Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Heiligerlee

Dankzij een alarmsysteem in Heiligerlee voel je je een stuk veiliger thuis. In deze gemeente zijn er per jaar tientallen (pogingen tot) inbraken. Zo’n alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, beperkt de eventuele schade en maakt dat je met een gerust hart thuis kunt blijven. Daarbij heeft het huisalarm ook een melding bij water (lekkage), brand en gas. Met onze speciale keuzehulp tonen wij uitgebreide informatie over de soorten systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Bovendien check je op dit platform landelijke en lokale beveiligingsbedrijven in Heiligerlee en delen wij de beste inbraakpreventietips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Schrikt veel potentiële inbrekers al bij voorbaat af.
 • Een luid alarm jaagt inbrekers sneller de deur uit.
 • Goedkopere verzekeringspremie.
 • Altijd een veilig gevoel, ook op vakantie.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-heiligerlee

Alarminstallatie Heiligerlee aanleggen

Een alarmsysteem is een elektrisch systeem dat een signaal geeft bij beweging, glasbreuk of rook. Bij beweging gaat er een luid (of stil) alarm af en krijg je in de app of per sms een melding. Tegen extra betaling is het woningalarm verbonden met een bemande meldkamer (PAC). De operator analyseert de melding en belt direct de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Bij een noodgeval schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Heiligerlee? In het gedeelte hieronder leggen we precies uit hoe dit werkt.

Het installeren van een beveiligingssysteem in huis

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Zorg voor een goed beeld van het huis en check op welke plekken inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Aan de hand hiervan markeer je welke toegangsplekken gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. Met het oog op inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s, gasdetectoren, rookmelders, magneetcontacten, bewegingsmelders.

 2. Kies het soort alarm

  Je hebt de keuze uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij de bekabelde optie zijn alle componenten met kabels verbonden zodat het heel storingsongevoelig is. Een wireless (draadloos) systeem heeft geen bedrading nodig en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. Een hybride systeem werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Alarmmeldingen

  Er bestaan allerlei alarmmeldingen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook SMS, E-mail, lichtalarm, telefonische oproep. Een interessante keuze is een accurate melding voor de meldkamer (PAC). Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Om de pakkans te vergroten is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Vraag gratis offertes op

  Voer je adres in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je ontvangt binnen korte tijd verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Heiligerlee.

 5. Installatieservice

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op de gekozen dag. De expert legt precies uit hoe je het moet bedienen. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen opgeven die gealarmeerd worden bij verdachte omstandigheden.

Een goedkoop alarmsysteem kopen in Heiligerlee?

Vergelijk kosten en voorwaarden van bedrijven in direct regio

Keuzehulp: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Steeds meer mensen in de gemeente Oldambt gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief camerabewaking, bewegingsmelders, buitensirene, afstandsbediening, meldkamer koppeling. Daarnaast zul je moeten kiezen voor een draadloos, bedraad of hybride oplossing. In het onderstaande blok lees je er alles over.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarmsysteem wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. De installatie gaat eenvoudig en het is ook perfect voor bestaande bouw. Daarbij kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Negatieve aspecten zijn dat batterijen op kunnen raken en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Eenvoudig installatie en gemakkelijk uitbreidbaar.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Onkosten inclusief montage: €700,00 tot +/- €1900,00.

Een alarmsysteem met kabels
Bij een bedraad alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Het is een waterdicht systeem, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij de hogere risicoklasse is dit vaak een randvoorwaarde. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, minder storingsgevoelig en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • Minder gemakkelijk uit te breiden of aan te passen.
 • Investering inclusief installatie: €1275,00 tot +/- €1800,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Op de locaties waar al kabels liggen installeer je bedrade detectoren, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn installeer je draadloze sensors.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1150,00 – €3000,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met allerlei andere producten en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. Onderstaand sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Heiligerlee.

