Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Oosterland

Met een alarmsysteem in Oosterland voel je je een stuk veiliger thuis. Jaarlijks zijn er in deze gemeente tientallen inbraken. Een actieve alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, beperkt de eventuele schade en geeft bewonen een veilig gevoel in huis. Daarnaast zal het huisalarm afgaan bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. In onze handige keuzehulp verstrekken we goede informatie over de meest bekende type systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Als laatste check je op alarmsysteemcheck.nl bekende installatiebedrijven en beveiligingsbedrijven in Oosterland en vind je hier handige anti-inbraaktips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Inbrekers kiezen minder snel voor huizen met een alarm.
 • Het luide alarm brengt bewoners en buren op de hoogte van onraad.
 • Vaak krijg je korting op de woonverzekering.
 • Het geeft een fijn en vertrouwd gevoel.
 • Optioneel kan de meldkamer live meekijken.

alarmsysteem-oosterland

Alarminstallatie Oosterland plaatsen

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektrisch systeem dat een alarm geeft bij beweging, glasbreuk of rook. Bij een verdachte poging gaat het alarm af en volgt er meestal een push melding op je telefoon. Tegen extra betaling is het woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. De medewerker onderzoekt de melding en probeert contact te leggen met de betrokken klant. Bij een geverifieerde alarmmelding kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Oosterland? In het gedeelte hieronder lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Beveiligingssysteem in mijn huis laten installeren

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis om erachter te komen waar inbrekers binnen kunnen komen. Met deze informatie bepaal je welke deuren en ramen beveiligd moeten worden met een detector / sensor. M.b.t. inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: magneetcontacten, rookmelders, beveiligingscamera’s, waterdetectoren, glasbreuksensoren, bewegingsmelders.

 2. Selecteer een type alarm

  Populaire keuze zijn een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij bekabelde installaties is alles met kabels verbonden zodat het heel storingsongevoelig is. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem is effectief zonder bekabeling en kent een eenvoudige installatie. Een hybride oplossing werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Kies alarmmeldingen

  Je hebt de keuze uit meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: een melding via een smartphone App, telefonische oproep, E-mail, SMS, geluidsalarm. Vaak kan je optioneel kiezen voor een automatische melding naar de alarmcentrale (PAC). 7 dagen per week, de hele dag door controle. Om de pakkans te vergroten kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Prijzen opvragen

  Vul jouw postcode in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Oosterland en de gemeente.

 5. Installatie en in werking stelling

  Een beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op de gekozen dag. De woningbeveiliger hoe je het systeem in werking stelt. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen ingeven die gebeld moeten worden wanneer het alarm gaat.

Een goedkoop alarmsysteem kopen in Oosterland?

Vraag offertes op bij bedrijven in de buurt

Advies: Soorten beveiligingssystemen

Flink wat huizen in de gemeente Schouwen-Duiveland houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met enkel noodzakelijke functies. Er bestaan ook complete pakketten met buitensirene, rookmelders, meldkamer koppeling, afstandsbediening, camerabewaking. Daarnaast heb je de keuze uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. In het onderstaande blok noemen we alle pluspunten en minpunten.

100% draadloos alarm
Een draadloze alarminstallatie zendt radiogolven uit met verschillende frequenties, dat werkt op batterijen. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en het is ook perfect voor bestaande bouw. Daarbij kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Grote nadelen zijn dat er soms nieuwe batterijen in moeten en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Eenvoudig inschakelen, updaten en uitbreiden.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Prijzen inclusief montage: €725,00 – €2250,00.

Een alarmsysteem met kabels
Wanneer je gaat voor een bedraad alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. De kans op een storing is minimaal, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij panden met een hoge risicoklasse is dit type zelfs een verplichting. Je hebt weinig onderhoud nodig, je hebt weinig last van storingen en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Geen last van storingen buitenaf.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Tarieven inclusief installatie: €1125,00 tot ongeveer €1700,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. Het is ontzettend betrouwbaar omdat de basis bekabeld is, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Waar de kabels al voorhanden zijn neem je de bedrade componenten, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen neem je draadloze sensoren.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1650,00 tot wel €2250,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met allerlei andere producten en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In het volgende schema lees je meer over veilig wonen in Oosterland.

