Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Honselersdijk

Door middel van een alarmsysteem in Honselersdijk is je huis altijd beveiligd, ook als je niet thuis bent. Ieder jaar zijn er in deze gemeente flink wat woninginbraken. Dit alarminstallatie biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en zorgt dat je met een gerust gevoel kunt slapen. Evenzeer waarschuwt een huisalarm ook bij brand, rook of een gaslek. In de praktische keuzehulp doorzoek je handige details over de diverse systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Verder verstrekken we op deze pagina bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Honselersdijk en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Je maakt je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
 • Het luide alarm brengt bewoners en buren op de hoogte van onraad.
 • Je betaalt een lagere verzekeringspremie.
 • Het hele jaar door een veilig gevoel binnen- en buitenhuis.
 • Je kunt kiezen voor een extra koppeling met de alarmcentrale.

alarmsysteem-honselersdijk

Alarminstallatie Honselersdijk installeren

Een alarmsysteem houdt in: een beveiligingsinstallatie dat een signaal geeft bij een bepaalde gebeurtenis. Bij verdachte omstandigheden zal het systeem het alarm inschakelen en volgt er meestal een push melding op je telefoon. Soms is het woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. De medewerker analyseert de situatie en belt direct de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Bij brand, inbraak of een overval kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Meteen een goedkope alarminstallatie laten installeren in Honselersdijk? In dit handige stappenplan nemen we alle stappen met je door.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem in huis

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Bekijk kritisch het huis en de tuin om erachter te komen waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Daardoor weet je welke risicovolle plekken gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. Als we het hebben over inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: magneetcontacten, beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren, waterdetectoren, gasdetectoren, rookmelders.

 2. Selecteer een type alarm

  De meest bekende types zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij de bekabelde optie is alles met kabels verbonden zodat het heel storingsongevoelig is. Een wifi-systeem (draadloos) heeft deze kabels niet nodig en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. Een hybride product is een combinatie van beide.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  We onderscheiden meerdere type alarmen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: E-mail, SMS, geluidsalarm, lichtalarm. Je kunt ook kiezen voor een standaard melding richting de meldkamer (PAC). Bij een geverifieerd alarm kunnen zij de politie inschakelen. Indien gewenst kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Offertes vergelijken

  Vul eerst jouw postcode in en vertel precies wat je nodig hebt. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Honselersdijk en de gemeente.

 5. Installatie van het alarm

  Het gekozen beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op de gekozen dag. De beveiligingsspecialist geeft een uitleg over de werking van het systeem. Je kunt nu ook de contactpersonen instellen die gebeld moeten worden bij onraad.

Een handig alarmsysteem kopen in Honselersdijk?

Bekijk actuele prijzen bij beveiligingsbedrijven uit jouw regio

Tips: Type beveiligingssystemen

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Westland laten professionele alarmbeveiliging installeren. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Zo zijn er hele voordelige modellen met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief buitensirene, camerabewaking, bewegingsmelders, rookmelders, afstandsbediening. Daarnaast heb je de keuze uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. In de volgende paragraaf noemen we alle pluspunten en minpunten.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarm voor woningen wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, met units die werken met batterijen. Het installatieproces is zo gedaan en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Bovendien ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Let erop dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en dat het wat meer storingen kent.

 • Eenvoudig installatie en gemakkelijk uitbreidbaar.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Prijs inclusief montage: €675,00 tot ongeveer €1200,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Er zijn nauwelijks storingen, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 wordt dit zelfs verplicht gesteld. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, het is storingsongevoelig en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Je hebt amper last van storingen en weinig onderhoud nodig.
 • Ideaal voor nieuwbouwhuizen en bij renovatie.
 • Tarief inclusief installatie: €1075,00 tot ongeveer €1950,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. De betrouwbaarheid is hoog, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Op de locaties waar al kabels liggen neem je de bedrade sensors, op plekken waar geen bedrading ligt kies je voor draadloze sensors.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1750,00 tot circa €2950,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In het blok hierna lees je meer over veilig wonen in Honselersdijk.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand de mensen ter plaatse.
 • Sprinklerinstallatie: vast aangebrachte brandblusinstallatie om een beginnende brand onder controle te brengen.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: slimme detector die reageert op het geluid van brekend glas.
 • Camerabeveiliging: richt de beveiligingscamera’s op ingangen en toegangswegen.
 • Buitensirene: verjaagt inbrekers en informeert omgeving van een inbraak.
 • Bewegingsmelder: krijg direct een notificatie wanneer er beweging gemeld wordt.
 • Meldkamer abonnement: 24/7 verbinding tussen je woning en de beveiligingscentrale.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een pas, ID, pincode, tag.
 • Koolmonoxidemelder: slaat alarm wanneer er zich te veel koolstofmonoxide in de lucht bevindt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Honselersdijk (april 2024)

