Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Ypecolsga

Met een alarmsysteem in Ypecolsga is jouw woning dag en nacht beveiligd. Statistieken tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Een eigen alarminstallatie heeft een preventieve werking, waarschuwt bij onraad en maakt dat je met een gerust hart thuis kunt blijven. Daarbij heeft het huisalarm ook een melding bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. In onze keuzehulp bieden we handige details over de soorten systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Ook vergelijk je op deze site erkende beveiligingsbedrijven in Ypecolsga en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Inbrekers breken minder snel in bij woningen met een alarm.
 • Als het alarm gaat zal de inbreker weggaan.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Een maximaal gevoel van veiligheid.
 • Je kunt kiezen voor een extra koppeling met de alarmcentrale.

alarmsysteem-ypecolsga

Alarminstallatie Ypecolsga aanleggen

Wat houdt een alarmsysteem in? Een beveiligingssysteem dat dankzij detectoren een alarm genereert bij brand, inbraak of glasbreuk. Bij ongewone situaties zal het alarm afgaan en ontvang jij op je telefoon een melding. Wanneer je dat wil wordt jouw woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. Een professional bekijkt de situatie en waarschuwt de bewoners. Bij een geverifieerde alarmmelding worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Ypecolsga? In het stukje hieronder nemen we alle stappen met je door.

Een beveiligingssysteem in huis laten aanleggen

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Loop eens een rondje door de woning en controleer waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Op deze manier bepaal je welke toegangsplekken gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. Als het gaat om inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: magneetcontacten, waterdetectoren, beveiligingscamera’s, bewegingsmelders, rookmelders, glasbreuksensoren.

 2. Kies het type alarm

  Je hebt de keuze uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij een bedraad systeem zijn alle componenten met kabels verbonden zodat het heel storingsongevoelig is. Een wireless (draadloos) systeem communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en kan overal worden geïnstalleerd. Een hybride product een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Type alarmering

  Er bestaan meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: lichtalarm, geluidsalarm, telefonische oproep, SMS. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van een accurate melding voor de Particuliere alarmcentrale PAC. Zij kijken standaard mee met meldingen. Mogelijk kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Vraag offertes aan

  Vul eerst jouw postcode in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je ontvangt binnen korte tijd meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Ypecolsga.

 5. De installateur komt langs

  Het beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op een vooraf afgesproken moment. De vakman demonstreert hoe je het aan- en uitschakelt. Je kan eventueel ook een contactpersoon inprogrammeren waarnaar een signaal wordt gestuurd bij abnormale gebeurtenissen.

Een handig alarmsysteem kopen in Ypecolsga?

Krijg verschillende offertes van installatiebedrijven in direct regio

Tips: Soorten beveiligingssystemen

Heel veel mensen in de gemeente Súdwest-Fryslân laten professionele alarmbeveiliging installeren. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Er zijn goedkope instap-systemen met enkel noodzakelijke functies. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief camerabewaking, afstandsbediening, rookmelders, buitensirene, bewegingsmelders. Eveneens moet je in de basis kiezen voor een bekabeld, draadloos of hybride installatie. In de volgende paragraaf noemen we alle pluspunten en minpunten.

100% draadloos alarm
Een draadloos alarmsysteem is doorgaans verbonden met een internetverbinding, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. De installatie gaat eenvoudig en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Tevens is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Grote nadelen zijn dat batterijen op kunnen raken en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Snel aan te leggen en zeer flexibel.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Prijzen inclusief montage: €800,00 tot +/- €1300,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Bij een bekabeld alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Er zijn nauwelijks storingen, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Het is gemakkelijker in onderhoud, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Betrouwbaar systeem dat weinig onderhoud vergt.
 • De installatie is vaak duurder en arbeidsintensiever.
 • Prijs inclusief installatie: €1100,00 – €1900,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Op de locaties waar al kabels liggen gebruik je bedrade detectoren, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen doe je het met de draadloze sensoren.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1150,00 oplopend tot €2700,00.

