Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Rolde

Door het installeren van een alarmsysteem in Rolde heb je altijd een enorm veilig gevoel binnen en buiten huis. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Je alarminstallatie schrikt inbrekers af, jaagt inbrekers de deur uit en realiseert een veilig gevoel wanneer je in de huis verblijft. Als extra voordeel signaleert een huisalarm ook bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. Via onze adviseurs lees je uitgebreide informatie over de diverse systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Tevens bieden we op dit platform verschillende beveiligingsbedrijven in Rolde en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Het systeem heeft een preventieve werking.
 • De pakkans wordt sterk vergroot.
 • In sommige gevallen bespaar je op de verzekering.
 • Een maximaal gevoel van veiligheid.
 • Optioneel kan de meldkamer live meekijken.

alarmsysteem-rolde

Alarminstallatie Rolde laten plaatsen

Omschrijving van een alarmsysteem: een elektrisch systeem dat een signaal geeft bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij onraad wordt het alarm getriggerd en krijg je in de app of per sms een melding. Soms wordt jouw woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. De medewerker van de meldkamer bekijkt de melding en belt direct de betrokken klant. Als er sprake is van inbraak of brand kunnen zij hulpdiensten supersnel inschakelen. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Rolde? Hieronder geven we tips en leggen we alles uit.

Je woning uitrusten met een beveiligingssysteem

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Maak een goede analyse van de woning en controleer waar inbrekers binnen kunnen komen. Op basis daarvan kom je erachter welke risicovolle plekken uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Als het gaat om inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: gasdetectoren, waterdetectoren, bewegingsmelders, rookmelders, magneetcontacten, glasbreuksensoren.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  Je hebt de keuze uit een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij bekabelde installaties zijn alle componenten met kabels verbonden wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem heeft deze kabels niet nodig en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride installatie is een combinatie van beide.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Er bestaan diverse alarmmeldingen: populair is de melding op je telefoon, maar ook E-mail, telefonische oproep, SMS, geluidsalarm. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van een automatische melding naar de meldkamer (PAC). Er kijkt dan 24/7 iemand mee. Indien gewenst kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Vergelijk bedrijven & offertes

  Vul eerst jouw postcode in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Rolde en de gemeente.

 5. Installatie en uitleg

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren binnen een korte periode. De medewerker geeft altijd een goed instructie. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) inprogrammeren die ingelicht moeten worden bij abnormale gebeurtenissen.

Een erkend alarmsysteem kopen in Rolde?

Vergelijk kosten en voorwaarden van vakmannen uit jouw regio

Tips: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Steeds meer mensen in de gemeente Aa en Hunze houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Zo zijn er hele voordelige modellen met enkel de noodzakelijke onderdelen. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met bewegingsmelders, rookmelders, camerabewaking, meldkamer koppeling, buitensirene. Daarnaast moet je in de basis kiezen voor een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Hieronder bespreken we de voordelen en nadelen.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarm voor woningen is een installatie zonder bekabeling, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en het is met name geschikt voor oudere woningen. Tevens is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Vergeet niet dat batterijen niet eeuwig meegaan en dat het gemakkelijker storingen heeft.

 • Relatief goedkoop en makkelijk te plaatsen.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Onkosten inclusief montage: €800,00 tot €2000,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Wanneer je kiest voor een bedraad alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. De werking is erg nauwkeurig, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 is het zelfs verplicht. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, minder storingsgevoelig en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Minder gevoelig voor storingen.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Tarieven inclusief installatie: €1300,00 – €1600,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Waar de kabels al voorhanden zijn neem je de bedrade detectoren, op de plekken waar nog geen kabels liggen kies je voor draadloze sensors.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Investering inclusief aanleggen: €1250,00 tot +/- €2450,00.

Aanvullende opties huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In de lijst hieronder lees je meer over veilig wonen in Rolde.

