Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Kwadendamme

Dankzij een alarmsysteem in Kwadendamme beveilig je jouw woning tegen inbrekers. In deze gemeente zijn er per jaar tientallen (pogingen tot) inbraken. Een alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, jaagt inbrekers de deur uit en geeft een hoger gevoel van veiligheid. Als extra voordeel waarschuwt een huisalarm ook bij brand, rook of een gaslek. Met onze speciale keuzehulp vind je handige info over de diverse systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Bovendien tonen wij op deze pagina landelijke en lokale beveiligingsbedrijven in Kwadendamme en delen wij de beste inbraakpreventietips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Schrikt veel potentiële inbrekers al bij voorbaat af.
 • De sirene jaagt inbrekers de deur uit.
 • Je betaalt een lagere verzekeringspremie.
 • Het hele jaar door een veilig gevoel binnen- en buitenhuis.
 • Optioneel kan de meldkamer live meekijken.

alarmsysteem-kwadendamme

Alarminstallatie Kwadendamme laten installeren

Een alarmsysteem houdt in: een elektronisch mechanisme dat een melding zal versturen bij brand, inbraak of glasbreuk. Bij onraad gaat vaak een luid alarm af en krijg je meteen melding op je smartphone. Als extra optie wordt het woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. Een specialist controleert het signaal en neemt direct contact op met de contactpersonen (sleutelhouders). Bij een geverifieerd alarm worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Kwadendamme? Hieronder leggen we precies uit hoe dit werkt.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem in huis

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Inventariseer jouw woning om erachter te komen waar de zwakke plekken liggen. Aan de hand hiervan bepaal je welke deuren en ramen minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Betreffende inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: magneetcontacten, bewegingsmelders, glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s, gasdetectoren, waterdetectoren.

 2. Selecteer een type alarm

  De top 3 mogelijkheden zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij bekabelde installaties zal er gebruik worden gemaakt van kabels zodat het bijna niet te saboteren is. Een kabelvrij systeem (draadloos) communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. Een hybride oplossing kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  Er zijn meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: geluidsalarm, lichtalarm, SMS, E-mail. Je kunt ook kiezen voor doorschakeling van de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Je woning staat altijd onder controle van beveiligers. Indien gewenst is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Vraag prijzen op bij installatiebedrijven

  Geef het installatie adres in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je ontvangt zo snel mogelijk meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Kwadendamme en omgeving.

 5. De installateur komt langs

  Het beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op een vooraf afgesproken moment. De installateur laat goed zien hoe het allemaal werkt. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen doorgeven die gealarmeerd worden wanneer het alarm gaat.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Kwadendamme?

Bekijk actuele prijzen bij experts uit de buurt

Advies: Soorten beveiligingssystemen

Flink wat huizen in de gemeente Borsele kiezen voor alarmbeveiliging. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Er zijn goedkope standaard modellen met alleen basisfuncties. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief meldkamer koppeling, rookmelders, buitensirene, afstandsbediening, camerabewaking. Verder start je zoektocht bij het bepalen van een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Hieronder noemen we alle pluspunten en minpunten.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarm voor woningen werkt op basis van radiogolven, de detectoren hebben een batterij. Het installatieproces is zo gedaan en het is met name geschikt voor oudere woningen. Ook kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Aandachtspunten zijn dat batterijen op kunnen raken en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Eenvoudig inschakelen, updaten en uitbreiden.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Onkosten inclusief montage: €650,00 tot €1200,00.

Een bedraad alarmsysteem
Bij een bedraad alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Er zijn nauwelijks storingen, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 kan men dit verplicht stellen. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, het is storingsongevoelig en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Zeer betrouwbaar, weinig storingen.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Investering inclusief installatie: €950,00 tot +/- €2400,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. De betrouwbaarheid is hoog, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Waar al kabels aangesloten zijn installeer je bekabelde detectoren, op de plekken waar nog geen kabels liggen kan je kiezen voor draadloze detectoren.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1150,00 tot ongeveer €2300,00.

