Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Nooitgedacht

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Nooitgedacht voel je je een stuk veiliger thuis. Jaarlijks zijn er in deze gemeente tientallen inbraken. Een actieve alarminstallatie heeft een preventieve werking, jaagt inbrekers de deur uit en geeft bewonen een veilig gevoel in huis. Ook heeft het huisalarm ook een melding bij brand, gas of lekkage. Met onze speciale keuzehulp vind je populaire info over de soorten systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Bovendien verstrekken we op deze pagina bekende installatiebedrijven en beveiligingsbedrijven in Nooitgedacht en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Het heeft een duidelijke reactieve werking.
 • Bij een inbraakmelding neemt de kans op aanhouding toe.
 • Goedkopere verzekeringspremie.
 • Met een gerust gevoel in slaap vallen.
 • Mogelijkheid tot het afsluiten van een meldkamer-abonnement.

alarmsysteem-nooitgedacht

Alarminstallatie Nooitgedacht laten aanleggen

Een alarmsysteem is een elektronisch detectiesysteem dat notificaties verstuurt bij gevaarlijke gebeurtenissen. Bij verdachte omstandigheden gaat er een luid (of stil) alarm af en krijg je meteen melding op je smartphone. Wanneer je dat wil is het woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. De operator bekijkt de melding en belt direct de bewoners of andere contactpersonen. Bij een geverifieerd alarm worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Nooitgedacht? Hieronder lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Loop eens een rondje door de woning en check op welke plekken inbrekers binnen kunnen komen. Daardoor weet je welke ramen en deuren meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. Met het oog op inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: waterdetectoren, gasdetectoren, rookmelders, bewegingsmelders, beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren.

 2. Kies het soort alarm

  De top 3 mogelijkheden zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij een bekabeld huisalarm is alles met kabels verbonden wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een wireless (draadloos) systeem heeft geen kabels nodig en kent een eenvoudige installatie. Een hybride systeem kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  Je hebt de keuze uit allerlei alarmmeldingen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: E-mail, telefonische oproep, geluidsalarm, lichtalarm. Tegen betaling kan je ook kiezen voor doorschakeling met de een speciale meldkamer (PAC). Er wordt op elk moment van de dag meegekeken. Mogelijk kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Offertes opvragen

  Voer je adres in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Binnen enkele dagen ontvang je verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Nooitgedacht en omgeving.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De beveiliger laat goed zien hoe het allemaal werkt. Je kunt nu ook de contactpersonen ingeven die een notificatie ontvangt wanneer het alarm gaat.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Nooitgedacht?

Vraag offertes op bij beveiligingsbedrijven in de buurt

Tips: Soorten beveiligingssystemen

Flink wat huizen in de gemeente Aa en Hunze gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief buitensirene, bewegingsmelders, camerabewaking, meldkamer koppeling, afstandsbediening. Ook moet je een keuze maken uit een bekabeld, draadloos of hybride installatie. Hieronder zullen we daar een toelichting op geven.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloos alarm voor woningen wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, dat werkt op batterijen. Het installatieproces is zo gedaan en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Ook kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Minpunten zijn dat er soms nieuwe batterijen in moeten en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Eenvoudig installatie en gemakkelijk uitbreidbaar.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Investering inclusief montage: €750,00 tot wel €1700,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
In het geval van een bedraad alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij de hogere risicoklasse is dit vaak een randvoorwaarde. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, je hebt weinig last van storingen en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • Ideaal voor nieuwbouwhuizen en bij renovatie.
 • Onkosten inclusief installatie: €1100,00 tot €1950,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Het hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Waar de kabels al voorhanden zijn installeer je bekabelde sensoren, waar nog geen kabels getrokken zijn installeer je draadloze detectoren.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1550,00 oplopend tot €3000,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In het stukje hieronder lees je meer informatie over extra veilig wonen in Nooitgedacht.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners en eventueel contactpersonen elders bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: brandbeveiligingssysteem dat brand detecteert, signaleert en beheerst.
 • Gasmelder: een melder die het aangeeft als er ergens gas aanwezig is.
 • Glasbreukmelder: slim apparaat dat glasbreuk tot op 9 meter hoogte herkent.
 • Camerabeveiliging: direct schep beeld van jouw woning d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: effectief hulpmiddel om een inbreker te verjagen.
 • Bewegingsmelder: detecteert en meldt bewegingen rondom jouw woning.
 • Meldkamer abonnement: alarmmeldingen worden doorgestuurd naar meldkamer voor een persoonlijke opvolging.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een ID, pincode, pas, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: bevat een sensor die bestaat uit een gel met onder andere zwavelzuur.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Nooitgedacht (december 2023)

