Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Lexmond

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Lexmond beveilig je jouw woning tegen inbrekers. Jaarlijks zijn er in deze gemeente tientallen inbraken. Een actieve alarminstallatie schrikt inbrekers af, geeft een melding bij een inbraakpoging en geeft je een gerust en veilig gevoel. Tevens signaleert een huisalarm ook bij brand, gas of lekkage. In de praktische keuzehulp vind je betrouwbare details over de meest bekende type systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Verder verstrekken we op dit portaal bekende installatiebedrijven en beveiligingsbedrijven in Lexmond en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Schrikt veel potentiële inbrekers al bij voorbaat af.
 • Het luide alarm brengt bewoners en buren op de hoogte van onraad.
 • In sommige gevallen bespaar je op de verzekering.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Directe opvolging van een meldkamer.

alarmsysteem-lexmond

Alarminstallatie Lexmond aanleggen

Omschrijving van een alarmsysteem: een elektronisch mechanisme dat via sensoren een alarm geeft bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit. Bij een ongewone beweging zal het systeem het alarm inschakelen en krijg je een melding op je smartphone. Als extra optie wordt jouw woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. De operator analyseert de melding en neemt telefonisch contact op met de bewoners. Als er sprake is van inbraak of brand kunnen zij hulpdiensten supersnel inschakelen. Meteen een goedkope alarminstallatie laten installeren in Lexmond? In het volgende stukje leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Het installeren van een beveiligingssysteem in huis

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Inventariseer jouw woning en kijk waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Met deze informatie weet je welke deuren en ramen sensoren / detectoren moeten krijgen. Met betrekking tot inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: bewegingsmelders, gasdetectoren, glasbreuksensoren, rookmelders, magneetcontacten, beveiligingscamera’s.

 2. Soort alarm kiezen

  Populaire keuze zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij de bekabelde optie zijn alle componenten met kabels verbonden wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een wireless (draadloos) systeem heeft geen bedrading nodig en sluit je heel gemakkelijk aan. Een hybride product is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Er kan worden gekozen voor meerdere type alarmen: een melding via een smartphone App, geluidsalarm, E-mail, lichtalarm, telefonische oproep. Tegen betaling kan je ook kiezen voor een automatische melding naar de Particuliere alarmcentrale PAC. Je woning staat altijd onder controle van beveiligers. Om inbrekers te verrassen is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Prijzen opvragen

  Geef het installatie adres in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je ontvangt binnen korte tijd verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Lexmond en de directe omgeving.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op het afgesproken moment. De installateur hoe je het systeem in werking stelt. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen inprogrammeren die gealarmeerd worden bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Lexmond?

Ontvang gratis offertes van experts in jouw regio

Tips: Kies het juiste beveiligingssysteem

Steeds meer woningen in de gemeente Vijfheerenlanden laten professionele alarmbeveiliging installeren. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Er zijn betaalbare budget producten met alleen basisfuncties. Er bestaan ook complete pakketten met afstandsbediening, rookmelders, camerabewaking, bewegingsmelders, buitensirene. In aanvulling daarop moet je een keuze maken uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. In het volgende stuk zetten we het e.e.a. verder uiteen.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloos alarm voor woningen is doorgaans verbonden met een internetverbinding, de sensoren werken op batterijen. Het is makkelijk aan te leggen en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Als laatste kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Vergeet niet dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en dat het wat meer storingen kent.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Tarief inclusief montage: €650,00 tot €1700,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Wanneer je kiest voor een bekabeld alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Dit werkt heel erg effectief, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse is dit type zelfs een verplichting. Je hebt weinig onderhoud nodig, je hebt feitelijk nooit last van storingen en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Je hebt amper last van storingen en weinig onderhoud nodig.
 • Minder geschikt voor de bestaande bouw.
 • Tarieven inclusief installatie: €1250,00 tot wel €2000,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Op plekken waar al bedrading ligt neem je de bedrade onderdelen, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen kies je voor draadloze componenten.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Investering inclusief aanleggen: €1550,00 tot en met €2400,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met extra componenten en slimme beveiliging voor extra comfort. In het stukje hieronder sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Lexmond.

