Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Haren

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Haren beveilig je jouw huis, kantoor, garage of schuur tegen inbraak. Ieder jaar zijn er in deze gemeente flink wat woninginbraken. Je alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, kan je laten koppelen aan de meldkamer en geeft je een gerust en veilig gevoel. Als extra voordeel stelt het huisalarm je ook op de hoogte bij lekkage, brand, rookontwikkeling en lekkage. Met onze speciale keuzehulp tonen wij praktische details over de systemen waar je uit kunt kiezen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Daarnaast verstrekken we op deze site landelijke en lokale beveiligingsbedrijven in Haren en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Het schrikt inbrekers af (preventieve werking).
 • Bij een inbraakmelding neemt de kans op aanhouding toe.
 • Verlaging van de verzekeringspremie.
 • Het geeft je een groter veiligheidsgevoel.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-haren

Alarminstallatie Haren installeren

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een elektronisch waarschuwingssysteem dat een signaal geeft bij beweging, glasbreuk of rook. Bij beweging zal het systeem het alarm inschakelen en krijg je een melding op je smartphone. Als extra optie wordt het woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. De medewerker volgt de situatie meteen op en neemt direct contact op met de bewoners. Bij een geverifieerde alarmmelding kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Meteen een goedkope alarminstallatie laten installeren in Haren? In ons speciale stappenplan vertellen we precies wat je moet doen.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Loop eens een rondje door de woning en check op welke plekken inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Aan de hand hiervan markeer je welke risicovolle plekken gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. Met het oog op inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: bewegingsmelders, gasdetectoren, beveiligingscamera’s, magneetcontacten, rookmelders, waterdetectoren.

 2. Kies het type alarm

  Je kunt kiezen uit een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij bekabelde installaties worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Een kabelvrij systeem (draadloos) communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en kan snel worden aangesloten. Een hybride systeem is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  We differentiëren diverse type alarmeringen: denk aan een app op je telefoon maar ook lichtalarm, geluidsalarm, telefonische oproep, E-mail. Vaak kan je optioneel kiezen voor doorschakeling met de de alarmcentrale (PAC). Er wordt op elk moment van de dag meegekeken. Om inbrekers te verrassen heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Vrijblijvende offertes opvragen

  Geef het installatie adres in en kies wat je wilt laten installeren. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Haren en de gemeente.

 5. Installatie van het alarm

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op een vooraf afgesproken moment. De beveiliger vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. Je kan eventueel ook een contactpersoon opgeven die een notificatie ontvangt bij calamiteiten.

Een handig alarmsysteem kopen in Haren?

Vergelijk tarieven van vakmannen in direct regio

Keuzehulp: Wat is het beste beveiligingssysteem voor mij?

Steeds meer mensen in de gemeente Oss hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Er zijn goedkope instap-systemen met alleen basisfuncties. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals rookmelders, buitensirene, meldkamer koppeling, bewegingsmelders, afstandsbediening. Evenzeer zul je moeten kiezen voor een bekabeld, draadloos of hybride installatie. In het onderstaande blok lichten we dat verder toe.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloos alarmsysteem werkt op basis van radiogolven, dat werkt op batterijen. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en het is met name geschikt voor oudere woningen. Daarbij is het systeem zeer flexibel en voordelig. Aandachtspunten zijn dan de batterijen eens per jaar moet worden vervangen en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Investering inclusief montage: €750,00 tot +/- €2000,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. De werking is erg nauwkeurig, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 is dit vaak een randvoorwaarde. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, minder storingsgevoelig en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Minder gevoelig voor storingen.
 • Minder gemakkelijk uit te breiden of aan te passen.
 • Investering inclusief installatie: €1000,00 tot ongeveer €1650,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Een hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Op de locaties waar al kabels liggen gebruik je bekabelde sensors, en waar nog geen bedrading is doe je het met de draadloze detectoren.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1450,00 tot €2450,00.

