Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Ransdaal

Door middel van een alarmsysteem in Ransdaal kan je met een gerust hart de deur uit. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Dit alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, beperkt de eventuele schade en realiseert een veilig gevoel wanneer je in de huis verblijft. Als extra voordeel waarschuwt een huisalarm ook bij rook, brand, een gaslek of lekkage. Met onze speciale keuzehulp check je handige details over de mogelijke systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop doorzoek je op deze site bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Ransdaal en check je praktische inbraakpreventietips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Inbrekers breken minder snel in bij woningen met een alarm.
 • Als het alarm gaat zal de inbreker weggaan.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Een maximaal gevoel van veiligheid.
 • Er zijn abonnement inclusief meldkamer service.

alarmsysteem-ransdaal

Alarminstallatie Ransdaal laten aanleggen

Een alarmsysteem houdt in: een elektronisch mechanisme dat een alarm geeft bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties. Bij ongewone situaties zal het systeem het alarm inschakelen en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. In veel gevallen wordt jouw woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. De centralist bekijkt de situatie en belt direct de bewoners of andere contactpersonen. Bij een overval, inbraak of brand worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Ransdaal? In het stukje hieronder vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Loop eens een rondje door de woning en achterhaal waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Op deze manier bepaal je welke deuren en ramen voorzien moeten worden van detectors. Als het gaat om inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: waterdetectoren, glasbreuksensoren, gasdetectoren, rookmelders, magneetcontacten, beveiligingscamera’s.

 2. Selecteer een type alarm

  De top 3 mogelijkheden zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij een bekabeld systeem is alles met kabels verbonden zodat het bijna niet te saboteren is. Een draadloos systeem communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. Een hybride product is een combinatie van beide.

 3. Alarmmeldingen

  Je hebt de keuze uit verschillende alarmmeldingen: populair is de melding op je telefoon, maar ook telefonische oproep, lichtalarm, E-mail, geluidsalarm. Je kunt ook kiezen voor een automatische melding naar de Particuliere alarmcentrale PAC. Zij kunnen zelfs de hulpdiensten inschakelen. Om de pakkans te vergroten heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Prijzen opvragen

  Vul jouw adres in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Binnen enkele dagen ontvang je verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Ransdaal.

 5. Installatieservice

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De woningbeveiliger legt precies uit hoe je het moet bedienen. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen instellen die een notificatie ontvangt bij onraad.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Ransdaal?

Krijg verschillende offertes van installatiebedrijven uit de regio

Keuzehulp: Type beveiligingssystemen

Steeds meer mensen in de gemeente Voerendaal hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over rookmelders, meldkamer koppeling, buitensirene, camerabewaking, afstandsbediening. Evenzeer moet je een keuze maken uit een bedraad, draadloos of hybride installatie. Hierna lees je er alles over.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarmsysteem wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, en sensors die werken op batterij-power. Het is eenvoudig aan te leggen en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Ook ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Aandachtspunten zijn dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Gemakkelijk aanleggen, uitbreiden en verplaatsen.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Prijs inclusief montage: €700,00 tot €1850,00.

Een alarmsysteem met kabels
Bij een bekabeld alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. Er zijn nauwelijks storingen, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij panden met een hoge risicoklasse is het zelfs verplicht. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, het is storingsongevoelig en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • Voor de bestaande bouw niet zo geschikt.
 • Tarief inclusief installatie: €1250,00 tot €1750,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Een hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Op de locaties waar al kabels liggen kies je voor bedrade onderdelen, op de plekken waar nog geen kabels liggen doe je het met de draadloze sensors.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1300,00 tot €2300,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met aanvullende componenten en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. In het stukje hieronder vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Ransdaal.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand de mensen ter plaatse.
 • Sprinklerinstallatie: een brandblussysteem dat op afstand wordt ingeschakeld.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: ideaal wanneer je huisdieren hebt die vrij rondlopen door de woning.
 • Camerabeveiliging: helpt preventief en zorgt dat je zelf alles op beveiligingscamera beeld hebt staan.
 • Buitensirene: trekt veel aandacht van buren en omstanders en paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: zorgt dat het alarm afgaat bij beweging rondom huis.
 • Meldkamer abonnement: controleert wat er aan de hand is kan direct hulpdiensten inlichten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een pas, tag, druppel, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Ransdaal (februari 2024)

