Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Hoofddorp

Dankzij een alarmsysteem in Hoofddorp is je huis altijd beveiligd, ook als je niet thuis bent. Statistieken tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Dit alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Daarbij signaleert een huisalarm ook bij brand, gas of lekkage. Middels onze uitgebreide keuzehulp vind je betrouwbare informatie over de meest bekende type systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Ook bieden we hier erkende beveiligingsbedrijven in Hoofddorp en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Het systeem heeft een preventieve werking.
 • Het vergroot de kans om inbrekers te arresteren.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Het hele jaar door een veilig gevoel binnen- en buitenhuis.
 • Er zijn abonnement inclusief meldkamer service.

alarmsysteem-hoofddorp

Alarminstallatie Hoofddorp installeren

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektronisch apparaat dat een alarm geeft bij brand, inbraak of glasbreuk. Bij een signalering gaat vaak een sirene af en volgt er meestal een push melding op je telefoon. Als extra optie is jouw woningalarm verbonden met een bemande meldkamer (PAC). Een expert bekijkt de melding en probeert contact te leggen met de contactpersonen (sleutelhouders). Bij een noodsituatie kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Hoofddorp? Hieronder leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Je woning uitrusten met een beveiligingssysteem

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Maak een goed profiel van jouw woning en controleer waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Zo markeer je welke ingangen beveiligd moeten worden met een detector / sensor. Met betrekking tot inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: rookmelders, bewegingsmelders, magneetcontacten, gasdetectoren, beveiligingscamera’s, waterdetectoren.

 2. Selectie van soorten alarmen

  Je hebt de keuze uit een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij de bekabelde optie wordt alle verbonden met draden waardoor het nauwelijks storingen kent. Een draadloos systeem kan werken zonder kabels en kent een eenvoudige installatie. Een hybride installatie een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  We onderscheiden diverse alarmmeldingen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook geluidsalarm, E-mail, lichtalarm, SMS. Vaak kan je optioneel kiezen voor een accurate melding voor een speciale meldkamer (PAC). Er wordt op elk moment van de dag meegekeken. Desgewenst heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Offertes opvragen

  Vul jouw postcode in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Binnen enkele dagen ontvang je diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Hoofddorp en omgeving.

 5. Installatie van het alarm

  Het gekozen beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op de gekozen dag. De beveiliger geeft altijd een goed instructie. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen ingeven die ingelicht moeten worden wanneer het alarm gaat.

Een handig alarmsysteem kopen in Hoofddorp?

Vergelijk tarieven van beveiligingsbedrijven in direct regio

Keuzehulp: Wat is het beste beveiligingssysteem voor mij?

Flink wat huizen in de gemeente Haarlemmermeer gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Zo zijn er hele voordelige modellen met enkel noodzakelijke functies. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met buitensirene, afstandsbediening, camerabewaking, meldkamer koppeling, rookmelders. Evenzeer dien je een keuze te maken uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. In de volgende paragraaf delen we daar meer info over.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloos alarm voor woningen is vaak verbonden met het WiFi netwerk, de sensoren werken op batterijen. Het plaatsen van deze alarmen is erg simpel en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Tevens kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Grote nadelen zijn dat batterijen niet eeuwig meegaan en dat het wat meer storingen kent.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Onkosten inclusief montage: €650,00 tot €2200,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
In het geval van een bekabeld alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Er zijn nauwelijks storingen, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen is het zelfs verplicht. Je hebt weinig onderhoud nodig, kent weinig storingen en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • DIrect meenemen bij de bouw van je nieuwbouwwoning.
 • Prijzen inclusief installatie: €1225,00 – €1700,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. Het is ontzettend betrouwbaar omdat de basis bekabeld is, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Op de locaties waar al kabels liggen installeer je bedrade componenten, en waar nog geen bedrading is maak je gebruik van draadloze detectoren.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Een relatief duur systeem.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1950,00 tot circa €2900,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met aanvullende componenten en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. In de lijst hieronder lees je meer over veilig wonen in Hoofddorp.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand met zowel een sirene en oproep naar bewoners.
 • Sprinklerinstallatie: vast aangebrachte brandblusinstallatie om een beginnende brand onder controle te brengen.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: merkt inbrekers op terwijl zij nog buiten staan.
 • Camerabeveiliging: systeem van verschillende beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: informeert buren bij een inbraak en jaagt inbrekers weg.
 • Bewegingsmelder: detecteert bewegingen van ongenode gasten.
 • Meldkamer abonnement: meldingen worden doorgestuurd naar getrainde centralisten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een tag, ID, druppel, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: ook wel co-melder genoemd, detecteert giftig, geur-, smaak- en kleurloos koolmonoxide.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Hoofddorp (juni 2024)

