Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Meerkerk

Dankzij een alarmsysteem in Meerkerk voel je je een stuk veiliger thuis. Statistieken tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Een alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, kan je laten koppelen aan de meldkamer en geeft je meer gemoedsrust. Tevens kan een huisalarm een signaal geven bij brand, rook of een gaslek. Met onze speciale keuzehulp doorzoek je betrouwbare info over de diverse systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Als laatste bekijk je op dit platform bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Meerkerk en delen wij de beste inbraakpreventietips.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • Je betaalt een lagere verzekeringspremie.
 • Het geeft een fijn en vertrouwd gevoel.
 • Directe opvolging van een meldkamer.

alarmsysteem-meerkerk

Alarminstallatie Meerkerk laten plaatsen

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektronisch apparaat dat via sensoren een alarm geeft bij een bepaalde gebeurtenis. Bij een foute beweging gaat vaak een luid alarm af en krijg je meteen melding op je smartphone. Soms wordt het woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. De beveiliger analyseert de situatie en neemt direct contact op met de betrokken klant. Bij een geverifieerd alarm kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Meerkerk? In het volgende stukje vertellen we je precies wat je moet doen.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem in huis

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Bekijk kritisch het huis en de tuin en achterhaal waar de zwakke plekken liggen. Op die manier weet je welke ingangen meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. Als het gaat om inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: bewegingsmelders, waterdetectoren, glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s, gasdetectoren, magneetcontacten.

 2. Selectie van soorten alarmen

  De meest gekozen soorten zijn een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij bekabelde installaties worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden zodat het heel storingsongevoelig is. Een draadloos systeem heeft geen bedrading nodig en kan je heel eenvoudig aansluiten. Een hybride oplossing werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Kies alarmmeldingen

  We differentiëren allerlei alarmmeldingen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: geluidsalarm, lichtalarm, SMS, telefonische oproep. Steeds meer mensen vullen dit aan met een standaard melding richting een 24/7 meldkamer (PAC). Zij kunnen zelfs de hulpdiensten inschakelen. Als laatste kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Prijzen vergelijken

  Vul jouw adres in en kies wat je wilt laten installeren. Je krijgt dan kosteloos diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Meerkerk en de gemeente.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op het afgesproken moment. De vakman demonstreert hoe je het aan- en uitschakelt. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen doorgeven die een notificatie ontvangt bij calamiteiten.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Meerkerk?

Ontvang gratis offertes van beveiligingsbedrijven in jouw buurt

Advies: Soorten beveiligingssystemen

Heel veel mensen in de gemeente Vijfheerenlanden kiezen voor alarmbeveiliging. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Er zijn goedkope instap-systemen met enkel noodzakelijke functies. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met buitensirene, bewegingsmelders, camerabewaking, meldkamer koppeling, afstandsbediening. Tevens moet je in de basis kiezen voor een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. In het onderstaande blok lees je er alles over.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarmsysteem werkt op basis van radiogolven, en sensors die werken op batterij-power. Het installatieproces is zo gedaan en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Als laatste is het systeem zeer flexibel en voordelig. Vergeet niet dan de batterijen eens per jaar moet worden vervangen en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Eenvoudig inschakelen, updaten en uitbreiden.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Tarief inclusief montage: €825,00 tot ongeveer €1850,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Wanneer je gaat voor een bedraad alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Het is een waterdicht systeem, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen wordt dit gezien als een verplichting. Het is gemakkelijker in onderhoud, minder storingsgevoelig en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Verplichting bij bedrijven en panden in hogere risicoklasse.
 • Minder gemakkelijk uit te breiden of aan te passen.
 • Investering inclusief installatie: €1175,00 tot wel €2050,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Het hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Op plekken waar al bedrading ligt installeer je bekabelde detectoren, en waar nog geen bedrading is installeer je draadloze sensors.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1250,00 tot circa €2350,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Optioneel kan je kiezen voor extra componenten en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In het volgende schema sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Meerkerk.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatische bewatering bij vuur.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: slimme detector die reageert op het geluid van brekend glas.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s hebben een afschrikeffect en en helpen dader identificeren.
 • Buitensirene: gaat af zodra 1 van de componenten alarm slaat.
 • Bewegingsmelder: maximale veiligheid door de kleinste bewegingen te registreren.
 • Meldkamer abonnement: direct opvolging van een alarm door professionele beveiligingsmedewerkers.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een druppel, pincode, tag, pas.
 • Koolmonoxidemelder: de CO2 meter geeft direct inzicht.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Meerkerk (juni 2024)

Het plaatsen van je eigen alarmsysteem is een mogelijkheid. Alleen, ga je voor een vakkundig installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In deze tabel check je de adresgegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Meerkerk. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als PowerSonic en Lloyd. Je kunt ook doorklikken naar installateurs en bedrijven in Ameide, Hoogblokland, Lexmond en Noordeloos.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien praktische tips tegen woninginbraak

Er blijft altijd een kleine kans op een inbraak. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. We bieden relevante tips de opties voor inbraak in Meerkerk te verkleinen. Bekijk ook meer informatie over Hybride alarmsysteem.

 1. Zorg dat ramen en deuren over goed hang- en sluitwerk beschikken.
 2. Zorg dat je de deuren en ramen op slot doet.
 3. Gebruik een kluis voor dure spullen.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Laat muziek aanstaan als je weggaat.
 6. Laat een slimme deurbel installeren.
 7. Registreer je bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg voor afgeschermde social-media profielen.
 9. Beperkt de hoeveel cash geld in huis.
 10. Plak anti-inbraakfolie en inbraakstrips op ramen en deuren.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Meerkerk vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Utrecht onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die volledig gespecialiseerd zijn in het aanleggen van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Deze ondernemingen bieden een intelligente alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. In potentie kunnen ze jou ook helpen met extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Eigen meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Gemakkelijk te bedienen met de meegeleverde App.
 • Woonveilig: Direct geïnformeerd op je mobiele telefoon bij een alarm.
 • V&S Beveiliging: Ervaren adviseurs en vakmannen met persoonlijke aanpak.
 • SmartAlarm: Directe koppeling mogelijk met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Gemakkelijk zelf te bedienen, uitgerust met VRKI klasse 2-certificering.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en TP-Link, EZVIZ, Foscam, D-Link, Somfy & Eve, Yale, Hombli, Netamo, Arlo.

Bekijk inbraakbeveiliging FAQ

Wat kost een alarmsysteem installeren in Meerkerk?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Meerkerk voor thuis liggen je tussen de €575,00 en €825,00. De totale prijs wordt beïnvloed door het type alarm, het aantal extra opties zoals een beveiligingscamera of gasmelder, het woonoppervlak, en het onderhoudscontract.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij onraad en inbraak controleert een centralist wat er precies gebeurt en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. Een expert probeert bewoners meteen te bellen bij een geverifieerd alarm. Door gebruik te maken van Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De prijs van een inbraakalarm met meldkamer abonnement variëren tussen de €10,00 en €52,50 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Bij een verdachte poging is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een luid geluidsalarm (sirene) en een pushbericht op je telefoon. Je kunt eventueel ook kiezen voor telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer, e-mail, SMS. In het geval van een stil alarm is de indringer zich niet bewust van zijn acties, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Het schrikt ongewenst bezoek af en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een set met analoge camera’s, vanaf €225,00 p/stuk. Wil je een oplossing met HD-beelden zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Zoek dan naar een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €550,00 per stuk. Tip: laat het installeren door een beveiligingsadviseur Meerkerk.


Postcodegebied: 4230, 4231

Plaats een reactie