 • Rookmelders: waarschuwt jou en je gezin op tijd bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch inschakelen bij brand.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: slim apparaat dat glasbreuk tot op 9 meter hoogte herkent.
 • Camerabeveiliging: altijd zicht op je persoonlijke spullen met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: luid alarm dat paniek zaait en buren informeert bij een inbraak.
 • Bewegingsmelder: direct een melding wanneer beweging wordt waargenomen.
 • Meldkamer abonnement: verifieert meldingen en schakelt indien nodig de politie in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een pas, pincode, ID, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: een toestel dat alarm slaat wanneer de koolmonoxide concentratie in een ruimte te hoog wordt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Oosterland (juni 2024)

Het plaatsen van een alarmsysteem kan je zelfstandig doen. Echter, als je het uitbesteed aan een professioneel installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In de bijgaande tabel delen wij de adresgegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Oosterland. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Bosch en Honeywell. Of klik door voor bedrijven en installateurs in Sirjansland, Bruinisse, Ouwerkerk en Zierikzee.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips om woninginbraak te voorkomen

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. We geven 10 handige tips om de mogelijkheden voor inbraak in Oosterland te verkleinen. Of klik door voor meer informatie over Seniorenalarm.

 1. Investeer in goede sloten en goed hang- en sluitwerk.
 2. Let goed op de sloten van ramen en deuren.
 3. Leg geen kostbare dingen in het zicht.
 4. Monteer anti-inbraakstrips en dievenklauwen.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk als je afwezig bent.
 6. Maak slimme afspraken met de buren.
 7. Word lid van de plaatselijke WhatsApp buurtpreventie.
 8. Informeer inbrekers niet via social media dat je op vakantie bent.
 9. Berg eventueel cash geld op in een kluis of bank.
 10. Anti-inbraakfolie zorgt ervoor dat het raam niet uiteenvalt bij een breuk.

Beveiligingssysteem voor thuis

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Oosterland vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Zeeland zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die veel expertise hebben rondom het installeren van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Deze dienstverleners bieden een complete alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. Steeds vaker kan jij hier ook terecht voor een extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Met unieke SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Live beeld van de camera’s in je woning in de App.
 • Woonveilig: Gemakkelijk zelf bedienen met sleutelhanger, App en bedieningspaneel.
 • V&S Beveiliging: Gebruiksvriendelijk, betrouwbaar en volledig draadloos.
 • SmartAlarm: Eenvoudig en betaalbaar systeem, te koppelen aan Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Beveiligingsadviseur op locatie met advies op maat.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en EZVIZ, D-Link, Foscam, Somfy, Bosch of Arlo, Hombli, Netamo, Eufy, Yale.

Vragen over het aanbrengen van inbraakbeveiliging

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Oosterland?

De kosten van een goed alarmsysteem in Oosterland voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €500,00 en €1200,00. De uiteindelijke prijs is afhakelijk van het soort alarm, extra services zoals een beveiligingscamera of gasdetector, het aantal ruimtes, en het onderhoud.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties bekijkt de centralist direct of er een noodzaak is en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. Een expert neemt contact op met de bewoners bij een geverifieerd alarm Door het inschakelen van Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De kosten van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement liggen tussen de €22,50 & €35,00 per maand.

Hoe ontvang ik een signaal bij inbraak-detectie?

Bij een foute beweging kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een geluidsalarm (sirene) of een pushmelding op je smartphone. Je kunt eventueel ook kiezen voor lichtalarm, SMS, telefonische oproep, e-mail. In het geval van een stil alarm is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en de pakkans is een stuk groter omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Voor de kleine portemonnee is er een set met analoge camera’s, vanaf €275,00 p/stuk. Liever optimaal gedetailleerd beeld om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Kies dan voor een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €500,00 per unit. Je laat dit gemakkelijk aanleggen door de beveiligingsadviseur Oosterland.


Postcodegebied: 4307

Plaats een reactie