Wie handig is kan zelf zijn alarmsysteem installeren. Echter, als je het laat plaatsen door een professioneel installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In dit overzicht bekijk je de gegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Hoofddorp. Zij werken met gangbare merken als Sentry en GO. Op onze site bekijk je ook leveranciers en aanbieders in Zwaanshoek, Vijfhuizen, Bennebroek en Bentveld.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips om woninginbraak te voorkomen

Een inbraak kan je nooit helemaal tegenhouden. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We bieden relevante tips de kans op inbraak in Hoofddorp te limiteren. Je kunt ook meer info bekijken over Rookmelder.

 1. Zorg voor hang- en sluitwerk met het SKG-keurmerk.
 2. Doe voordat je weggaat de ramen en deuren dicht.
 3. Leg kostbare apparatuur uit het zicht.
 4. Zet je containers of ladder weg of vast.
 5. Zorg voor geluid of zelfs lawaai in huis.
 6. Vraag de buren om een oogje in het zeil te houden.
 7. Kijk of je kunt deelnemen aan de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Deel niet op social media dat je op vakantie gaat.
 9. Leg al je kostbare spullen vast.
 10. Zorg voor anti-inbraakfolie en anti-inbraakstrips.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Hoofddorp vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Noord-Holland zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die volledig gespecialiseerd zijn in het installeren van alarmen en bewakingscamera’s. Deze leveranciers faciliteren een slimme alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. Meestal werken zij met een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Eigen alarmcentrale die 24/7 bereikbaar is.
 • Feenstra.com: Heel eenvoudig te bedienen met de eigen App.
 • Woonveilig: Direct een melding op je smartphone bij onraad.
 • V&S Beveiliging: Gebruiksvriendelijk, betrouwbaar en volledig draadloos.
 • SmartAlarm: Gemakkelijk te bedienen via tablet en smartphone (met Trigion alarmcentrale).
 • Directveilig: Revolutionaire systeem met BORG certificaat t/m klasse 4.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en D-Link, Somfy, EZVIZ, Foscam, TP-Link & Eve, Netamo, Yale, Arlo, Eufy.

Bekijk inbraakbeveiliging FAQ

Wat kost een alarmsysteem installeren in Hoofddorp?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Hoofddorp voor thuis liggen tussen de €325,00 en €1175,00. De exacte prijs wordt berekend a.d.h.v. het type alarm, extra opties zoals camerabeveiliging of gasdetector, het aantal ruimtes, en de installateur.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen controleert een centralist wat de situatie is en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. De beveiliger stelt woningeigenaren op de hoogte wanneer er een brandmelding of inbraak is gedetecteerd. Middels Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De prijzen van een huisalarm met meldkamer abonnement variëren tussen de €17,50 en €45,00 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij een inbraak?

Bij onraad wil je natuurlijk zo snel mogelijk een melding ontvangen. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) of een bericht op smartphone en tablet. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: e-mail, telefonische oproep, lichtalarm, SMS. Bij een stil alarm is de indringer zich niet bewust van zijn acties, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een systeem met digitale camera’s, vanaf €225,00 per stuk. Vind je dit niet voldoende en zoek je een compleet beveiligd huis met HD beeld om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Installeer dan een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €575,00 per unit. Je laat dit gemakkelijk aanleggen door de beveiligingsadviseur Hoofddorp.


Postcodegebied: 2130, 2131, 2132, 2133, 2134, 2135

Plaats een reactie