Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Ruinen

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Ruinen voel je je een stuk veiliger thuis. Statistieken tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Je alarminstallatie schrikt inbrekers af, geeft een melding bij een inbraakpoging en maakt dat je met een gerust hart thuis kunt blijven. Daarnaast kan een huisalarm een signaal geven bij brand, gas of lekkage. Met onze speciale keuzehulp bieden we praktische info over de mogelijke systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Als laatste check je hier verschillende beveiligingsbedrijven in Ruinen en check je praktische inbraakpreventietips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Inbrekers breken minder snel in bij woningen met een alarm.
 • Bij een inbraakmelding neemt de kans op aanhouding toe.
 • Korting op de verzekeringspremie.
 • Het geeft een fijn en vertrouwd gevoel.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-ruinen

Alarminstallatie Ruinen aanleggen

Omschrijving van een alarmsysteem: een elektronisch mechanisme dat een melding zal versturen bij beweging, glasbreuk of rook. Bij ongewone situaties gaat het alarm af en ontvang jij op je telefoon een melding. Indien gewenst is het woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. De operator kijkt direct mee en probeert contact te leggen met het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Zodra het alarm geverifieerd kan worden worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Ruinen? In ons speciale stappenplan vertellen we je precies wat je moet doen.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem in huis

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis om erachter te komen waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Zo kom je erachter welke ingangen gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. Als we het hebben over inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: rookmelders, bewegingsmelders, waterdetectoren, magneetcontacten, glasbreuksensoren, gasdetectoren.

 2. Soort alarm kiezen

  Populaire keuze zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij een bekabeld huisalarm wordt alle verbonden met draden wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Het draadloze alternatief heeft geen kabels nodig en kan je heel eenvoudig aansluiten. Een hybride oplossing kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Alarmmeldingen

  We differentiëren meerdere type alarmen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor lichtalarm, geluidsalarm, E-mail, SMS. Je kunt ook kiezen voor een accurate melding voor de Particuliere alarmcentrale PAC. Er wordt op elk moment van de dag meegekeken. Om inbrekers op heterdaad te betrappen is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Vrijblijvende offertes opvragen

  Geef het installatie adres in en kies wat je wilt laten installeren. Je ontvangt zo snel mogelijk verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Ruinen en omgeving.

 5. Installatie en uitleg

  Het gekozen beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen binnen een korte periode. De vakman geeft een uitleg over de werking van het systeem. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen opgeven die gebeld moeten worden bij abnormale gebeurtenissen.

Een erkend alarmsysteem kopen in Ruinen?

Vergelijk tarieven van installatiebedrijven in direct regio

Advies: Type beveiligingssystemen

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Westerveld kiezen voor alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met enkel noodzakelijke functies. Er bestaan ook complete pakketten met buitensirene, camerabewaking, bewegingsmelders, afstandsbediening, meldkamer koppeling. Daarnaast zul je moeten kiezen voor een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. In de volgende paragraaf bespreken we de voordelen en nadelen.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarmsysteem wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, met units die werken met batterijen. Het plaatsen van deze alarmen is erg simpel en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Daarbij is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Let erop dat batterijen op kunnen raken en dat het gemakkelijker storingen heeft.

 • Voordelig en gemakkelijk aan te leggen.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Prijzen inclusief montage: €650,00 tot ongeveer €2000,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Bij een bekabeld alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. De werking is erg nauwkeurig, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Je hebt weinig onderhoud nodig, je hebt feitelijk nooit last van storingen en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Zeer betrouwbaar, weinig storingen.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Prijs inclusief installatie: €1025,00 tot +/- €2400,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Waar de kabels al voorhanden zijn kies je voor bekabelde sensors, waar nog geen kabels getrokken zijn neem je draadloze detectoren.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1800,00 tot +/- €2300,00.

Aanvullende opties huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met extra componenten en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In het blok hierna lees je meer informatie over extra veilig wonen in Ruinen.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand de mensen ter plaatse.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatische bewatering bij vuur.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s hebben een afschrikeffect en en helpen dader identificeren.
 • Buitensirene: zorgt voor paniek bij de inbreker en grote kans dat hij zonder buit vertrekt.
 • Bewegingsmelder: krijg direct een notificatie wanneer er beweging gemeld wordt.
 • Meldkamer abonnement: meldingen worden doorgestuurd naar getrainde centralisten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een tag, ID, pas, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: bevat een sensor die bestaat uit een gel met onder andere zwavelzuur.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Ruinen (mei 2024)

Je kunt het alarm zelf installeren. Maar, op het moment je kiest voor een speciaal installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In de bijgaande tabel delen wij namen plus adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Ruinen. Zij hebben ervaring met merken als Economy en Sun. Op onze site bekijk je ook leveranciers en aanbieders in Dwingeloo, Ansen, Ruinerwold en Koekange.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips om woninginbraak te voorkomen

De kans op een inbraak blijft altijd aanwezig. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. In het stukje hieronder vind je goed werkende tips om de kans op inbraak in Ruinen te limiteren. Lees ook meer info over Soorten alarminstallaties.

 1. Zorg voor hang- en sluitwerk met het SKG-keurmerk.
 2. Sluit alle ramen en deuren altijd goed af.
 3. Leg geen kostbare dingen in het zicht.
 4. Monteer anti-inbraakstrips en dievenklauwen.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk.
 6. Neem een slimme deurbel of camera.
 7. Start- of sluit je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Bedenk goed dat sociale media profielen deels openbaar zijn.
 9. Laat nooit onbekenden binnen in een appartementsgebouw.
 10. Plak anti-inbraakfolie en inbraakstrips op ramen en deuren.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Ruinen vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Drenthe leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die gespecialiseerd zijn in het installeren van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Deze bedrijven faciliteren een effectieve alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. In de regel kan jij hier ook terecht voor een eigen meldkamer.

 • Verisure: Met unieke SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Snelle verbinding met bemande meldkamer.
 • Woonveilig: Zonder boren en volledig draadloos, gemakkelijk zelf plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Altijd een razendsnelle respons bij melding.
 • SmartAlarm: Optioneel met Trigion, Erkende meldkamer met PAC 1 vergunning.
 • Directveilig: Professioneel systeem voor bedrijven en woningen.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en Foscam, D-Link, Bosch, Somfy, TP-Link of Netamo, Eve, Arlo, Hombli, Yale.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Ruinen?

De kosten van een goed alarmsysteem in Ruinen voor thuis liggen ongeveer tussen de €350,00 en €1500,00. De totale prijs wordt berekend a.d.h.v. het gekozen systeem, de additionele services zoals camera’s of gasdetector, het soort woning, en het onderhoudscontract.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij calamiteiten zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken wat er precies gebeurt en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. Een expert neemt contact op met de bewoners bij een geverifieerd alarm. Met Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De onkosten van een inbraaksysteem met meldkamer abonnement liggen tussen de €15,00 en €32,50 per 4 weken.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Bij een ongewone beweging kan je op diverse manieren een melding krijgen. De meest populaire alarmmeldingen zijn een luide sirene (geluidsalarm) of een signaal per telefoon (App). Daarnaast kan je ook kiezen voor: e-mail, doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm, telefonische oproep. In het geval van een stil alarm zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Hoe werkt camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het schrikt ongewenst bezoek af en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. Een voordelige mogelijkheid is een dome/bullet camera vanaf €250,00 per stuk. Voorkeur voor een oplossing met HD-beelden zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Probeer dan een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €475,00 per stuk. Tip: laat het installeren door een beveiligingsadviseur Ruinen.


Postcodegebied: 7963

Plaats een reactie