je wilt laten installeren. Je ontvangt binnen korte tijd allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Wintelre en de gemeente.

 5. Installatie en in werking stelling

  Een beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op de gekozen dag. De medewerker legt precies uit hoe het systeem werkt. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) instellen waarnaar een signaal wordt gestuurd bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een handig alarmsysteem kopen in Wintelre?

Vergelijk tarieven van specialisten uit de regio

Keuzehulp: Type beveiligingssystemen

Flink wat huizen in de gemeente Eersel gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Er zijn betaalbare budget producten met enkel noodzakelijke functies. Er bestaan ook complete pakketten met afstandsbediening, bewegingsmelders, rookmelders, buitensirene, camerabewaking. Ook moet je een keuze maken uit een bekabeld, draadloos of hybride installatie. In het onderstaande blok zetten we het e.e.a. verder uiteen.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloze alarminstallatie zendt radiogolven uit met verschillende frequenties, met units die werken met batterijen. Het is eenvoudig aan te leggen en het is ook perfect voor bestaande bouw. Bovendien is het systeem zeer flexibel en voordelig. Minpunten zijn dat je regelmatig batterijen moet vervangen en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Tarief inclusief montage: €700,00 oplopend tot €2000,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
In het geval van een bedraad alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Er zijn nauwelijks storingen, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse is het zelfs verplicht. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, minder storingsgevoelig en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Een professioneel systeem van hoge kwaliteit.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Prijzen inclusief installatie: €1275,00 – €1650,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. Het is ontzettend betrouwbaar omdat de basis bekabeld is, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Waar de kabels al voorhanden zijn installeer je bedrade detectoren, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn neem je draadloze detectoren.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1650,00 tot ongeveer €2950,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met extra sensoren en slimme beveiliging voor extra comfort. In het blok hierna lees je meer informatie over extra veilig wonen in Wintelre.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand met zowel een sirene en oproep naar bewoners.
 • Sprinklerinstallatie: afgesteld op de ruimtes in het pand.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: detecteert het breken van glas tot op 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: altijd zicht op je persoonlijke spullen met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: produceert een geluid dat op grote afstand te horen is.
 • Bewegingsmelder: detecteert bewegingen van ongenode gasten.
 • Meldkamer abonnement: met een alarmcentrale is je woning in goede handen.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een tag, pincode, pas, ID.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Wintelre (februari 2024)

Je kunt het alarm zelf installeren. Alleen, als je het laat plaatsen door een lokaal installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In de tabel hieronder delen wij de adressen en namen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Wintelre. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Sentry en Technomax. Of klik door voor installateurs en bedrijven in Steensel, Duizel, Vessem en Knegsel.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Verklein de kans op woninginbraak met deze tips

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. In het stukje hieronder vind je handig tips om de mogelijkheden voor inbraak in Wintelre te beperken. We bieden ook aanvullende informatie over Inbraakbeveiliging.

 1. Voorzie ramen van goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit alle ramen en deuren altijd goed af.
 3. Leg niks in het zicht, maar verberg alles in kasten.
 4. Laat geen voorwerpen achter die de inbreker kunnen helpen.
 5. Maak gebruik van tijdschakelaars.
 6. Vraag de buren om een oogje in het zeil te houden.
 7. Word lid van de plaatselijke WhatsApp buurtpreventie.
 8. Denk goed na wat je deelt op social media.
 9. Laat nooit onbekenden binnen in een appartementsgebouw.
 10. Zorg voor anti-inbraakfolie en anti-inbraakstrips.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Wintelre vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Noord-Brabant kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die veel expertise hebben rondom het aanleggen van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze aanbieders staan bekend om een professionele alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. Regelmatig werken zij met een extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Alarmcentrale 24/7 bereikbaar, reactie binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Oók veilig bij sabotage, internet- en elektriciteitsstoringen.
 • Woonveilig: Eenvoudig op afstand te bedienen, 24 uur per dag waar je ook bent.
 • V&S Beveiliging: Ervaren adviseurs en vakmannen met persoonlijke aanpak.
 • SmartAlarm: Voor Inbraak (Trigion), Medisch, Waterschade en Brandschade.
 • Directveilig: Jaarlijks onderhoud en doorlopende garantie.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en EZVIZ, TP-Link, Foscam, Somfy, Bosch of Eve, Eufy, Arlo, Yale, Hombli.

Vragen en antwoorden aangaande inbraakbeveiliging

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Wintelre?

De kosten van een slim alarmsysteem in Wintelre voor thuis liggen ongeveer tussen de €350,00 en €1025,00. De uiteindelijke prijs hangt af van het type systeem (draadloos of bedraad), de aanvullende diensten zoals camera’s of koolmonoxidemelder, het aantal ruimtes, en garantietermijn.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij een bepaalde gebeurtenis bekijkt een medewerker meteen wat er precies gebeurt en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. Een agent neemt contact op met de bewoners Bij een geverifieerde alarmmelding Door gebruik te maken van Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De onkosten van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement variëren tussen de €17,50 en €50,00 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij een inbraak?

Bij een ongewone beweging is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een hard geluidsalarm (sirene) of een app melding op je telefoon. Daarbij bieden sommige aanbieders ook lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep, SMS. In het geval van een stil alarm hoort de indringer niets, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je beelden terug kunt kijken. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een bekabelde analoge camera vanaf €275,00 per camera. Liever optimaal gedetailleerd beeld om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Kies dan voor een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €375,00 p/stuk. Zelf te plaatsen of laten installeren door een beveiligingsadviseur Wintelre.


Postcodegebied: 5513

Plaats een reactie