Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Bergeijk

Door middel van een alarmsysteem in Bergeijk is jouw woning dag en nacht beveiligd. In deze gemeente zijn er per jaar tientallen (pogingen tot) inbraken. Een eigen alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, geeft een melding bij een inbraakpoging en geeft je een gerust en veilig gevoel. Evenzeer kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij lekkage, brand, rookontwikkeling en lekkage. In de praktische keuzehulp verstrekken we handige info over de diverse systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Als laatste verstrekken we op deze site mogelijk relevante beveiligingsbedrijven in Bergeijk en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Een zichtbaar alarm heeft een duidelijke preventieve werking.
 • Een luid alarm jaagt inbrekers sneller de deur uit.
 • Vaak krijg je korting op de woonverzekering.
 • Altijd een veilig gevoel, ook op vakantie.
 • Eventueel kan het alarm gekoppeld worden aan de meldkamer.

alarmsysteem-bergeijk

Alarminstallatie Bergeijk laten installeren

Omschrijving van een alarmsysteem: een beveiligingssysteem dat een (stil) alarm afgeeft bij een bepaalde gebeurtenis. Bij ongewone situaties zal het systeem het alarm inschakelen en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. Indien gewenst is het woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. De beveiliger kijkt de melding na en neemt telefonisch contact op met de bewoners. Bij brand, inbraak of een overval kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Bergeijk? Hieronder leggen we precies uit hoe dit werkt.

Het installeren van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Inventariseer jouw woning en ontdek zo waar de risico’s het grootst zijn. Daardoor bepaal je welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen beveiligd moeten worden met een detector / sensor. Betreffende inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: magneetcontacten, bewegingsmelders, beveiligingscamera’s, waterdetectoren, gasdetectoren, glasbreuksensoren.

 2. Selectie van soorten alarmen

  De top 3 mogelijkheden zijn een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij de bekabelde optie wordt alle verbonden met draden waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem heeft geen kabels nodig en kent een eenvoudige installatie. De hybride mogelijkheid werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  Er kan worden gekozen voor meerdere type alarmen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: lichtalarm, E-mail, SMS, telefonische oproep. Tegen betaling kan je ook kiezen voor een automatische melding naar de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Zij kijken standaard mee met meldingen. Om de pakkans te vergroten heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Vraag offertes aan

  Vul eerst jouw postcode in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je krijgt dan kosteloos meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Bergeijk en de directe omgeving.

 5. Installatie en in werking stelling

  Een beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op de gekozen dag. De medewerker vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) doorgeven waarnaar een signaal wordt gestuurd bij verdachte omstandigheden.

Een erkend alarmsysteem kopen in Bergeijk?

Bekijk actuele prijzen bij installatiebedrijven in jouw regio

Tips: Kies het juiste beveiligingssysteem

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Bergeijk kiezen voor alarmbeveiliging. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Er zijn goedkope standaard modellen met alleen basisfuncties. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over rookmelders, bewegingsmelders, camerabewaking, afstandsbediening, buitensirene. Daarbij moet je in de basis kiezen voor een bekabeld, draadloos of hybride installatie. Hierna zetten we het e.e.a. verder uiteen.

100% draadloos alarm
Een draadloos alarm voor woningen is draadloos verbonden met een internetverbinding, de detectoren hebben een batterij. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Daarnaast kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Minpunten zijn dan de batterijen eens per jaar moet worden vervangen en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Eenvoudig installatie en gemakkelijk uitbreidbaar.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Tarief inclusief montage: €750,00 – €1800,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
In het geval van een bedraad alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Het is een betrouwbaar systeem, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 is het zelfs verplicht. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, kent weinig storingen en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Geen last van storingen buitenaf.
 • De installatie is een stuk duurder.
 • Tarieven inclusief installatie: €1300,00 tot wel €2150,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. De basis is een bekabelde alarminstallatie, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Waar al kabels aangesloten zijn maak je gebruik van de bekabelde sensors, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn installeer je draadloze sensoren.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1850,00 – €1950,00.