Met name de draadloze alarmsystemen kan je zelf installeren. Echter, wanneer je dit laat doen door een erkend installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In de tabel hieronder vind je namen plus adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Nooitgedacht. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Proteq en Takex. Of zoek door naar installateurs en bedrijven in Rolde, Nijlande, Marwijksoord en Papenvoort.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Preventietips om woninginbraak te voorkomen

Er blijft altijd een kleine kans op een inbraak. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. We bieden populaire tips om de mogelijkheden voor inbraak in Nooitgedacht te verkleinen. We bieden ook aanvullende informatie over Stil alarm.

 1. Zorg dat je ramen en deuren zijn afgesloten met goed hang- en sluitwerk.
 2. Beveilig de achterdeur en klepramen goed.
 3. Gebruik een kluis voor dure spullen.
 4. Zorg voor voldoende buitenverlichting.
 5. Neem een schakelklok en stel in dat lampen aan- en uitgaan.
 6. Vraag buren of ze wat extra willen opletten wanneer jij weg bent.
 7. Informeer naar de mogelijkheden voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vertel niet op Facebook of Instagram dat je op vakantie bent.
 9. Leg je sleutels niet onder een deurmat of bloempot.
 10. Zorg voor anti-inbraakfolie en anti-inbraakstrips.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Nooitgedacht vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Drenthe leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die gespecialiseerd zijn in het installeren van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Deze dienstverleners staan bekend om een complete alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. Vaak werken zij met een extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Systeem blijft werken als de verbinding verbreekt.
 • Woonveilig: Brandbeveiliging, bewegingsmelders en camera’s gemakkelijk toevoegen.
 • V&S Beveiliging: Betaalbaar, A-merken en 3 jaar garantie.
 • SmartAlarm: Voor Inbraak (Trigion), Medisch, Waterschade en Brandschade.
 • Directveilig: Professioneel systeem voor bedrijven en woningen.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en Bosch, Somfy, D-Link, TP-Link, EZVIZ + Hombli, Eve, Yale, Eufy, Arlo.

Inbraakbeveiliging FAQ: alle vragen en antwoorden

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Nooitgedacht?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Nooitgedacht voor thuis liggen ongeveer tussen de €575,00 en €1100,00. De normale prijs hangt af van het type alarm, de additionele services zoals meldkamer koppeling en camera’s of rookmelder, het woonoppervlak, en het onderhoudscontract.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Zodra het alarm beweging detecteert zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken wat er rondom het huis gebeurt en wie er ingeschakeld moet worden. De medewerker neemt meteen contact op met de bewoners in het geval van een inbraak of brand. Door gebruik te maken van Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De extra kosten van een alarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €12,50 en +/- €40,00 per maand.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Bij een foute beweging is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een geluidsalarm (sirene) of een notificatie op iPad of telefoon. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm, SMS, e-mail. Bij een stil alarm is de indringer zich niet bewust van zijn acties, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het schrikt ongewenst bezoek af en het vergroot de pakkans omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Voor de kleine portemonnee is er een combinatie van basis camera’s, vanaf €300,00 per aansluiting. Heb je liever volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Plaats dan een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €550,00 per stuk. Tip: laat het installeren door een beveiligingsadviseur Nooitgedacht.


Postcodegebied: 9449

Plaats een reactie