Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Helenaveen

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Helenaveen is je huis altijd beveiligd, ook als je niet thuis bent. In deze gemeente zijn er jaarlijks behoorlijk wat woninginbraken. Een actieve alarminstallatie schrikt inbrekers af, waarschuwt bij onraad en zorgt dat je met een gerust gevoel kunt slapen. Als extra voordeel heeft het huisalarm ook een melding bij brand, gas of lekkages. Middels onze uitgebreide keuzehulp verstrekken we populaire info over de mogelijke systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Bovendien tonen wij op deze site bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Helenaveen en vind je hier handige anti-inbraaktips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Inbrekers kiezen minder snel voor huizen met een alarm.
 • Grotere kans dat inbrekers opgepakt kunnen worden.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Het geeft een fijn en vertrouwd gevoel.
 • Mogelijkheid tot het afsluiten van een meldkamer-abonnement.

alarmsysteem-helenaveen

Alarminstallatie Helenaveen laten plaatsen

Een alarmsysteem houdt in: een elektronisch apparaat dat een alarm geeft bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij een signalering gaat vaak een luid alarm af en ontvang jij op je telefoon een melding. Wanneer je dat wil is het woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. Een agent volgt de situatie meteen op en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de betrokken klant. Bij brand, inbraak of een overval worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Helenaveen? In het onderstaande stappenplan lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Het installeren van een beveiligingssysteem in huis

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Inventariseer jouw woning en ontdek zo waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Op die manier markeer je welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen verzegeld moeten worden met een sensor. Met het oog op inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: waterdetectoren, beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren, bewegingsmelders, magneetcontacten, rookmelders.

 2. Selectie van soorten alarmen

  Je hebt de keuze uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij bekabelde installaties is de installatie grotendeels verbonden met kabels zodat het bijna niet te saboteren is. Het draadloze alternatief is effectief zonder bekabeling en sluit je heel gemakkelijk aan. De hybride mogelijkheid een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  Er kan worden gekozen voor verschillende alarmmeldingen: populair is de melding op je telefoon, maar ook geluidsalarm, SMS, E-mail, telefonische oproep. Je kunt ook kiezen voor een standaard melding richting een 24/7 meldkamer (PAC). Bij een geverifieerd alarm kunnen zij de politie inschakelen. Als laatste kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Prijzen vergelijken

  Voer je adres in en selecteer de installatie die je wilt. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Helenaveen en de gemeente.

 5. De installateur komt langs

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op het afgesproken moment. De specialist laat goed zien hoe het allemaal werkt. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) inprogrammeren die een notificatie ontvangt zodra het alarm afgaat.

Een goed alarmsysteem kopen in Helenaveen?

Vergelijk kosten en voorwaarden van installateurs in jouw buurt

Advies: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Steeds meer mensen in de gemeente Deurne beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met eenvoudige functionaliteiten. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over buitensirene, afstandsbediening, bewegingsmelders, camerabewaking, rookmelders. Tevens moet je een keuze maken uit een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In het onderstaande blok bespreken we de voordelen en nadelen.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarmsysteem is vaak verbonden met het WiFi netwerk, en sensors die werken op batterij-power. De installatie gaat eenvoudig en het is ook perfect voor bestaande bouw. Daarbij kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Nadelen zijn dan batterijen leeg kunnen raken en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Binnen korte tijd te installeren.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Onkosten inclusief montage: €675,00 – €1700,00.