Huisbeveiliging: extra mogelijkheden

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met aanvullende componenten en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In het stukje hieronder vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Bergeijk.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch brandblussysteem dat een brand blust.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: merkt inbrekers op terwijl zij nog buiten staan.
 • Camerabeveiliging: systeem van verschillende beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: zorgt voor paniek bij de inbreker en grote kans dat hij zonder buit vertrekt.
 • Bewegingsmelder: signaleert beweging in kozijnen en/of in grote ruimtes.
 • Meldkamer abonnement: direct opvolging van een alarm door professionele beveiligingsmedewerkers.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een druppel, pas, tag, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Bergeijk (april 2024)

Met name de draadloze alarmsystemen kan je zelf installeren. Echter, wanneer je het laat aanleggen door professioneel installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In de tabel hieronder tonen wij de adressen en namen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Bergeijk. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Sanyo en Proteq. Of klik door voor leveranciers en aanbieders in Waalre, Heeze-Leende, Valkenswaard en Reusel-De Mierden.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 anti woninginbraak tips

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. We delen handig tips om de kans op inbraak in Bergeijk te beperken. Check ook extra informatie over Seniorenalarm.

 1. Zorg dat ramen en deuren over goed hang- en sluitwerk beschikken.
 2. Sluit alle ramen en deuren altijd goed af.
 3. Gebruik een kluis voor dure spullen.
 4. Zorg voor voldoende buitenverlichting.
 5. Maak gebruik van tijdschakelaars.
 6. Laat het je buren weten als je een paar dagen weg bent.
 7. Start een eigen groep voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Overweeg om persoonlijke gegevens van social media te verwijderen.
 9. Houd sleutels buiten bereik.
 10. Breng anti-inbraakfolie aan op plekken die goed toegankelijk zijn.

Beveiligingssysteem voor thuis

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Bergeijk vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Noord-Brabant zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die veel expertise hebben rondom het plaatsen van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Deze firma’s helpen jou met een effectieve alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. Doorgaans heb je de keuze voor een bemande meldkamer.

 • Verisure: Alarmcentrale 24/7 bereikbaar, reactie binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Toegang tot de woning middels een code of druppel.
 • Woonveilig: Direct geïnformeerd op je mobiele telefoon bij een alarm.
 • V&S Beveiliging: Voldoet aan elke mogelijke verzekeringseisen.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte met de SmartAlarm app en Trigion koppeling.
 • Directveilig: Installatie en service door vakmensen.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en TP-Link, D-Link, EZVIZ, Bosch, Somfy & Arlo, Hombli, Yale, Eve, Eufy.

FAQ met vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Bergeijk?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Bergeijk voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €325,00 en €1300,00. De exacte prijs wordt gekenmerkt door welk alarm je kiest, de additionele services zoals meldkamer koppeling en camera’s of koolmonoxidemelder, het aantal ramen en deuren, en het jaarlijkse onderhoud.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Bij calamiteiten bekijkt de medewerker wat er precies gebeurt en of hulpdiensten moeten worden benaderd. Een expert zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen Bij een geverifieerde alarmmelding Met Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De investering in een inbraakalarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €22,50 & €35,00 per maand.

Hoe word ik op de hoogte gesteld bij inbraak?

Wanneer het alarmsysteem afgaat kan je op verschillende manieren een melding krijgen. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een sirene (een luid geluidsalarm) of een pushmelding op je smartphone. Alternatieven zijn o.a.: SMS, lichtalarm, telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer. Bij een stil alarm is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het schrikt inbrekers af en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. Een goedkope optie is een aantal slimme camera’s, vanaf €300,00 per stuk. Vind je dit niet voldoende en zoek je een systeem met HD-beeld om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Probeer dan een HD IP camera, te bestellen vanaf €475,00 p/stuk. Snel en voordelig laten aanleggen door de beveiligingsadviseur Bergeijk.


Postcodegebied: 5570, 5571

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie