Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Hoogblokland

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Hoogblokland is jouw woning dag en nacht beveiligd. Er vinden per jaar flink wat inbraken plaats in deze gemeente. Een actieve alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, kan je laten koppelen aan de meldkamer en geeft je een gerust en veilig gevoel. Tevens kan een huisalarm een signaal geven bij lekkage, brand, rookontwikkeling en lekkage. In de praktische keuzehulp bieden we handige informatie over de systemen waar je uit kunt kiezen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Afsluitend vergelijk je op alarmsysteemcheck.nl erkende beveiligingsbedrijven in Hoogblokland en vind je hier handige anti-inbraaktips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Het hele jaar door een veilig gevoel binnen- en buitenhuis.
 • Je kunt het direct koppelen met de meldkamer.

alarmsysteem-hoogblokland

Alarminstallatie Hoogblokland laten installeren

Omschrijving van een alarmsysteem: een elektronisch apparaat dat een melding zal versturen bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij detectie wordt het alarm getriggerd en volgt er meestal een push melding op je telefoon. Als extra optie is jouw woningalarm aangesloten op de meldkamer. De centralist ziet direct wat de situatie is en probeert contact te leggen met de bewoners. Als er sprake is van inbraak of brand kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Hoogblokland? Hieronder leggen we precies uit hoe dit werkt.

Beveiligingssysteem in mijn woning laten installeren

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Zorg voor een goed beeld van het huis en ontdek zo waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Op die manier bepaal je welke risicovolle plekken gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. Als we het hebben over inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: rookmelders, waterdetectoren, magneetcontacten, glasbreuksensoren, gasdetectoren, bewegingsmelders.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  De top 3 mogelijkheden zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij de bedrade systemen worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden waardoor het nauwelijks storingen kent. Een wifi-systeem (draadloos) communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. Een hybride inrichting kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  We differentiëren verschillende alarmmeldingen: denk aan een app op je telefoon maar ook telefonische oproep, geluidsalarm, E-mail, SMS. Je kunt ook kiezen voor doorschakeling van de alarmcentrale (PAC). 7 dagen per week, de hele dag door controle. Mogelijk kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Prijzen opvragen

  Vul jouw adres in en selecteer de installatie die je wilt. Je ontvangt zo snel mogelijk tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Hoogblokland en de gemeente.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op het afgesproken moment. De woningbeveiliger demonstreert hoe je het systeem moet bedienen. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen ingeven die gealarmeerd worden zodra het alarm afgaat.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Hoogblokland?

Bekijk actuele prijzen bij specialisten uit de buurt

Tips: Soorten beveiligingssystemen

Steeds meer mensen in de gemeente Molenlanden kiezen voor alarmbeveiliging. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met enkel noodzakelijke functies. Er bestaan ook complete pakketten met camerabewaking, bewegingsmelders, rookmelders, meldkamer koppeling, afstandsbediening. Daarbij heb je de keuze uit een bekabeld, draadloos of hybride installatie. In de volgende paragraaf zullen we daar een toelichting op geven.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloos alarmsysteem is doorgaans verbonden met een internetverbinding, de sensoren werken op batterijen. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en het is met name geschikt voor oudere woningen. Tevens kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Vergeet niet dat batterijen niet eeuwig meegaan en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Achteraf eenvoudig extra componenten toevoegen.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Tarief inclusief montage: €800,00 tot €2100,00.

Een bedraad alarmsysteem
Bij een bekabeld alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Het is een betrouwbaar systeem, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen is dit type zelfs een verplichting. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Je hebt amper last van storingen en weinig onderhoud nodig.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Tarief inclusief installatie: €1225,00 tot +/- €1700,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Op de locaties waar al kabels liggen gebruik je bedrade detectoren, op plekken waar geen bedrading ligt maak je gebruik van draadloze sensoren.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1700,00 tot €3000,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Optioneel kan je kiezen voor additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In de lijst hieronder sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Hoogblokland.

