Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Schimmert

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Schimmert is jouw woning dag en nacht beveiligd. In deze gemeente zijn er jaarlijks behoorlijk wat woninginbraken. Je alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, kan je laten koppelen aan de meldkamer en heeft soms een positief effect op de verzekeringskosten. Als extra voordeel stelt het huisalarm je ook op de hoogte bij rook, brand, een gaslek of lekkage. Met onze speciale keuzehulp lees je handige informatie over de soorten systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Ook doorzoek je op dit portaal mogelijk relevante beveiligingsbedrijven in Schimmert en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Het systeem heeft een preventieve werking.
 • De pakkans wordt sterk vergroot.
 • In sommige gevallen bespaar je op de verzekering.
 • Het geeft je een groter veiligheidsgevoel.
 • Optioneel kan de meldkamer live meekijken.

alarmsysteem-schimmert

Alarminstallatie Schimmert laten installeren

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektronisch apparaat dat een (stil) alarm afgeeft bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij een signalering gaat vaak een luid alarm af en krijg je meteen melding op je smartphone. In veel gevallen is het woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. De operator analyseert de melding en neemt telefonisch contact op met de bewoners. Bij een overval, inbraak of brand kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Schimmert? In het stukje hieronder nemen we alle stappen met je door.

Een beveiligingssysteem thuis laten aanleggen

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Creëer een goed overzicht van je huis en achterhaal waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Met deze informatie maak je een plan welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Wat betreft inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: waterdetectoren, glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s, magneetcontacten, gasdetectoren, bewegingsmelders.

 2. Kies het soort alarm

  De meest gekozen soorten zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij de bedrade systemen worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een draadloos systeem heeft geen kabels nodig en kan overal worden geïnstalleerd. Een hybride systeem is een combinatie van beide.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  Er zijn meerdere type alarmen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: geluidsalarm, lichtalarm, E-mail, telefonische oproep. Een interessante keuze is een professionele integratie met een 24/7 meldkamer (PAC). Zij kijken standaard mee met meldingen. Als laatste kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Vergelijk bedrijven & offertes

  Voer je adres in en vertel precies wat je nodig hebt. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Schimmert en de directe omgeving.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De woningbeveiliger geeft een uitleg over de werking van het systeem. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen inprogrammeren die ingelicht moeten worden zodra het alarm afgaat.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Schimmert?

Vraag offertes op bij installatiebedrijven uit de buurt

Keuzehulp: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Beekdaelen kiezen voor alarmbeveiliging. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Er zijn goedkope standaard modellen met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals rookmelders, buitensirene, bewegingsmelders, meldkamer koppeling, afstandsbediening. In aanvulling daarop moet je in de basis kiezen voor een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. In het volgende stuk lichten we dat verder toe.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarm voor woningen wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. De installatie gaat eenvoudig en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Tevens kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Vergeet niet dat batterijen leeg kunnen raken en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Gemakkelijk aanleggen, uitbreiden en verplaatsen.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Tarief inclusief montage: €775,00 tot €1450,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
In het geval van een bedraad alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. De werking is erg nauwkeurig, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij panden met een hoge risicoklasse is dit type zelfs een verplichting. Het is gemakkelijker in onderhoud, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Betrouwbaar systeem dat weinig onderhoud vergt.
 • Na installatie minder makkelijk uit te breiden.
 • Prijs inclusief installatie: €1075,00 tot €2050,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. De betrouwbaarheid is hoog, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Waar al kabels aangesloten zijn gebruik je bekabelde sensors, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn doe je het met de draadloze componenten.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Investering inclusief aanleggen: €1350,00 tot wel €2400,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met aanvullende componenten en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. Hieronder sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Schimmert.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch brandblussysteem dat een brand blust.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: ideaal wanneer je huisdieren hebt die vrij rondlopen door de woning.
 • Camerabeveiliging: helpt preventief en zorgt dat je zelf alles op beveiligingscamera beeld hebt staan.
 • Buitensirene: informeert buren bij een inbraak en jaagt inbrekers weg.
 • Bewegingsmelder: signaleert beweging in kozijnen en/of in grote ruimtes.
 • Meldkamer abonnement: meldingen worden doorgestuurd naar getrainde centralisten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een tag, pas, ID, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: een toestel dat alarm slaat wanneer de koolmonoxide concentratie in een ruimte te hoog wordt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Schimmert (mei 2024)

Je kunt het alarm zelf installeren. Toch, als je het uitbesteed aan een lokaal installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In de onderstaande tabel check je de gegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Schimmert. Zij hebben ervaring met merken als Takex en PowerSonic. Of bekijk installatiebedrijven en leveranciers in Hulsberg, Walem, Berg en Terblijt en Wijlre.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Verklein de kans op woninginbraak met deze tips

Iedere woning is inbraakgevoelig. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. We geven praktische tips om de opties voor inbraak in Schimmert te verkleinen. Lees ook meer info over Draadloos alarmsysteem.

 1. Zorg voor goedgekeurd hang- en sluitwerk.
 2. Doe altijd de ramen en deuren op slot.
 3. Verberg kostbare bezittingen in de kasten.
 4. Monteer anti-inbraakstrips en dievenklauwen.
 5. Zorg voor automatische verlichting.
 6. Vraag buren of ze wat extra willen opletten wanneer jij weg bent.
 7. Informeer naar de mogelijkheden voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wees extra alert tijdens de feestdagen en oud & nieuw.
 9. Leg je sleutels niet onder een deurmat of bloempot.
 10. Beveilig je huis of pand met anti inbraak folie.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Schimmert vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Limburg onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die je van dienst kunnen zijn bij het aanleggen van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Deze dienstverleners bieden een zeer veilige alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. In de regel heb je de keuze voor een eigen meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle reactie en levenslange garantieservice.
 • Feenstra.com: Live beeld van de camera’s in je woning in de App.
 • Woonveilig: Altijd Monitoring & Security updates, gemakkelijk plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Persoonlijk en altijd advies op maat.
 • SmartAlarm: Eenvoudig te koppelen aan de Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Vrijblijvend advies op locatie mogelijk.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en TP-Link, Foscam, Bosch, EZVIZ, D-Link & Netamo, Eufy, Eve, Arlo, Hombli.

FAQ met vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Schimmert?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Schimmert voor thuis liggen gemiddeld tussen de €525,00 en €1225,00. De offerteprijs wordt berekend a.d.h.v. welk alarm je kiest, de eventuele uitbreidingen zoals een beveiligingscamera of brandmelder, het soort woning, en het jaarlijkse onderhoud.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Op het moment dat er een melding binnenkomt checkt de centralist wat er rondom het huis gebeurt en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. De operator stelt woningeigenaren op de hoogte in het geval van een inbraak of brand. D.m.v. Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De investering in een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement variëren tussen de €10,00 & €45,00 per 4 weken.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Bij beweging ontvang je op diverse manieren een signaal. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een luide sirene (geluidsalarm) of een melding op je telefoon. Daarbij bieden sommige aanbieders ook SMS, telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer, e-mail. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan hoort de indringer niets, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. Voor de kleine portemonnee is er een systeem met digitale camera’s, vanaf €300,00 per aansluiting. Zoek je een compleet beveiligd huis met HD beeld om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Plaats dan een HD IP camera, te bestellen vanaf €425,00 p/stuk. Zelf te plaatsen of laten installeren door een beveiligingsadviseur Schimmert.


Postcodegebied: 6333

Plaats een reactie