Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Renesse

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Renesse is je huis altijd beveiligd, ook als je niet thuis bent. Er vinden per jaar flink wat inbraken plaats in deze gemeente. Een alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, waarschuwt bij een inbraak en geeft je een gerust en veilig gevoel. Daarnaast geeft het huisalarm ook een signaal af bij water (lekkage), brand en gas. In de praktische keuzehulp doorzoek je praktische details over de meest populaire systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Tevens tonen wij op deze pagina landelijke en lokale beveiligingsbedrijven in Renesse en vind je slimme tips tegen inbraak.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Inbrekers breken minder snel in bij woningen met een alarm.
 • Het luide alarm brengt bewoners en buren op de hoogte van onraad.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Het geeft een fijn en vertrouwd gevoel.
 • Diverse systemen kunnen worden aangesloten op een meldkamer.

alarmsysteem-renesse

Alarminstallatie Renesse laten installeren

Een alarmsysteem is een beveiligingsinstallatie dat een signaal geeft bij brand, inbraak of glasbreuk. Bij verdachte omstandigheden gaat er een luid (of stil) alarm af en ontvang jij op je telefoon een melding. Tegen extra betaling wordt het woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. De medewerker kijkt direct mee en probeert contact te leggen met de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Bij een noodsituatie kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Renesse? In het stukje hieronder leggen we precies uit hoe dit werkt.

Beveiligingssysteem voor thuis laten installeren

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Inventariseer jouw woning en controleer waar inbrekers binnen kunnen komen. Op basis daarvan weet je welke deuren en ramen sensoren / detectoren moeten krijgen. Met het oog op inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: glasbreuksensoren, rookmelders, gasdetectoren, beveiligingscamera’s, bewegingsmelders, waterdetectoren.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  De meest gekozen soorten zijn een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij een bekabeld woningalarm worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een draadloos systeem kan werken zonder kabels en kan overal worden geïnstalleerd. Een hybride systeem een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  We onderscheiden diverse type alarmeringen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: E-mail, telefonische oproep, SMS, lichtalarm. Tegen betaling kan je ook kiezen voor doorschakeling van een 24/7 meldkamer (PAC). Bij een geverifieerd alarm kunnen zij de politie inschakelen. Desgewenst kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Prijzen vergelijken

  Vul jouw postcode in en selecteer de installatie die je wilt. Je ontvangt zo snel mogelijk allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Renesse.

 5. Installatie van het alarm

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op een vooraf afgesproken moment. De specialist demonstreert hoe je het aan- en uitschakelt. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen doorgeven die gebeld moeten worden zodra het alarm afgaat.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Renesse?

Krijg verschillende offertes van installateurs in jouw buurt

Advies: Type beveiligingssystemen

Steeds meer woningen in de gemeente Schouwen-Duiveland hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Er zijn goedkope standaard modellen met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over buitensirene, camerabewaking, afstandsbediening, meldkamer koppeling, rookmelders. Evenzeer zul je moeten kiezen voor een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Hieronder noemen we alle pluspunten en minpunten.

100% draadloos alarm
Een draadloos alarm voor woningen is vaak verbonden met het WiFi netwerk, de sensoren werken op batterijen. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Als laatste kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Vergeet niet dat batterijen niet eeuwig meegaan en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Eenvoudig inschakelen, updaten en uitbreiden.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Prijs inclusief montage: €725,00 tot €1300,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
In het geval van een bekabeld alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. Het is een betrouwbaar systeem, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse is dit vaak een randvoorwaarde. Het is gemakkelijker in onderhoud, het is storingsongevoelig en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Vrijwel helemaal geen last van storingen.
 • Na installatie minder makkelijk uit te breiden.
 • Onkosten inclusief installatie: €1150,00 tot +/- €1600,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Een hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Op plekken waar al bedrading ligt kies je voor bekabelde onderdelen, op plekken waar geen bedrading ligt kies je voor draadloze componenten.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Investering inclusief aanleggen: €1250,00 oplopend tot €2400,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met allerlei andere producten en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In het volgende schema lees je meer informatie over extra veilig wonen in Renesse.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand met zowel een sirene en oproep naar bewoners.
 • Sprinklerinstallatie: afgesteld op de ruimtes in het pand.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert het breken van glas tot op 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s hebben een afschrikeffect en en helpen dader identificeren.
 • Buitensirene: zorgt voor paniek bij de inbreker en grote kans dat hij zonder buit vertrekt.
 • Bewegingsmelder: krijg direct een notificatie wanneer er beweging gemeld wordt.
 • Meldkamer abonnement: bij een alarmmelding wordt direct een protocol in werking gesteld.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een ID, pas, pincode, tag.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Renesse (april 2024)

Het behoort tot de opties om zelf een systeem aan te leggen. Echter, ga je voor een speciaal installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In dit overzicht tonen wij de bedrijfsnamen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Renesse. Zij hebben ervaring met merken als Mobiak S.A. en Ramcro. Je bekijkt hier ook bedrijven en installateurs in Noordwelle, Burgh-Haamstede, Ellemeet en Scharendijke.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 anti woninginbraak tips

In ieder huis kan in theorie worden ingebroken. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We bieden handig tips om de kans op inbraak in Renesse te verminderen. Of klik door voor meer informatie over Bedraad alarmsysteem.

 1. Investeer in goede sloten en goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg dat je de deuren en ramen op slot doet.
 3. Voorkom dat je kostbaarheden in het zicht hebt liggen.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk.
 6. Laat een slimme deurbel installeren.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorgt dat je niet te veel persoonlijke details op social media zet.
 9. Leg je sleutels niet onder een deurmat of bloempot.
 10. Plak anti-inbraakfolie en inbraakstrips op ramen en deuren.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Renesse vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Zeeland leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die jou ondersteunen bij het plaatsen van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Deze bedrijven staan garant voor een intelligente alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. Doorgaans heb je de keuze voor een rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle reactie en levenslange garantieservice.
 • Feenstra.com: Heel eenvoudig te bedienen met de eigen App.
 • Woonveilig: Modulair systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • V&S Beveiliging: Erkende systemen die aan alle verzekeringseisen voldoen.
 • SmartAlarm: Eenvoudig te koppelen aan de Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Handige app altijd en overal toegankelijk.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en Somfy, Foscam, TP-Link, D-Link, EZVIZ & Eufy, Arlo, Hombli, Yale, Eve.

FAQ met vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Renesse?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Renesse voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €375,00 en €925,00. De daadwerkelijke prijs wordt beïnvloed door het soort systeem, de additionele services zoals meldkamer en camera’s of koolmonoxidemelder, het soort woning, en het onderhoudscontract.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties controleert een centralist wat er aan de hand is en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. Een expert waarschuwt de bewoners bij een noodgeval Door het inschakelen van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De prijs van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €15,00 en €47,50 per 4 weken.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Bij een foute beweging is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) of een signaal per telefoon (App). Verder zijn er ook opties voor een melding via: telefonische oproep, e-mail, SMS, doorschakeling naar meldkamer. Indien je het stille alarm aanzet zal er geen sirene afgaan, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Hoe werkt camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en het vergroot de pakkans omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Een goedkope optie is een systeem met digitale camera’s, vanaf €275,00 per aansluiting. Liever haarscherp beeld zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Kies dan voor een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €600,00 per camera. Indien gewenst geplaatst door de beveiligingsadviseur Renesse.


Postcodegebied: 4325

Plaats een reactie