Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Margraten

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Margraten beveilig je jouw huis, kantoor, garage of schuur tegen inbraak. Jaarlijks zijn er in deze gemeente tientallen inbraken. Een eigen alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en geeft je meer gemoedsrust. Tevens geeft het huisalarm ook een signaal af bij brand of lekkage. Met onze speciale keuzehulp verstrekken we populaire details over de meest populaire systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Ook bieden we op deze pagina toonaangevende beveiligingsbedrijven in Margraten en delen wij de beste inbraakpreventietips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Inbrekers kiezen minder snel voor huizen met een alarm.
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • In sommige gevallen bespaar je op de verzekering.
 • Een maximaal gevoel van veiligheid.
 • Koppel je systeem aan een meldkamer.

alarmsysteem-margraten

Alarminstallatie Margraten laten installeren

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een elektronisch mechanisme dat via sensoren een alarm geeft bij een bepaalde gebeurtenis. Bij verdachte omstandigheden gaat er een luid (of stil) alarm af en ontvang jij op je telefoon een melding. Tegen extra betaling wordt het woningalarm verbonden met een bemande meldkamer (PAC). De centralist ziet direct wat de situatie is en neemt telefonisch contact op met de bewoners of andere contactpersonen. Bij een geverifieerde alarmmelding kunnen zij hulpdiensten supersnel inschakelen. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Margraten? In het gedeelte hieronder leggen we precies uit hoe dit werkt.

Beveiligingssysteem in mijn woning laten installeren

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Bekijk kritisch het huis en de tuin en check op welke plekken de inbraakkansen aannemelijk zijn. Met deze informatie ontdek je welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. Met het oog op inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: bewegingsmelders, glasbreuksensoren, rookmelders, beveiligingscamera’s, waterdetectoren, gasdetectoren.

 2. Selectie van soorten alarmen

  Populaire keuze zijn een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij de bedrade systemen is de installatie grotendeels verbonden met kabels wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een kabelvrij systeem (draadloos) communiceert vaak via radiogolven. en kan snel worden aangesloten. Een hybride installatie is een combinatie van beide.

 3. Type alarmering

  Er kan worden gekozen voor diverse alarmmeldingen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor lichtalarm, geluidsalarm, E-mail, SMS. Een interessante keuze is een accurate melding voor de meldkamer (PAC). Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Mogelijk is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Vraag offertes aan

  Vul jouw adres in en kies wat je wilt laten installeren. Je krijgt dan kosteloos allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Margraten en omgeving.

 5. Installatie en uitleg

  Het beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op een geschikt moment op korte termijn. De beveiliger demonstreert hoe je het aan- en uitschakelt. Je kunt nu ook de contactpersonen inprogrammeren die een notificatie ontvangt bij abnormale gebeurtenissen.

Een goedkoop alarmsysteem kopen in Margraten?

Vergelijk kosten en voorwaarden van installateurs in de buurt

Advies: Kies het juiste beveiligingssysteem

Flink wat huizen in de gemeente Eijsden-Margraten kiezen voor alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Zo zijn er hele voordelige modellen met enkel detectoren en sirene. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over meldkamer koppeling, rookmelders, afstandsbediening, buitensirene, camerabewaking. Verder moet je een keuze maken uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. In het volgende stuk delen we daar meer info over.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarm voor woningen is een installatie zonder bekabeling, dat werkt op batterijen. Het plaatsen van deze alarmen is erg simpel en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Daarbij is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Vergeet niet dat je jaarlijks de detectors moet controleren en dat het gemakkelijker storingen heeft.

 • Gemakkelijk aanleggen, uitbreiden en verplaatsen.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Prijzen inclusief montage: €675,00 tot +/- €1250,00.

Een bedraad alarmsysteem
Bij een bekabeld alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Dit werkt heel erg effectief, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse is het zelfs verplicht. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, minder storingsgevoelig en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Je hebt amper last van storingen en weinig onderhoud nodig.
 • Voor de bestaande bouw niet zo geschikt.
 • Tarieven inclusief installatie: €1000,00 tot €2350,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Waar de kabels al voorhanden zijn installeer je bekabelde onderdelen, op plekken waar geen bedrading ligt neem je draadloze sensoren.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Een relatief duur systeem.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €2000,00 tot circa €2150,00.

