Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Vethuizen

Met een alarmsysteem in Vethuizen beveilig je jouw huis tegen inbraak. Ieder jaar zijn er in de gemeente tientallen woninginbraken. Een alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, beperkt de eventuele schade en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Daarbij kan een huisalarm een signaal geven bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. Met onze speciale keuzehulp check je betrouwbare info over de verschillende type systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop tonen wij op dit platform mogelijk relevante beveiligingsbedrijven in Vethuizen en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Het systeem heeft een preventieve werking.
 • Een luid alarm jaagt inbrekers sneller de deur uit.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-vethuizen

Alarminstallatie Vethuizen laten installeren

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektronisch apparaat dat een melding zal versturen bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit. Bij detectie slaat het alarm aan en krijg je in de app of per sms een melding. Soms is het woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. De operator bekijkt de situatie en probeert contact te leggen met de afgesproken waarschuwingsadressen. Bij een overval, inbraak of brand kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Vethuizen? In het volgende stukje leggen we precies uit hoe dit werkt.

Beveiligingssysteem voor thuis laten installeren

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Maak een goede analyse van de woning en kijk waar inbrekers binnen kunnen komen. Op deze manier kom je erachter welke ingangen voorzien moeten worden van detectors. Als we het hebben over inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: waterdetectoren, gasdetectoren, glasbreuksensoren, rookmelders, beveiligingscamera’s, bewegingsmelders.

 2. Selecteer een type alarm

  De meest gekozen soorten zijn een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij een bekabeld woningalarm zijn alle componenten met kabels verbonden wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Een draadloos systeem heeft geen kabels nodig en kan snel worden aangesloten. Een hybride installatie een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Type alarmering

  Er bestaan allerlei alarmmeldingen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: geluidsalarm, SMS, E-mail, telefonische oproep. Tegen betaling kan je ook kiezen voor een standaard melding richting een 24/7 meldkamer (PAC). Er wordt op elk moment van de dag meegekeken. Afsluitend kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Offertes opvragen

  Vul jouw postcode in en kies wat je wilt laten installeren. Je krijgt dan kosteloos verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Vethuizen en de gemeente.

 5. Installatie van het alarm

  Een beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op een vooraf afgesproken moment. De expert demonstreert hoe je het systeem moet bedienen. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) inprogrammeren die ingelicht moeten worden wanneer het alarm gaat.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Vethuizen?

Vergelijk tarieven van installatiebedrijven uit de regio

Keuzehulp: Wat is het beste beveiligingssysteem voor mij?

Heel veel mensen in de gemeente Montferland gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Er zijn goedkope instap-systemen met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief rookmelders, bewegingsmelders, camerabewaking, afstandsbediening, meldkamer koppeling. Tevens dien je een keuze te maken uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Hierna delen we daar meer info over.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarm voor woningen is vaak verbonden met het WiFi netwerk, dat werkt op batterijen. Het installatieproces is zo gedaan en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Daarbij is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Negatieve aspecten zijn dan batterijen leeg kunnen raken en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Eenvoudig installatie en gemakkelijk uitbreidbaar.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Tarief inclusief montage: €650,00 – €2200,00.

Een alarmsysteem met kabels
Bij een bedraad alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij de hogere risicoklasse is dit type zelfs een verplichting. Je hebt weinig onderhoud nodig, minder storingsgevoelig en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Geen last van lege batterijen in de sensoren/detectoren.
 • Minder gemakkelijk uit te breiden of aan te passen.
 • Investering inclusief installatie: €1175,00 tot €1900,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Waar de kabels al voorhanden zijn neem je de bedrade componenten, op plekken waar geen bedrading ligt neem je draadloze detectoren.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1100,00 tot €2550,00.

Aanvullende opties huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met extra sensoren en slimme beveiliging voor extra comfort. In het blok hierna lees je meer over veilig wonen in Vethuizen.