Extra opties huisbeveiliging

Optioneel kan je kiezen voor extra sensoren en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. Onderstaand lees je meer over veilig wonen in Ypecolsga.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rook met een lokale sirene en pushmelding.
 • Sprinklerinstallatie: brandblusinstallatie om beginnende brand te detecteren en beheersen.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: herkent brekend glas tot 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: houd in de gaten wat er in en rondom de woning gebeurt met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: gaat af als het alarm getriggerd wordt en trekt veel aandacht.
 • Bewegingsmelder: krijg direct een notificatie wanneer er beweging gemeld wordt.
 • Meldkamer abonnement: controleert wat er aan de hand is kan direct hulpdiensten inlichten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een tag, pincode, ID, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Ypecolsga (juni 2024)

Wie handig is kan zelf zijn alarmsysteem installeren. Alleen, als je het uitbesteed aan een lokaal installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In het bijgaande overzicht check je namen plus adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Ypecolsga. Zij werken met gangbare merken als GPS Perimeter en Videx. Of klik door voor installatiebedrijven en leveranciers in Sloten, Balk, Indijk en Smallebrugge.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips tegen woninginbraak

De kans op een inbraak blijft altijd aanwezig. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. We bieden relevante tips de mogelijkheden voor inbraak in Ypecolsga te limiteren. We bieden ook aanvullende informatie over Brandblusser.

 1. Beveilig ramen en deuren met goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg voor een speciaal slot bij de schuifpui.
 3. Leg geen kostbare dingen in het zicht.
 4. Monteer anti-inbraakstrips en dievenklauwen.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk als je afwezig bent.
 6. Laat een slimme deurbel installeren.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Deel niet op social media dat je op vakantie gaat.
 9. Beperkt de hoeveel cash geld in huis.
 10. Zorg voor anti-inbraakfolie en anti-inbraakstrips.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Ypecolsga vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Friesland leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die jou ondersteunen bij het plaatsen van alarmen en bewakingscamera’s. Deze aanbieders staan bekend om een intelligente alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. In potentie kan jij hier ook terecht voor een bemande meldkamer.

 • Verisure: Gecertificeerd alarmsysteem in huis met melding aan politie en surveillant.
 • Feenstra.com: Naast inbraak ook rookmelder en paniekknop beschikbaar.
 • Woonveilig: Eenvoudig zelf monteren, inclusief noodstroomvoorziening voor circa 8 uur.
 • V&S Beveiliging: Betaalbaar, A-merken en 3 jaar garantie.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte d.m.v. de speciale App (met Trigion meldkamer).
 • Directveilig: 24/7 doormelding met virtuele of bemande meldkamer.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en Somfy, Bosch, Foscam, D-Link, EZVIZ + Eve, Yale, Netamo, Hombli, Eufy.

Bekijk inbraakbeveiliging FAQ

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Ypecolsga?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Ypecolsga voor thuis liggen je tussen de €600,00 en €1225,00. De echte prijs wordt gekenmerkt door het soort systeem, de extra opties zoals een beveiligingscamera of brandmelder, het aantal ramen en deuren, en de jaarlijkse inspectie.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen analyseert een operator of er een dreigende situatie is en of ze direct in actie moeten komen. Een agent belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) als er brand is uitgebroken of een inbraak aan de gang is. Met Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De prijzen van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement liggen tussen de €22,50 & €30,00 per maand.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Bij een foute beweging krijg je direct een melding. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een luide sirene (geluidsalarm) en een pushbericht op je telefoon. Alternatieven zijn o.a.: SMS, telefonische oproep, lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan zal er geen sirene afgaan, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en de pakkans is een stuk groter omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Een goedkope optie is een set met analoge camera’s, vanaf €200,00 per camera. Wil je de meest scherpe en heldere HD-beelden zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Kies dan voor een HD IP camera vanaf €475,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Ypecolsga.


Postcodegebied: 8554

Plaats een reactie