Een bedraad alarmsysteem
Bij een volledig bekabeld alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse is dit type zelfs een verplichting. Je hebt weinig onderhoud nodig, kent weinig storingen en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Minder gevoelig voor storingen.
 • Minder gemakkelijk uit te breiden of aan te passen.
 • Prijzen inclusief installatie: €1050,00 – €2000,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. De basis is een bekabelde alarminstallatie, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Waar al kabels getrokken zijn maak je gebruik van de bekabelde detectoren, waar nog geen kabels getrokken zijn kies je voor draadloze sensors.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €1400,00 tot +/- €2150,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor extra comfort. In het volgende schema vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Helenaveen.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: brandblusinstallatie om beginnende brand te detecteren en beheersen.
 • Gasmelder: een melder die het aangeeft als er ergens gas aanwezig is.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: houd in de gaten wat er in en rondom de woning gebeurt met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: produceert een geluid dat op grote afstand te horen is.
 • Bewegingsmelder: signaleert bewegingen op basis van echografie of infraroodstraling.
 • Meldkamer abonnement: meldingen worden doorgestuurd naar getrainde centralisten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een pas, pincode, druppel, tag.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Helenaveen (maart 2024)

Als je een beetje handig bent kan je jouw alarmsysteem zelf installeren. Toch, wanneer je het laat aanleggen door vakkundig installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In het bijgaande overzicht bekijk je de gegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Helenaveen. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Zorg Totaal en Kenwei. Je kunt ook doorklikken naar installatiebedrijven en leveranciers in Bakel, Milheeze, Neerkant en Liessel.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Preventietips om woninginbraak te voorkomen

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. We delen populaire tips om de mogelijkheden voor inbraak in Helenaveen te verminderen. Je kunt ook meer info bekijken over Seniorenalarm.

 1. Zorg voor hang- en sluitwerk met het SKG-keurmerk.
 2. Let goed op de sloten van ramen en deuren.
 3. Leg niks in het zicht, maar verberg alles in kasten.
 4. Monteer anti-inbraakstrips en dievenklauwen.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk als je afwezig bent.
 6. Zorg dat je goede contacten hebt met je vriend.
 7. Kijk naar de mogelijkheden van Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wees extra alert tijdens de feestdagen en oud & nieuw.
 9. Leg je sleutels niet onder een deurmat of bloempot.
 10. Breng anti-inbraakfolie aan op plekken die goed toegankelijk zijn.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Helenaveen vergelijken in maart 2024

In de provincie Provincie Noord-Brabant zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die jou ondersteunen bij het plaatsen van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze leveranciers staan garant voor een vernuftige alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt beheren. Steeds vaker kan jij hier ook terecht voor een eigen meldkamer.

 • Verisure: Altijd controle vanaf jouw mobiele telefoon.
 • Feenstra.com: Snelle verbinding met bemande meldkamer.
 • Woonveilig: Modulair systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • V&S Beveiliging: Alleen a-merk apparatuur tegen de scherpste prijzen.
 • SmartAlarm: Je alarm bedienen en instellen via de Applicatie (met Trigion).
 • Directveilig: Justitie erkend en BORG gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en Somfy, Foscam, TP-Link, EZVIZ, Bosch + Arlo, Netamo, Yale, Hombli, Eufy.

Vragen over het aanbrengen van inbraakbeveiliging

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Helenaveen?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Helenaveen voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €325,00 en €1225,00. De offerteprijs komt tot stand door het soort systeem, de eventuele uitbreidingen zoals meldkamer en camera’s of brandmelder, het woonoppervlak, en het bedrijf dat de installatie verricht.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Zodra het alarm beweging detecteert analyseert een operator wat de actuele status is en of ze direct in actie moeten komen. De medewerker van de meldkamer belt direct de bewoners of andere contactpersonen Bij brand, inbraak of een overval Door middel van Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De onkosten van een alarm met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €10,00 en €30,00 per 4 weken.

Hoe word ik op de hoogte gesteld bij inbraak?

Bij een foute beweging is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een luide sirene (geluidsalarm) of een notificatie op je telefoon. Daarnaast kan je ook kiezen voor: e-mail, doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep, lichtalarm. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan is er geen sirene hoorbaar of zichtbaar, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Hoe werkt camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het schrikt inbrekers af en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. Een goedkope optie is een combinatie van basis camera’s, vanaf €275,00 per unit. Wil je maximale veiligheid met HD camera’s zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Plaats dan een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €450,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Helenaveen.


Postcodegebied: 5759

Plaats een reactie