 • Rookmelders: waarschuwt jou en je gezin op tijd bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatische bewatering bij vuur.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: slim apparaat dat glasbreuk tot op 9 meter hoogte herkent.
 • Camerabeveiliging: systeem van verschillende beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: zorgt voor paniek bij de inbreker en grote kans dat hij zonder buit vertrekt.
 • Bewegingsmelder: detecteert bewegingen van ongenode gasten.
 • Meldkamer abonnement: direct opvolging van een alarm door professionele beveiligingsmedewerkers.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een pincode, ID, pas, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: een toestel dat alarm slaat wanneer de koolmonoxide concentratie in een ruimte te hoog wordt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Rolde (december 2023)

Als je een beetje handig bent kan je jouw alarmsysteem zelf installeren. Maar, wanneer je het laat aanleggen door professioneel installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In de bijgaande tabel bekijk je de namen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Rolde. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Van Lien en Camos. Je bekijkt hier ook bedrijven en installateurs in Nijlande, Eldersloo, Nooitgedacht en Marwijksoord.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om kans op woninginbraak te verkleinen

Een inbraak is nooit helemaal te ondervangen. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We bieden handig tips om de kans op inbraak in Rolde te verkleinen. Check ook extra informatie over Toegangscontrole.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Zorg voor een speciaal slot bij de schuifpui.
 3. Leg waardevolle voorwerpen uit het zicht.
 4. Zorg voor voldoende buitenverlichting.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk.
 6. Bij vakantie: vraag buren het gras te maaien of hun auto op jouw oprit te zetten.
 7. Bekijk de mogelijkheden van lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Bedenk goed dat sociale media profielen deels openbaar zijn.
 9. Hang je sleutels binnen nooit direct bij de voor- of achterdeur.
 10. Maak ruiten minder kwetsbaar met anti-inbraakfolie.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Rolde vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Drenthe onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die gespecialiseerd zijn in het installeren van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Zij staan garant voor een complete alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. Mogelijk kunnen ze jou ook helpen met extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Met unieke SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Een eigen bemande meldkamer die 24/7 beschikbaar is.
 • Woonveilig: Brandbeveiliging, bewegingsmelders en camera’s gemakkelijk toevoegen.
 • V&S Beveiliging: 24 maanden garantie, topkwaliteit en geplaatst door pro’s.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte d.m.v. de speciale App (met Trigion meldkamer).
 • Directveilig: 24/7 doormelding met virtuele of bemande meldkamer.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en Foscam, Bosch, Somfy, EZVIZ, D-Link of Hombli, Eve, Netamo, Eufy, Arlo.

Vragen en antwoorden aangaande inbraakbeveiliging

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Rolde?

De kosten van een slim alarmsysteem in Rolde voor thuis liggen gemiddeld tussen de €400,00 en €900,00. De precieze prijs wordt beïnvloed door het type installatie, de additionele services zoals alarmcentrale en camera’s of koolmonoxidemelder, het aantal kamers, en het onderhoudscontract.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij gevaarlijke gebeurtenissen bekijkt de medewerker of er iets aan de hand is en of ze direct in actie moeten komen. Een professional belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) in het geval van een inbraak of brand. Door het inschakelen van Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De prijzen van een inbraakalarm met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €22,50 & €42,50 per 4 weken.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Bij beweging wil je natuurlijk zo snel mogelijk een melding ontvangen. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een geluidsalarm (sirene) en een pushbericht op je telefoon. Andere beschikbare meldingen zijn: telefonische oproep, lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer, SMS. In het geval van een stil alarm zal er geen sirene afgaan, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Hoe werkt camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het ontmoedigt inbrekers en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een systeem met digitale camera’s, vanaf €200,00 per unit. Vind je dit niet voldoende en zoek je optimaal gedetailleerd beeld om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Plaats dan een HD IP camera, te bestellen vanaf €500,00 per unit. Je laat dit gemakkelijk aanleggen door de beveiligingsadviseur Rolde.


Postcodegebied: 9450, 9451

Plaats een reactie