 • Rookmelders: waarschuwt jou en je gezin op tijd bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: een brandblussysteem dat op afstand wordt ingeschakeld.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: herkent brekend glas tot 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: richt de beveiligingscamera’s op ingangen en toegangswegen.
 • Buitensirene: luide sirene die omgeving informeert bij een inbraak en paniek zaait.
 • Bewegingsmelder: zorgt dat het alarm afgaat bij beweging rondom huis.
 • Meldkamer abonnement: meldingen worden doorgestuurd naar getrainde centralisten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een pincode, druppel, ID, pas.
 • Koolmonoxidemelder: slaat alarm wanneer er zich te veel koolstofmonoxide in de lucht bevindt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Vethuizen (mei 2024)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Toch, als je het laat plaatsen door een vakkundig installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In het overzicht hieronder bekijk je de namen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Vethuizen. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Sentrol en Energizer. Of klik door voor verkooppunten en leveranciers Braamt, Wijnbergen, Azewijn en Lengel.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Preventietips om woninginbraak te voorkomen

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We bieden goed werkende tips om de opties voor inbraak in Vethuizen te verkleinen. We bieden ook aanvullende informatie over Meldkamer.

 1. Voorzie ramen van goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg dat je sloten echt op slot draait.
 3. Leg waardevolle voorwerpen uit het zicht.
 4. Laat geen voorwerpen achter die de inbreker kunnen helpen.
 5. Laat muziek aanstaan als je weggaat.
 6. Vraag de buren om een oogje in het zeil te houden.
 7. Kijk of je kunt deelnemen aan de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorgt dat je niet te veel persoonlijke details op social media zet.
 9. Leg sleutels op een veilige plaats.
 10. Koop anti-inbraakfolie en breng dit aan op inbraakgevoelige ramen.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Vethuizen vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Gelderland zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die veel expertise hebben rondom het installeren van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Deze bedrijven faciliteren een complete alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. Optioneel kan je kiezen voor een eigen meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Altijd inzicht in wie er binnen de woning is.
 • Woonveilig: Eenvoudig uit te breiden met extra bewegingsmelders, deur-/raamcontacten.
 • V&S Beveiliging: Jouw lokale partner voor slimme beveiliging in huis.
 • SmartAlarm: Voor Inbraak (Trigion), Medisch, Waterschade en Brandschade.
 • Directveilig: Standaard voorzien van VRKI klasse 2-certificering.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en TP-Link, Bosch, Somfy, Foscam, EZVIZ of Hombli, Arlo, Netamo, Eve, Yale.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Vethuizen?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Vethuizen voor thuis liggen gemiddeld tussen de €525,00 en €1275,00. De daadwerkelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. het soort systeem, het aantal extra opties zoals meldkamer en camera’s of brandmelder, het woonoppervlak, en de jaarlijkse inspectie.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Als het alarm een signaal opvangt wordt er in de alarmcentrale gekeken wat er precies gebeurt en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. Een agent stelt woningeigenaren op de hoogte als er brand is uitgebroken of een inbraak aan de gang is. Met Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De extra kosten van een alarmsysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €12,50 en +/- €37,50 per 4 weken.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Bij een ongewone beweging wordt er een melding afgegeven. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een luide sirene (geluidsalarm) of een app melding op je telefoon. Alternatieven zijn o.a.: doorschakeling naar meldkamer, e-mail, telefonische oproep, lichtalarm. Als je een stil alarm laat installeren hoort de indringer niets, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en de pakkans is een stuk groter omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. De meest betaalbare keuze is een analoge camera aangesloten via COAX vanaf €150,00 per stuk. Vind je dit niet voldoende en zoek je optimaal gedetailleerd beeld om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Zoek dan naar een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €475,00 p/stuk. Snel en voordelig laten aanleggen door de beveiligingsadviseur Vethuizen.


Postcodegebied: 7046

Plaats een reactie