Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Luxwoude

Door het plaatsen van een alarmsysteem in Luxwoude beveilig je jouw woning tegen inbrekers. Ieder jaar zijn er in deze gemeente flink wat woninginbraken. Een actieve alarminstallatie biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en geeft je meer gemoedsrust. Evenzeer zal het huisalarm afgaan bij brand, rook of een gaslek. Met onze speciale keuzehulp verstrekken we praktische informatie over de meest bekende type systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Bovendien bekijk je op alarmsysteemcheck.nl erkende beveiligingsbedrijven in Luxwoude en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Het heeft een duidelijke reactieve werking.
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • Goedkopere verzekeringspremie.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Koppel je systeem aan een meldkamer.

alarmsysteem-luxwoude

Alarminstallatie Luxwoude installeren

Een alarmsysteem is een elektrisch systeem dat een alarm geeft bij een gevaarlijke of ongewone situatie. Bij een signalering wordt het alarm getriggerd en volgt er meestal een push melding op je telefoon. In veel gevallen is het woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. De medewerker van de meldkamer kijkt direct mee en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de afgesproken waarschuwingsadressen. Bij een geverifieerd alarm kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Luxwoude? In ons speciale stappenplan lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Het installeren van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Bekijk kritisch het huis en de tuin en ontdek zo waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Op basis daarvan weet je welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Betreffende inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: beveiligingscamera’s, bewegingsmelders, waterdetectoren, glasbreuksensoren, gasdetectoren, magneetcontacten.

 2. Kies het type alarm

  De meest bekende types zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij een bekabeld systeem zijn alle componenten met kabels verbonden waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een wireless (draadloos) systeem heeft deze kabels niet nodig en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride systeem een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  Er bestaan allerlei alarmmeldingen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor telefonische oproep, geluidsalarm, lichtalarm, SMS. Steeds meer mensen vullen dit aan met doorschakeling met de een speciale meldkamer (PAC). Zij kijken standaard mee met meldingen. Om inbrekers op heterdaad te betrappen is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Prijzen vergelijken

  Voer je adres in en vertel precies wat je nodig hebt. Je ontvangt binnen korte tijd diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Luxwoude.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen binnen een korte periode. De woningbeveiliger demonstreert hoe je het systeem moet bedienen. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen doorgeven die gebeld moeten worden bij abnormale gebeurtenissen.

Een erkend alarmsysteem kopen in Luxwoude?

Ontvang gratis offertes van vakmannen in de buurt

Keuzehulp: Wat is het beste beveiligingssysteem voor mij?

Steeds meer mensen in de gemeente Opsterland beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief afstandsbediening, buitensirene, meldkamer koppeling, bewegingsmelders, rookmelders. Evenzeer zul je moeten kiezen voor een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. In de volgende opsomming zullen we daar een toelichting op geven.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarm voor woningen wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, de sensoren werken op batterijen. Het plaatsen van deze alarmen is erg simpel en het is ook perfect voor bestaande bouw. Daarnaast kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Aandachtspunten zijn dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en dat het wat meer storingen kent.

 • Voordelig en gemakkelijk aan te leggen.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Prijs inclusief montage: €700,00 tot +/- €2050,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Wanneer je gaat voor een bedraad alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Het is een betrouwbaar systeem, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij panden met een hoge risicoklasse wordt dit zelfs verplicht gesteld. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, je hebt feitelijk nooit last van storingen en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Je hebt amper last van storingen en weinig onderhoud nodig.
 • Voor de bestaande bouw niet zo geschikt.
 • Tarieven inclusief installatie: €1075,00 tot wel €1750,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. Het is ontzettend betrouwbaar omdat de basis bekabeld is, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Waar al bedrading ligt neem je de bekabelde componenten, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn installeer je draadloze onderdelen.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1100,00 tot en met €2650,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Je kunt het alarm uitbreiden met aanvullende componenten en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. Onderstaand sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Luxwoude.