Extra opties huisbeveiliging

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief extra sensoren en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. Onderstaand vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Margraten.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: vast aangebrachte brandblusinstallatie om een beginnende brand onder controle te brengen.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert het breken van glas tot op 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s werken preventief en registreren alle activiteit in en rondom huis.
 • Buitensirene: luid alarm dat paniek zaait en buren informeert bij een inbraak.
 • Bewegingsmelder: elektronische sensor die beweging in zijn directe omgeving waarneemt.
 • Meldkamer abonnement: direct opvolging van een alarm door professionele beveiligingsmedewerkers.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een druppel, pas, pincode, ID.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Margraten (mei 2024)

Je kunt het alarm zelf installeren. Toch, op het moment je kiest voor een vakkundig installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In dit overzicht tonen wij de adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Margraten. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als BTG en BTG. Of zoek door naar leveranciers en aanbieders in Gulpen, Ingber, Bemelen en Cadier en Keer.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

De beste anti-woninginbraak tips

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. In het stukje hieronder vind je 10 handige tips om de opties voor inbraak in Margraten te verkleinen. Check ook extra informatie over Draadloos alarmsysteem.

 1. Zorg dat ramen en deuren over goed hang- en sluitwerk beschikken.
 2. Zorg voor een speciaal slot bij de schuifpui.
 3. Gebruik een kluis voor dure spullen.
 4. Laat de tuin aanvegen als je op vakantie gaat.
 5. Laat lampen aan en uit gaan op vaste tijden.
 6. Koop een slimme deurbel met camerafunctie.
 7. Registreer je bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Overweeg om persoonlijke gegevens van social media te verwijderen.
 9. Houd sleutels buiten bereik.
 10. Plak anti-inbraakfolie en inbraakstrips op ramen en deuren.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Margraten vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Limburg zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die je van dienst kunnen zijn bij het aanleggen van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Deze leveranciers staan garant voor een professionele alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. In potentie kunnen ze jou ook helpen met rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Alarmcentrale 24/7 bereikbaar, reactie binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Heel eenvoudig te bedienen met de eigen App.
 • Woonveilig: Huisdiervriendelijke melders dus geen valse meldingen.
 • V&S Beveiliging: Betaalbaar, A-merken en 3 jaar garantie.
 • SmartAlarm: Optioneel met Trigion, Erkende meldkamer met PAC 1 vergunning.
 • Directveilig: Professioneel systeem voor bedrijven en woningen.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en EZVIZ, Bosch, TP-Link, D-Link, Somfy + Arlo, Eve, Hombli, Yale, Eufy.

FAQ met vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Margraten?

De kosten van een slim alarmsysteem in Margraten voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €475,00 en €950,00. De offerteprijs wordt berekend a.d.h.v. het type systeem (draadloos of bedraad), de additionele services zoals alarmcentrale en camera’s of gasmelder, het aantal ramen en deuren, en het jaarlijkse onderhoud.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Bij onraad en inbraak bekijkt de medewerker of er een noodzaak is en of ze direct in actie moeten komen. De medewerker neemt meteen contact op met de bewoners bij een geverifieerd alarm. Middels Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De extra kosten van een alarmsysteem met meldkamer abonnement variëren tussen de €12,50 en €45,00 per 4 weken.

Hoe krijg ik een melding bij een inbraak?

Bij een foute beweging kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een geluidsalarm (sirene) of een notificatie op iPad of telefoon. Daarnaast kan je ook kiezen voor: lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer, SMS, e-mail. In het geval van een stil alarm hoort de indringer niets, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Het ontmoedigt inbrekers en het vergroot de pakkans omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. Bij een beperkt budget kun je denken aan een analoge camera aangesloten via COAX vanaf €250,00 per aansluiting. Zoek je een systeem met HD-beeld om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Probeer dan een HD IP camera, te bestellen vanaf €600,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Margraten.


Postcodegebied: 6269

Plaats een reactie