Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Rossum

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Rossum beveilig je jouw huis tegen inbraak. Ieder jaar zijn er in de gemeente tientallen woninginbraken. Dit alarminstallatie biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en geeft je meer gemoedsrust. Daarnaast waarschuwt een huisalarm ook bij brand of lekkage. In onze handige keuzehulp lees je populaire details over de verschillende type systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Afsluitend tonen wij op deze site mogelijk relevante beveiligingsbedrijven in Rossum en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Schrikt veel potentiële inbrekers al bij voorbaat af.
 • Bij een inbraakmelding neemt de kans op aanhouding toe.
 • Voordelige verzekeringspremie.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-rossum

Alarminstallatie Rossum laten installeren

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een elektronisch apparaat dat notificaties verstuurt bij een gevaarlijke of ongewone situatie. Bij verdachte omstandigheden zal het alarm afgaan en ontvang jij op je telefoon een melding. Wanneer je dat wil is het woningalarm verbonden met een bemande meldkamer (PAC). Een professional volgt de situatie meteen op en neemt telefonisch contact op met de bewoners of andere contactpersonen. Bij een noodgeval kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Rossum? In het gedeelte hieronder vertellen we je precies wat je moet doen.

Beveiligingssysteem voor thuis laten plaatsen

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Maak een goede analyse van de woning en achterhaal waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Zo markeer je welke ingangen sensoren / detectoren moeten krijgen. Wat betreft inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: gasdetectoren, rookmelders, beveiligingscamera’s, magneetcontacten, waterdetectoren, glasbreuksensoren.

 2. Kies het type alarm

  Populaire keuze zijn een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij een bedraad systeem zal er gebruik worden gemaakt van kabels waardoor het nauwelijks storingen kent. Een kabelvrij systeem (draadloos) kan werken zonder kabels en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride product een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Alarmmeldingen

  Er zijn verschillende alarmmeldingen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: geluidsalarm, E-mail, lichtalarm, SMS. Vaak kan je optioneel kiezen voor een standaard melding richting een speciale meldkamer (PAC). Er kijkt dan 24/7 iemand mee. Als laatste kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag prijzen op bij installatiebedrijven

  Vul eerst jouw postcode in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je ontvangt zo snel mogelijk meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Rossum.

 5. De installateur komt langs

  Het gekozen beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De beveiliger legt precies uit hoe je het moet bedienen. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) instellen die een notificatie ontvangt bij verdachte omstandigheden.

Een erkend alarmsysteem kopen in Rossum?

Vergelijk tarieven van bedrijven uit de regio

Advies: Wat is het beste beveiligingssysteem voor mij?

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Dinkelland hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met enkel noodzakelijke functies. Er bestaan ook complete pakketten met rookmelders, buitensirene, bewegingsmelders, meldkamer koppeling, afstandsbediening. Ook moet je in de basis kiezen voor een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. In de volgende paragraaf zetten we het e.e.a. verder uiteen.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloze alarminstallatie is doorgaans verbonden met een internetverbinding, de sensoren werken op batterijen. Het is makkelijk aan te leggen en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Ook kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Nadelen zijn dan batterijen leeg kunnen raken en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Voordelig en gemakkelijk aan te leggen.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Prijs inclusief montage: €775,00 – €1850,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Wanneer je kiest voor een bedraad alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Er zijn nauwelijks storingen, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse is dit type zelfs een verplichting. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, kent weinig storingen en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • Minder flexibel, en minder makkelijk uit te breiden.
 • Onkosten inclusief installatie: €1250,00 tot +/- €2050,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. De betrouwbaarheid is hoog, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Waar de kabels al voorhanden zijn kies je voor bekabelde sensors, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen maak je gebruik van draadloze sensors.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Een relatief duur systeem.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1100,00 tot €2050,00.