 • Rookmelders: waarschuwt bij het ontstaan van brand.
 • Sprinklerinstallatie: compleet autonoom blussysteem bij vuurdetectie.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: detector dat een signaal afgeeft richting zodra een beveiligde ruit breekt.
 • Camerabeveiliging: houd in de gaten wat er in en rondom de woning gebeurt met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: luide sirene die omgeving informeert bij een inbraak en paniek zaait.
 • Bewegingsmelder: detecteert bewegingen van ongenode gasten.
 • Meldkamer abonnement: met een alarmcentrale is je woning in goede handen.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een pas, druppel, ID, tag.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Heiligerlee (december 2023)

Wie handig is kan zelf zijn alarmsysteem installeren. Maar, als je het uitbesteed aan een lokaal installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In het bijgaande overzicht check je de gegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Heiligerlee. Zij hebben ervaring met merken als Ewent en Omron. Of bekijk installatiebedrijven en leveranciers in Westerlee, Scheemda, Winschoten en Oude Pekela.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien tips om woninginbraak te verkleinen

Er blijft altijd een kleine kans op een inbraak. Maar je kunt de kans wel verkleinen. In het stukje hieronder vind je handig tips om de mogelijkheden voor inbraak in Heiligerlee te beperken. Of klik door voor meer informatie over Rookmelder.

 1. Breng goed hang- en sluitwerk op deuren en ramen aan.
 2. Doe voordat je weggaat de ramen en deuren dicht.
 3. Verberg kostbare bezittingen in de kasten.
 4. Laat geen voorwerpen achter die de inbreker kunnen helpen.
 5. Maak gebruik van tijdschakelaars.
 6. Maak slimme afspraken met de buren.
 7. Check of er iets bestaat als Whatsapp buurtpreventie.
 8. Denk goed na wat je deelt op social media.
 9. Laat niet te veel cash geld in de woning liggen.
 10. Plaats anti-inbraakfolie op ramen waar inbrekers kunnen binnenkomen.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Heiligerlee vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Groningen leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die kunnen helpen bij het plaatsen van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Deze aanbieders helpen jou met een slimme alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. Steeds vaker bieden zij de optie tot een extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Extra snelle melding richting politie en hulpdiensten.
 • Feenstra.com: Zelf controle over opnames, opslag en delen van de beelden.
 • Woonveilig: Smart Assist functie: Niemand thuis, alarm aan!
 • V&S Beveiliging: Voldoet aan elke mogelijke verzekeringseisen.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte met de SmartAlarm app en Trigion koppeling.
 • Directveilig: Altijd geplaatst door een BORG erkende monteur.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en Foscam, Somfy, EZVIZ, D-Link, TP-Link & Eufy, Arlo, Hombli, Yale, Eve.

Veelgestelde vragen over inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Heiligerlee?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Heiligerlee voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €375,00 en €1075,00. De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. het type systeem (draadloos of bedraad), het aantal extra opties zoals meldkamer en camera’s of gasmelder, het aantal kamers, en het onderhoudscontract.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Bij onraad en inbraak checkt de centralist wat de actuele status is en of er hulpdiensten ingeschakeld moeten worden. De beveiliger probeert bewoners meteen te bellen bij een noodgeval Door middel van Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De prijs van een huisalarm met meldkamer abonnement variëren tussen de €10,00 en +/- €47,50 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Bij detectie wil je natuurlijk zo snel mogelijk een melding ontvangen. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een luid geluidsalarm (sirene) en een pushbericht op je telefoon. Alternatieven zijn o.a.: e-mail, SMS, telefonische oproep, lichtalarm. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan hoort de indringer niets, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en stimuleren vervolging bij de rechter omdat de beelden als bewijsmateriaal dienen. Een goedkope optie is een dome/bullet camera vanaf €150,00 per camera. Liever maximale veiligheid met HD camera’s zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? Zoek dan naar een HD IP camera vanaf €400,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Heiligerlee.


Postcodegebied: 9677

Plaats een reactie