Huisbeveiliging: extra mogelijkheden

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met extra sensoren en slimme beveiliging voor nog meer gemak. Onderstaand sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Haren.

 • Rookmelders: vroegtijdige detectie van rook in huis.
 • Sprinklerinstallatie: brandbeveiligingssysteem dat brand detecteert, signaleert en beheerst.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: slimme detector die reageert op het geluid van brekend glas.
 • Camerabeveiliging: helpt preventief en zorgt dat je zelf alles op beveiligingscamera beeld hebt staan.
 • Buitensirene: verjaagt inbrekers en informeert omgeving van een inbraak.
 • Bewegingsmelder: detecteert bewegingen van ongenode gasten.
 • Meldkamer abonnement: direct opvolging van een alarm door professionele beveiligingsmedewerkers.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een ID, pas, pincode, tag.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Haren (mei 2024)

Het plaatsen van een alarmsysteem kan je zelfstandig doen. Echter, ga je voor een erkend installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In dit overzicht delen wij de gegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Haren. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als De Raat en CQR. Op onze site bekijk je ook installatiebedrijven en leveranciers in Geffen, Nistelrode, Heesch en Vinkel.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien tips om woninginbraak te verkleinen

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. Hierna delen we 10 handige tips om de opties voor inbraak in Haren te limiteren. Je kunt ook meer info bekijken over Bedraad alarmsysteem.

 1. Voorzie ramen van goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit alle ramen en deuren altijd goed af.
 3. Probeer altijd de dure spullen op te ruimen.
 4. Zet ladders en kliko’s weg.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk als je afwezig bent.
 6. Overleg met de buren om regelmatig even langs te lopen.
 7. Registreer je bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorgt dat je niet te veel persoonlijke details op social media zet.
 9. Leg je sleutels niet onder een deurmat of bloempot.
 10. Bedek ramen die inbraakgevoelig zijn met anti-inbraakfolie.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Haren vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Groningen zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief met veel kennis over het aanleggen van alarmen en bewakingscamera’s. Deze bedrijven staan garant voor een slimme alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. Mogelijk kan jij hier ook terecht voor een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Met unieke SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: 24/7 bewaking door bemande meldkamer in Nederland.
 • Woonveilig: Volledig draadloos en dus eenvoudig zelf te installeren.
 • V&S Beveiliging: Professioneel systeem met liefst 24 maanden garantie.
 • SmartAlarm: 24/7 huisbeveiliging door integratie met Trigion diensten.
 • Directveilig: Justitie erkend en BORG gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en EZVIZ, Somfy, Bosch, Foscam, TP-Link & Netamo, Eufy, Eve, Yale, Hombli.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Haren?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Haren voor thuis liggen je tussen de €600,00 en €1100,00. De normale prijs wordt beïnvloed door het soort alarm, de additionele services zoals een beveiligingscamera of koolmonoxidemelder, het soort woning, en het bedrijf dat de installatie verricht.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken wat de actuele status is en wie er ingeschakeld moet worden. De centralist stelt woningeigenaren op de hoogte Bij een noodsituatie Met Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De investering in een woningalarm inclusief meldkamer abonnement liggen tussen de €15,00 & €47,50 per 4 weken.

Welke melding krijg ik bij een inbraak?

Bij detectie wil je natuurlijk zo snel mogelijk een melding ontvangen. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een hard geluidsalarm (sirene) of een melding op je telefoon. Daarnaast kan je ook kiezen voor: e-mail, SMS, telefonische oproep, lichtalarm. Bij een stil alarm is er geen sirene hoorbaar of zichtbaar, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. Bij een beperkt budget kun je denken aan een systeem met digitale camera’s, vanaf €200,00 per unit. Wil je een oplossing met HD-beelden zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Plaats dan een HD IP camera vanaf €475,00 per aansluiting. Laat dit bij voorkeur aanleggen door de beveiligingsadviseur Haren.


Postcodegebied: 5368, 5386, 9750

Plaats een reactie