Eventueel kun je ervoor kiezen zelf alles aan te leggen. Alleen, op het moment je kiest voor een speciaal installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In het overzicht hieronder bekijk je de namen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Ransdaal. Zij hebben ervaring met merken als Olympia en Leverkusen. Of zoek door naar bedrijven en leveranciers in Wijlre, Berg en Terblijt, Scheulder en Schin op Geul.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips om woninginbraak te voorkomen

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We geven handig tips om de kans op inbraak in Ransdaal te beperken. Bekijk ook meer informatie over Koolmonoxidemelder.

 1. Zorg dat je goed hang- en sluitwerk aanschaft.
 2. Doe altijd de ramen en deuren op slot.
 3. Leg niks in het zicht, maar verberg alles in kasten.
 4. Zet je containers of ladder weg of vast.
 5. Neem een schakelklok en stel in dat lampen aan- en uitgaan.
 6. Vraag buren om een oogje in het zeil houden.
 7. Check de opties voor regionale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Plaats vakantiefoto’s pas na terugkomst van vakantie op social media.
 9. Laat niet te veel cash geld in de woning liggen.
 10. Anti-inbraakfolie zorgt ervoor dat het raam niet uiteenvalt bij een breuk.

Kies voor een beveiligingssysteem

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Ransdaal vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Limburg kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die je van dienst kunnen zijn bij het aanleggen van een alarm en bewakingscamera’s. Deze bedrijven staan garant voor een zeer veilige alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. In potentie kunnen ze jou ook helpen met abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Altijd controle vanaf jouw mobiele telefoon.
 • Feenstra.com: Snelle verbinding met bemande meldkamer.
 • Woonveilig: Gemakkelijk zelf bedienen met sleutelhanger, App en bedieningspaneel.
 • V&S Beveiliging: Alleen a-merk apparatuur tegen de scherpste prijzen.
 • SmartAlarm: Eenvoudig en betaalbaar systeem, te koppelen aan Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Revolutionaire systeem met BORG certificaat t/m klasse 4.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en Bosch, Somfy, D-Link, Foscam, TP-Link of Hombli, Eve, Arlo, Netamo, Eufy.

Alles wat je moet weten over inbraakbeveiliging

Wat kost een alarmsysteem installeren in Ransdaal?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Ransdaal voor thuis liggen je tussen de €375,00 en €800,00. De uiteindelijke prijs wordt gecalculeerd door de soms van het soort systeem, extra services zoals camera’s of gasmelder, het aantal kamers, en garantietermijn.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Op het moment dat er een melding binnenkomt checkt de centralist wat de situatie is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. Een professional waarschuwt de bewoners als er brand is uitgebroken of een inbraak aan de gang is. Middels Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De investering in een huisalarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €12,50 en +/- €52,50 per maand.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Wanneer het alarmsysteem afgaat ontvang je op diverse manieren een signaal. De meest populaire alarmmeldingen zijn een luide sirene (geluidsalarm) of een notificatie op je telefoon. Je kunt eventueel ook kiezen voor telefonische oproep, e-mail, doorschakeling naar meldkamer, SMS. In het geval van een stil alarm hoort de indringer niets, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het schrikt inbrekers af en het vergroot de pakkans omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. De meest betaalbare keuze is een bekabelde analoge camera vanaf €225,00 per stuk. Vind je dit niet voldoende en zoek je een oplossing met HD-beelden zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? In dat geval adviseren we een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €525,00 per camera. Indien gewenst geplaatst door de beveiligingsadviseur Ransdaal.


Postcodegebied: 6311, 6312

Plaats een reactie