Je kunt het alarm zelf installeren. Toch, als je het laat plaatsen door een professioneel installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In het bijgaande overzicht vind je namen plus adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Honselersdijk. Zij werken met gangbare merken als Sistec en Wertheim. Je kunt ook doorklikken naar bedrijven en leveranciers in Maasdijk, De Lier, Naaldwijk en Bleiswijk.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

De beste anti-woninginbraak tips

Iedere woning is inbraakgevoelig. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We bieden praktische tips om de kans op inbraak in Honselersdijk te verkleinen. Check ook extra informatie over Sirenes.

 1. Zorg dat je goed hang- en sluitwerk aanschaft.
 2. Laat geen sleutels aan de binnenzijde van sloten zitten.
 3. Leg niks in het zicht, maar verberg alles in kasten.
 4. Zorg dat er geen beklimbare spullen bij de woning staan.
 5. Zorg voor verlichting in en rondom je huis.
 6. Vraag de buren om een oogje in het zeil te houden.
 7. Begin samen met je straat een Whatsapp buurtpreventie.
 8. Plaats vakantiefoto’s pas na terugkomst van vakantie op social media.
 9. Leg je sleutels niet onder een deurmat of bloempot.
 10. Koop anti-inbraakfolie en breng dit aan op inbraakgevoelige ramen.

Beveiligingssysteem voor thuis

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Honselersdijk vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Zuid-Holland onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die gespecialiseerd zijn in het plaatsen van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Deze dienstverleners faciliteren een vernuftige alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. Optioneel bieden zij de optie tot een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: REQ gecertificeerde beveiligingssystemen.
 • Woonveilig: Past zich slim aan op de situatie thuis met Smart Assist.
 • V&S Beveiliging: Gegarandeerd lage installatiekosten zonder hak- en breekwerk.
 • SmartAlarm: Je alarm bedienen en instellen via de Applicatie (met Trigion).
 • Directveilig: Professioneel systeem voor bedrijven en woningen.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en EZVIZ, D-Link, TP-Link, Bosch, Somfy + Hombli, Netamo, Yale, Eve, Arlo.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Honselersdijk?

De kosten van een goed alarmsysteem in Honselersdijk voor thuis liggen je tussen de €350,00 en €1475,00. De precieze prijs wordt gecalculeerd door de soms van het soort alarm, de eventuele uitbreidingen zoals meldkamer en camera’s of brandmelder, de grootte van de woning en de jaarlijkse inspectie.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Zodra het alarm beweging detecteert controleert een centralist wat er precies gebeurt en wie er ingeschakeld moet worden. Een expert belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) als er sprake is van inbraak of brand D.m.v. Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De prijs van een inbraakalarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €12,50 en €52,50 per 4 weken.

Hoe ontvang ik een signaal bij inbraak-detectie?

Wanneer het alarmsysteem afgaat kan je op verschillende manieren een melding krijgen. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een sirene (een luid geluidsalarm) of een notificatie op je telefoon. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: SMS, telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer, e-mail. In het geval van een stil alarm is de indringer zich niet bewust van zijn acties, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en de pakkans is een stuk groter omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een bedrade camera vanaf €250,00 per stuk. Voorkeur voor optimaal gedetailleerd beeld om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? In dat geval adviseren we een HD IP camera, te bestellen vanaf €475,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Honselersdijk.


Postcodegebied: 2675

Plaats een reactie