Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Belfeld

Met een alarmsysteem in Belfeld heb je altijd een enorm veilig gevoel binnen en buiten huis. Statistieken tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Dit alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, beperkt de eventuele schade en geeft een hoger gevoel van veiligheid. Ook kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij lekkage, brand, rookontwikkeling en lekkage. Met onze speciale keuzehulp check je uitgebreide informatie over de beschikbare systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Verder vergelijk je op dit platform een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Belfeld en check je praktische inbraakpreventietips.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Je maakt je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
 • Een luid alarm jaagt inbrekers sneller de deur uit.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Een positieve uitwerking op het veiligheidsgevoel.
 • Optioneel kan de meldkamer live meekijken.

alarmsysteem-belfeld

Alarminstallatie Belfeld laten aanleggen

Omschrijving van een alarmsysteem: een elektronisch mechanisme dat een signaal geeft bij beweging, glasbreuk of rook. Bij een verdachte poging gaat vaak een luid alarm af en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. Steeds vaker wordt het woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. De operator controleert het signaal en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de bewoners. Zodra het alarm geverifieerd kan worden schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Belfeld? In dit handige stappenplan leggen we precies uit hoe dit werkt.

Beveiligingssysteem in mijn woning laten installeren

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Maak een goed profiel van jouw woning en achterhaal waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Daardoor ontdek je welke ingangen verzegeld moeten worden met een sensor. Betreffende inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: gasdetectoren, waterdetectoren, magneetcontacten, bewegingsmelders, rookmelders, glasbreuksensoren.

 2. Soort alarm kiezen

  De meest bekende types zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij een bekabeld huisalarm zijn alle componenten met kabels verbonden waardoor het nauwelijks storingen kent. Een wifi-systeem (draadloos) heeft geen kabels nodig en kan snel worden aangesloten. Een hybride product is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  Er zijn diverse alarmmeldingen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: geluidsalarm, E-mail, telefonische oproep, SMS. Een interessante keuze is doorschakeling van de Particuliere alarmcentrale PAC. 7 dagen per week, de hele dag door controle. Om inbrekers te verrassen kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Vrijblijvende offertes opvragen

  Voer je adres in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je ontvangt zo snel mogelijk tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Belfeld en de gemeente.

 5. De installateur komt langs

  Een beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op het afgesproken moment. De installateur geeft altijd een goed instructie. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen instellen waarnaar een signaal wordt gestuurd bij onraad.

Een handig alarmsysteem kopen in Belfeld?

Krijg verschillende offertes van installatiebedrijven uit de regio

Keuzehulp: Wat is het beste beveiligingssysteem voor mij?

Heel veel mensen in de gemeente Venlo kiezen voor alarmbeveiliging. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Er zijn betaalbare budget producten met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief buitensirene, rookmelders, meldkamer koppeling, afstandsbediening, bewegingsmelders. Verder dien je een keuze te maken uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. In de volgende paragraaf zullen we daar een toelichting op geven.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloze alarminstallatie sluit je doorgaans aan op de WIFI, met units die werken met batterijen. Het is eenvoudig aan te leggen en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Bovendien kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Negatieve aspecten zijn dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Voordelig en gemakkelijk aan te leggen.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Tarief inclusief montage: €650,00 – €1650,00.

Een bekabeld alarmsysteem
In het geval van een bekabeld alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Er zijn nauwelijks storingen, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 is dit type zelfs een verplichting. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, minder storingsgevoelig en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Geen last van storingen buitenaf.
 • Voor de bestaande bouw niet zo geschikt.
 • Onkosten inclusief installatie: €1200,00 tot €2100,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. Het is ontzettend betrouwbaar omdat de basis bekabeld is, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Waar al bedrading ligt kies je voor bedrade detectoren, waar nog geen kabels getrokken zijn doe je het met de draadloze componenten.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1200,00 – €2700,00.

Extra opties huisbeveiliging

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met extra componenten en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. In het volgende schema vind je meer informatie over veilig wonen in Belfeld.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners en eventueel contactpersonen elders bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch brandblussysteem dat een brand blust.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: slimme detector die reageert op het geluid van brekend glas.
 • Camerabeveiliging: je hebt je eigen beveiligingscamera beelden voor onderzoek.
 • Buitensirene: enorm lawaai zorgt voor paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: zorgt dat het alarm afgaat bij beweging rondom huis.
 • Meldkamer abonnement: particuliere meldkamers met een directe hoge prio lijn met de Politie.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een pas, druppel, ID, tag.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Belfeld (februari 2024)

Met name de draadloze alarmsystemen kan je zelf installeren. Echter, op het moment je kiest voor een professioneel installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In de tabel hieronder delen wij de gegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Belfeld. Zij werken met gangbare merken als Winland en ACT. Je kunt ook doorklikken naar aanbieders en bedrijven in Reuver, Horst, Arcen en Lomm.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips tegen woninginbraak

Iedere woning is inbraakgevoelig. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. In het stukje hieronder vind je populaire tips om de kans op inbraak in Belfeld te verminderen. Check ook extra informatie over Informatie over alarmsystemen.

 1. Beveilig ramen en deuren met goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit altijd alle deuren en ramen af.
 3. Leg waardevolle voorwerpen uit het zicht.
 4. Zet je containers of ladder weg of vast.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk.
 6. Zorg dat je goede contacten hebt met je vriend.
 7. Sluit je aan bij Whatsapp buurtpreventie.
 8. Ga verstandig om met je social media.
 9. Laat niet te veel cash geld in de woning liggen.
 10. Zorg voor anti-inbraakfolie en anti-inbraakstrips.

Kies voor een beveiligingssysteem

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Belfeld vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Limburg leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die veel expertise hebben rondom het aanleggen van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze leveranciers faciliteren een vernuftige alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. Doorgaans werken zij met een bemande meldkamer.

 • Verisure: Met unieke SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Professionele installatie inclusief installatiecertificaat en onderhoud.
 • Woonveilig: Eenvoudig op afstand te bedienen, 24 uur per dag waar je ook bent.
 • V&S Beveiliging: 24 maanden garantie, topkwaliteit en geplaatst door pro’s.
 • SmartAlarm: Gemakkelijk te bedienen via tablet en smartphone (met Trigion alarmcentrale).
 • Directveilig: 24/7 doormelding met virtuele of bemande meldkamer.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en EZVIZ, D-Link, Somfy, Bosch, Foscam + Yale, Netamo, Eve, Arlo, Hombli.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Belfeld?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Belfeld voor thuis liggen je tussen de €500,00 en €1150,00. De normale prijs komt tot stand door het soort alarm, de extra opties zoals een beveiligingscamera of brandmelder, het woonoppervlak, en de jaarlijkse inspectie.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Bij calamiteiten wordt er in de alarmcentrale gekeken wat er precies gebeurt en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. De centralist belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) Bij een noodsituatie Door gebruik te maken van Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De onkosten van een alarmsysteem met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €20,00 & €50,00 per 4 weken.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Bij een verdachte poging is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een hard geluidsalarm (sirene) of een signaal per telefoon (App). Andere beschikbare meldingen zijn: doorschakeling naar meldkamer, e-mail, lichtalarm, SMS. Bij een stil alarm hoort de indringer niets, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Een voordelige mogelijkheid is een bekabelde analoge camera vanaf €150,00 per aansluiting. Vind je dit niet voldoende en zoek je een systeem met HD-beeld zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Installeer dan een HD IP camera, te bestellen vanaf €625,00 per unit. Je laat dit gemakkelijk aanleggen door de beveiligingsadviseur Belfeld.


Postcodegebied: 5950, 5951

Plaats een reactie