Extra opties huisbeveiliging

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met verschillende extra opties en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. Onderstaand lees je meer informatie over extra veilig wonen in Rossum.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rookontwikkeling en brand.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch inschakelen bij brand.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: geeft signaal af zodra inbrekers het glas breken.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s hebben een afschrikeffect en en helpen dader identificeren.
 • Buitensirene: luide sirene die omgeving informeert bij een inbraak en paniek zaait.
 • Bewegingsmelder: te plaatsen in ramen, deuren of op hoogte in grote ruimten.
 • Meldkamer abonnement: alarmmeldingen worden doorgestuurd naar meldkamer voor een persoonlijke opvolging.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een pincode, tag, druppel, ID.
 • Koolmonoxidemelder: een toestel dat alarm slaat wanneer de koolmonoxide concentratie in een ruimte te hoog wordt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Rossum (mei 2024)

Het plaatsen van een alarmsysteem kan je zelfstandig doen. Alleen, wanneer je het laat aanleggen door ervaren installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In deze tabel bieden wij de adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Rossum. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Y-cam en Sony. Je kunt ook doorklikken naar installateurs en bedrijven in Saasveld, Aadorp, Weerselo en Denekamp.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips tegen woninginbraak

Een inbraak is nooit helemaal te ondervangen. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. We bieden 10 handige tips om de kans op inbraak in Rossum te beperken. Lees ook meer info over Draadloos alarmsysteem.

 1. Beveilig ramen en deuren met goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg dat je sloten echt op slot draait.
 3. Laat nooit waardevolle spullen in het zicht liggen.
 4. Zet ladders en kliko’s weg.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk.
 6. Vraag buren om een oogje in het zeil houden.
 7. Word lid van de plaatselijke WhatsApp buurtpreventie.
 8. Vermeld niet op social media dat je op vakantie bent.
 9. Leg al je kostbare spullen vast.
 10. Bedek ramen die inbraakgevoelig zijn met anti-inbraakfolie.

Kies voor een beveiligingssysteem

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Rossum vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Overijssel onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die jou ondersteunen bij het aanleggen van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Deze dienstverleners helpen jou met een effectieve alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. Mogelijk kunnen ze jou ook helpen met koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Levenslange garantie, snelle reactie en SOS-knop.
 • Feenstra.com: Systeem blijft werken als de verbinding verbreekt.
 • Woonveilig: Direct geïnformeerd op je mobiele telefoon bij een alarm.
 • V&S Beveiliging: Draadloos systeem zonder hak- en breekwerk.
 • SmartAlarm: Geen telefoonlijn nodig, integratie met Trigion mogelijk.
 • Directveilig: Live te bedienen op jouw eigen smartphone.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en TP-Link, EZVIZ, D-Link, Bosch, Somfy of Netamo, Eufy, Hombli, Yale, Arlo.

FAQ met vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Rossum?

De kosten van een goed alarmsysteem in Rossum voor thuis liggen tussen de €400,00 en €800,00. De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. het type alarm, het aantal extra opties zoals een beveiligingscamera of koolmonoxidemelder, de grootte van de woning en de jaarlijkse inspectie.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit bekijkt de medewerker of er een noodzaak is en of er hulpdiensten ingeschakeld moeten worden. Een expert belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) bij overval, inbraak of brand. Door gebruik te maken van Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De extra kosten van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement komen uit tussen de €17,50 & €42,50 per 4 weken.

Hoe krijg ik een melding bij een inbraak?

Bij een signalering ontvang je op diverse manieren een signaal. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een hard geluidsalarm (sirene) of een pushmelding op je smartphone. Je kunt eventueel ook kiezen voor SMS, doorschakeling naar meldkamer, e-mail, telefonische oproep. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het schrikt inbrekers af en het vergroot de pakkans omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Een goedkope optie is een dome/bullet camera vanaf €300,00 per camera. Vind je dit niet voldoende en zoek je volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld om ook gezichten en kentekens te herkennen? Kies dan voor een HD IP camera, te bestellen vanaf €500,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Rossum.


Postcodegebied: 5328, 7596

Plaats een reactie