 • Rookmelders: waarschuwt bij het ontstaan van brand.
 • Sprinklerinstallatie: afgesteld op de ruimtes in het pand.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: altijd zicht op je persoonlijke spullen met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: enorm lawaai zorgt voor paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: signaleert beweging in kozijnen en/of in grote ruimtes.
 • Meldkamer abonnement: direct opvolging van een alarm door professionele beveiligingsmedewerkers.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een pincode, pas, tag, ID.
 • Koolmonoxidemelder: bevat een sensor die bestaat uit een gel met onder andere zwavelzuur.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Lexmond (april 2024)

Met name de draadloze alarmsystemen kan je zelf installeren. Maar, als je het laat plaatsen door een professioneel installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In de onderstaande tabel check je de adressen en namen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Lexmond. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Musdo en Viper. Of klik door voor bedrijven en leveranciers in Meerkerk, Ameide, Noordeloos en Hoornaar.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien tips om woninginbraak te verkleinen

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. We bieden 10 handige tips om de kans op inbraak in Lexmond te verkleinen. Bekijk ook meer informatie over Bedraad alarmsysteem.

 1. Beveilig ramen en deuren met goed hang- en sluitwerk.
 2. Let goed op de sloten van ramen en deuren.
 3. Voorkom dat je kostbaarheden in het zicht hebt liggen.
 4. Zet trap en container goed vast.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk als je afwezig bent.
 6. Bij de voordeur kun je een slimme deurbel laten installeren.
 7. Check of er iets bestaat als Whatsapp buurtpreventie.
 8. Overweeg om persoonlijke gegevens van social media te verwijderen.
 9. Leg sleutels op een veilige plaats.
 10. Plak anti-inbraakfolie en inbraakstrips op ramen en deuren.

Beveiligingssysteem laten installeren?

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Lexmond vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Utrecht leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten met veel kennis over het aanleggen van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Deze leveranciers bieden een ingenieuze alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. Vaak kan je kiezen voor een extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Gemakkelijk te bedienen met de Verisure App.
 • Feenstra.com: Zelf controle over opnames, opslag en delen van de beelden.
 • Woonveilig: Modulair systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • V&S Beveiliging: Snelle en vakkundige montage door gecertificeerde installateurs.
 • SmartAlarm: Optioneel met Trigion, Erkende meldkamer met PAC 1 vergunning.
 • Directveilig: Maatwerk mogelijk voor elke individuele situatie.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en D-Link, Foscam, EZVIZ, Somfy, TP-Link of Eve, Eufy, Yale, Hombli, Arlo.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Lexmond?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Lexmond voor thuis liggen gemiddeld tussen de €500,00 en €1300,00. De totaalprijs is afhakelijk van welk alarm je kiest, extra opties zoals alarmcentrale en camera’s of CO2 melder, het aantal ramen en deuren, en het jaarlijkse onderhoud.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Bij een bepaalde gebeurtenis analyseert een operator wat er precies gebeurt en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. Een professional waarschuwt de bewoners Bij een noodsituatie Door middel van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De tarieven van een huisalarm met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €20,00 & €40,00 per 4 weken.

Welke melding krijg ik bij een inbraak?

Bij verdachte omstandigheden kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. De meest populaire alarmmeldingen zijn een luid geluidsalarm (sirene) en een pushbericht op je telefoon. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: e-mail, SMS, lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer. In het geval van een stil alarm zal de indringer niets horen, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Een goedkope optie is een bekabelde analoge camera vanaf €225,00 p/stuk. Heb je liever een compleet beveiligd huis met HD beeld zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? Zoek dan naar een HD IP camera voor €575,00 per unit. Je laat dit gemakkelijk aanleggen door de beveiligingsadviseur Lexmond.


Postcodegebied: 4128, 4231

Plaats een reactie