 • Rookmelders: waarschuwt jou en je gezin op tijd bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: uitstekend middel om een beginnende brand te beheersen of te blussen.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: slimme detector die reageert op het geluid van brekend glas.
 • Camerabeveiliging: helpt preventief en zorgt dat je zelf alles op beveiligingscamera beeld hebt staan.
 • Buitensirene: gaat af als het alarm getriggerd wordt en trekt veel aandacht.
 • Bewegingsmelder: signaleert bewegingen op basis van echografie of infraroodstraling.
 • Meldkamer abonnement: controleert wat er aan de hand is kan direct hulpdiensten inlichten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een druppel, ID, pas, tag.
 • Koolmonoxidemelder: een toestel dat alarm slaat wanneer de koolmonoxide concentratie in een ruimte te hoog wordt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Luxwoude (juni 2024)

Als je een beetje handig bent kan je jouw alarmsysteem zelf installeren. Echter, als je het laat plaatsen door een lokaal installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In het overzicht hieronder vind je namen plus adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Luxwoude. Zij hebben ervaring met merken als Grothe Velleman en TruVision. Of klik door voor aanbieders en bedrijven in Tijnje, Terwispel, Langezwaag en Jonkerslân.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om de kans op woninginbraak te verkleinen

Een inbraak kan je nooit helemaal tegenhouden. Maar je kunt de kans wel verkleinen. We bieden goed werkende tips om de kans op inbraak in Luxwoude te verminderen. Lees ook meer info over Informatie over alarmsystemen.

 1. Zorg dat ramen en deuren over goed hang- en sluitwerk beschikken.
 2. Zorg dat je de deuren en ramen op slot doet.
 3. Verstop de dure bezittingen op veilige plekken.
 4. Verstop je huissleutels niet buiten je huis.
 5. Laat lampen aan en uit gaan op vaste tijden.
 6. Maak afspraken met je buren: de ideale beveiliging van je huis.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg dat er geen post buiten ligt tijdens de vakantie.
 9. Leg al je kostbare spullen vast.
 10. Breng anti-inbraakfolie aan op plekken die goed toegankelijk zijn.

Beveiligingssysteem voor thuis

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Luxwoude vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Friesland zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die kunnen helpen bij het installeren van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Deze leveranciers bieden een innovatieve alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. In potentie kan je kiezen voor een bemande meldkamer.

 • Verisure: Altijd binnen een halve minuut reactie van de meldkamer.
 • Feenstra.com: 24/7 bewaking door bemande meldkamer in Nederland.
 • Woonveilig: Zonder boren en volledig draadloos, gemakkelijk zelf plaatsen.
 • V&S Beveiliging: A-merk beveiligingsapparatuur met laagste prijsgarantie.
 • SmartAlarm: Directe koppeling mogelijk met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Vrijblijvend advies op locatie mogelijk.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en Bosch, Somfy, D-Link, TP-Link, Foscam + Hombli, Eufy, Eve, Netamo, Arlo.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Wat kost een alarmsysteem installeren in Luxwoude?

De kosten van een goed alarmsysteem in Luxwoude voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €350,00 en €1250,00. De offerteprijs komt tot stand door het type systeem (draadloos of bedraad), de aanvullende diensten zoals meldkamer koppeling en camera’s of rookmelder, het aantal ruimtes, en de installateur.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Als het alarm een signaal opvangt analyseert een operator of er een dreigende situatie is en of ze direct in actie moeten komen. De medewerker belt direct de bewoners of andere contactpersonen in het geval van een inbraak of brand. Door het inschakelen van Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De kosten van een huisalarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €12,50 en €50,00 per 4 weken.

Hoe word ik gewaarschuwd bij een inbraak?

Bij een foute beweging kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. De meest populaire alarmmeldingen zijn een geluidsalarm (sirene) en een pushbericht op je telefoon. Verder zijn er ook opties voor een melding via: SMS, doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep, e-mail. Bij een stil alarm zal de indringer niets horen, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. De meest betaalbare keuze is een aantal slimme camera’s, vanaf €225,00 p/stuk. Voorkeur voor optimaal gedetailleerd beeld om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Plaats dan een HD IP camera voor €575,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Luxwoude.


Postcodegebied: 8405

Plaats een reactie