 • Rookmelders: vroegtijdige detectie van rook in huis.
 • Sprinklerinstallatie: uitstekend middel om een beginnende brand te beheersen of te blussen.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: slim apparaat dat glasbreuk tot op 9 meter hoogte herkent.
 • Camerabeveiliging: houd in de gaten wat er in en rondom de woning gebeurt met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: effectief hulpmiddel om een inbreker te verjagen.
 • Bewegingsmelder: signaleert beweging in kozijnen en/of in grote ruimtes.
 • Meldkamer abonnement: met een alarmcentrale is je woning in goede handen.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een pincode, ID, tag, pas.
 • Koolmonoxidemelder: ook wel co-melder genoemd, detecteert giftig, geur-, smaak- en kleurloos koolmonoxide.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Hoogblokland (april 2024)

Als je een beetje handig bent kan je jouw alarmsysteem zelf installeren. Echter, wanneer je dit laat doen door een vakkundig installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In deze tabel delen wij de adressen en namen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Hoogblokland. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Salvus en Security Center. Je kunt ook doorklikken naar verkooppunten en leveranciers Arkel, Nieuwland, Ameide en Meerkerk.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om woninginbraak te verkleinen

In ieder huis kan in theorie worden ingebroken. Maar je kunt de kans wel verkleinen. We bieden praktische tips om de opties voor inbraak in Hoogblokland te verkleinen. Bekijk ook meer informatie over Inbraakbeveiliging.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Zorg dat je sloten echt op slot draait.
 3. Laat nooit waardevolle spullen in het zicht liggen.
 4. Zorg dat er geen beklimbare spullen bij de woning staan.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk.
 6. Vraag buren of ze wat extra willen opletten wanneer jij weg bent.
 7. Check of er iets bestaat als Whatsapp buurtpreventie.
 8. Ga verstandig om met je social media.
 9. Laat niet te veel cash geld in de woning liggen.
 10. Anti-inbraakfolie zorgt ervoor dat het raam niet uiteenvalt bij een breuk.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Hoogblokland vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Zuid-Holland zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die volledig gespecialiseerd zijn in het plaatsen van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Zij staan bekend om een intelligente alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. Regelmatig kan jij hier ook terecht voor een extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Alarmcentrale 24/7 bereikbaar, reactie binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Met eigen gecertificeerde bemande meldkamer (Alarm Control Nederland).
 • Woonveilig: Altijd Monitoring & Security updates, gemakkelijk plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Professioneel systeem met liefst 24 maanden garantie.
 • SmartAlarm: Koppel je SmartAlarm alarmsysteem met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Handige app altijd en overal toegankelijk.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en TP-Link, Foscam, Bosch, EZVIZ, D-Link + Eufy, Hombli, Netamo, Eve, Arlo.

Vragen en antwoorden aangaande inbraakbeveiliging

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Hoogblokland?

De kosten van een slim alarmsysteem in Hoogblokland voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €500,00 en €1100,00. De precieze prijs is afhakelijk van het type installatie, extra services zoals camerabeveiliging of koolmonoxidemelder, de grootte van de woning en garantietermijn.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij een bepaalde gebeurtenis checkt de centralist of er een noodzaak is en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. Een agent waarschuwt de bewoners bij een overval, inbraak of brand Middels Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De prijs van een alarm met meldkamer abonnement variëren tussen de €15,00 en +/- €30,00 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij een inbraak?

Wanneer het alarmsysteem afgaat krijg je direct een melding. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een sirene (een luid geluidsalarm) of een app melding op je telefoon. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: e-mail, telefonische oproep, SMS, doorschakeling naar meldkamer. Als je een stil alarm laat installeren zal de indringer niets horen, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en de pakkans is een stuk groter omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. Voor de kleine portemonnee is er een analoge camera aangesloten via COAX vanaf €200,00 p/stuk. Voorkeur voor een systeem met HD-beeld zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Installeer dan een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €600,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Hoogblokland.


Postcodegebied: 4221, 4241

Plaats een reactie