Huisbeveiliging: extra mogelijkheden

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met extra sensoren en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. In het stukje hieronder lees je meer informatie over extra veilig wonen in Kwadendamme.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand de mensen ter plaatse.
 • Sprinklerinstallatie: uitstekend middel om een beginnende brand te beheersen of te blussen.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: helpt preventief en zorgt dat je zelf alles op beveiligingscamera beeld hebt staan.
 • Buitensirene: luid alarm dat paniek zaait en buren informeert bij een inbraak.
 • Bewegingsmelder: direct een melding wanneer beweging wordt waargenomen.
 • Meldkamer abonnement: altijd professionele begeleiding en ondersteuning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een pincode, pas, ID, tag.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Kwadendamme (mei 2024)

Wie handig is kan zelf zijn alarmsysteem installeren. Alleen, op het moment je kiest voor een vakkundig installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In het overzicht hieronder ontdek je de gegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Kwadendamme. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als HEKA en Menvier. Of klik door voor aanbieders en bedrijven in Baarland, Oudelande, Hoedekenskerke en s-Gravenpolder.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om woninginbraak te verkleinen

Iedere woning is inbraakgevoelig. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. In het stukje hieronder vind je handig tips om de mogelijkheden voor inbraak in Kwadendamme te limiteren. Of klik door voor meer informatie over Meldkamer.

 1. Zorg dat je goed hang- en sluitwerk aanschaft.
 2. Laat geen sleutels aan de binnenzijde van sloten zitten.
 3. Leg geen kostbare dingen in het zicht.
 4. Zet ladders en kliko’s weg.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk.
 6. Laat het je buren weten als je een paar dagen weg bent.
 7. Start- of sluit je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Bedenk goed dat sociale media profielen deels openbaar zijn.
 9. Beperkt de hoeveel cash geld in huis.
 10. Koop anti-inbraakfolie en breng dit aan op inbraakgevoelige ramen.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Kwadendamme vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Zeeland zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die veel expertise hebben rondom het aanleggen van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Zij bieden een complete alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. Regelmatig kan jij hier ook terecht voor een bemande meldkamer.

 • Verisure: Eigen alarmcentrale die 24/7 bereikbaar is.
 • Feenstra.com: Een eigen bemande meldkamer die 24/7 beschikbaar is.
 • Woonveilig: Eenvoudig zelf monteren, inclusief noodstroomvoorziening voor circa 8 uur.
 • V&S Beveiliging: Professionele installatie en onderhoud.
 • SmartAlarm: Gemakkelijk te bedienen via tablet en smartphone (met Trigion alarmcentrale).
 • Directveilig: Installatie en service door vakmensen.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en TP-Link, EZVIZ, Foscam, Bosch, Somfy + Eufy, Netamo, Eve, Yale, Hombli.

Bekijk inbraakbeveiliging FAQ

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Kwadendamme?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Kwadendamme voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €575,00 en €1050,00. De daadwerkelijke prijs is afhakelijk van het type alarm, de eventuele uitbreidingen zoals een beveiligingscamera of koolmonoxidemelder, het aantal ramen en deuren, en de jaarlijkse inspectie.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen analyseert een operator of er een dreigende situatie is en of hulpdiensten moeten worden benaderd. De operator neemt contact op met de bewoners als er brand is uitgebroken of een inbraak aan de gang is. Door gebruik te maken van Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De investering in een huisalarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €12,50 en +/- €52,50 per 4 weken.

Hoe word ik gewaarschuwd bij een inbraak?

Bij onraad kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een sirene (een luid geluidsalarm) of een pushmelding op je smartphone. Alternatieven zijn o.a.: e-mail, telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer, SMS. Als je kiest voor een stil alarm is de indringer zich niet bewust van zijn acties, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Hoe werkt camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het ontmoedigt inbrekers en de pakkans is een stuk groter omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. De meest betaalbare keuze is een systeem met digitale camera’s, vanaf €275,00 per camera. Liever de meest scherpe en heldere HD-beelden om ook gezichten en kentekens te herkennen? Installeer dan een HD IP camera voor €525,00 per camera. Indien gewenst geplaatst door de beveiligingsadviseur Kwadendamme.


Postcodegebied: 4434

Plaats een reactie