Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Toornwerd

Door middel van een alarmsysteem in Toornwerd beveilig je jouw huis tegen inbraak. In deze gemeente zijn er jaarlijks behoorlijk wat woninginbraken. Zo’n alarminstallatie heeft een preventieve werking, jaagt inbrekers de deur uit en geeft je meer gemoedsrust. Als extra voordeel stelt het huisalarm je ook op de hoogte bij brand, gas of lekkage. In onze keuzehulp check je uitgebreide info over de soorten systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Ook vergelijk je op deze site mogelijk relevante beveiligingsbedrijven in Toornwerd en delen wij de beste inbraakpreventietips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Het schrikt inbrekers af (preventieve werking).
 • Het vergroot de kans om inbrekers te arresteren.
 • Je betaalt een lagere verzekeringspremie.
 • Het hele jaar door een veilig gevoel binnen- en buitenhuis.
 • Koppel je systeem aan een meldkamer.

alarmsysteem-toornwerd

Alarminstallatie Toornwerd installeren

Een alarmsysteem is een elektronisch detectiesysteem dat notificaties verstuurt bij een bepaalde gebeurtenis. Bij ongewone situaties zal het alarm afgaan en ontvang jij op je telefoon een melding. Steeds vaker wordt jouw woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. Een agent analyseert de melding en neemt telefonisch contact op met de klant (de bewoner). Bij brand, inbraak of een overval kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Toornwerd? In het gedeelte hieronder leggen we precies uit hoe dit werkt.

Je woning uitrusten met een beveiligingssysteem

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis om erachter te komen waar de zwakke plekken liggen. Daardoor kom je erachter welke ramen en deuren minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Betreffende inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: rookmelders, magneetcontacten, glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s, gasdetectoren, bewegingsmelders.

 2. Soort alarm kiezen

  De meest bekende types zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij een bekabeld huisalarm is de installatie grotendeels verbonden met kabels zodat het heel storingsongevoelig is. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en kan snel worden aangesloten. De hybride mogelijkheid kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  Er bestaan verschillende alarmmeldingen: een melding via een smartphone App, telefonische oproep, SMS, E-mail, lichtalarm. Je kunt ook kiezen voor doorschakeling van de Particuliere alarmcentrale PAC. Er wordt op elk moment van de dag meegekeken. Indien gewenst kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Offertes opvragen

  Voer je adres in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je ontvangt binnen korte tijd verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Toornwerd en de gemeente.

 5. Installatieservice

  Een beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op een vooraf afgesproken moment. De woningbeveiliger vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. Je kan eventueel ook een contactpersoon inprogrammeren waarnaar een signaal wordt gestuurd zodra het alarm afgaat.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Toornwerd?

Bekijk actuele prijzen bij installateurs uit de regio

Advies: Type beveiligingssystemen

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Eemsdelta laten professionele alarmbeveiliging installeren. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met alleen basisfuncties. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief buitensirene, camerabewaking, meldkamer koppeling, afstandsbediening, rookmelders. Eveneens zul je moeten kiezen voor een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In de volgende paragraaf lichten we dat verder toe.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloos alarm voor woningen werkt op basis van radiogolven, met units die werken met batterijen. De installatie gaat eenvoudig en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Bovendien is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Negatieve aspecten zijn dat je jaarlijks de detectors moet controleren en dat het wat meer storingen kent.

 • Eenvoudig installatie en gemakkelijk uitbreidbaar.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Investering inclusief montage: €700,00 tot €1350,00.

Een bedraad alarmsysteem
Bij een volledig bedraad alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen wordt dit gezien als een verplichting. Het is gemakkelijker in onderhoud, je hebt weinig last van storingen en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Je hebt amper last van storingen en weinig onderhoud nodig.
 • Minder geschikt voor de bestaande bouw.
 • Prijs inclusief installatie: €1100,00 tot wel €2400,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. Het is ontzettend betrouwbaar omdat de basis bekabeld is, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Waar al bedrading ligt maak je gebruik van de bedrade componenten, op plekken waar geen bedrading ligt kies je voor draadloze componenten.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €1850,00 – €2550,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In het volgende schema vind je meer informatie over veilig wonen in Toornwerd.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand met zowel een sirene en oproep naar bewoners.
 • Sprinklerinstallatie: brandbeveiligingssysteem dat brand detecteert, signaleert en beheerst.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: merkt inbrekers op terwijl zij nog buiten staan.
 • Camerabeveiliging: houd in de gaten wat er in en rondom de woning gebeurt met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: produceert een geluid dat op grote afstand te horen is.
 • Bewegingsmelder: elektronische sensor die beweging in zijn directe omgeving waarneemt.
 • Meldkamer abonnement: meldingen worden doorgestuurd naar getrainde centralisten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een tag, pincode, ID, pas.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Toornwerd (december 2023)

Het aanleggen van beveiligingsapparatuur kan je in theorie zelf. Maar, op het moment je kiest voor een erkend installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In de onderstaande tabel bieden wij de adressen en namen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Toornwerd. Zij kunnen je helpen met merken zoals Eurosafe en Lloyd. Je bekijkt hier ook leveranciers en aanbieders in Kantens, Eppenhuizen, Westerwijtwerd en Huizinge.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

De beste anti-woninginbraak tips

Iedere woning is inbraakgevoelig. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. We delen relevante tips de opties voor inbraak in Toornwerd te limiteren. Bekijk ook meer informatie over Telefoonmelding.

 1. Zorg dat alle ramen en deuren voorzien zijn van goed hang- en sluitwerk.
 2. Let goed op de sloten van ramen en deuren.
 3. Gebruik een kluis voor dure spullen.
 4. Verstop je huissleutels niet buiten je huis.
 5. Zorg dat de woning er altijd bewoond uitzien.
 6. Vraag buren of ze een oogje in het zeil houden bij vakantie.
 7. Check of er iets bestaat als Whatsapp buurtpreventie.
 8. Overweeg om persoonlijke gegevens van social media te verwijderen.
 9. Leg je sleutels niet onder een deurmat of bloempot.
 10. Maak ruiten minder kwetsbaar met anti-inbraakfolie.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Toornwerd vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Groningen leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die veel expertise hebben rondom het aanleggen van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Deze bedrijven staan garant voor een slimme alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. Vaak kunnen ze jou ook helpen met abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Altijd controle vanaf jouw mobiele telefoon.
 • Feenstra.com: Heel eenvoudig te bedienen met de eigen App.
 • Woonveilig: Direct geïnformeerd op je mobiele telefoon bij een alarm.
 • V&S Beveiliging: Professionele installatie en onderhoud.
 • SmartAlarm: Directe koppeling mogelijk met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Professioneel systeem voor bedrijven en woningen.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en D-Link, Foscam, TP-Link, Bosch, Somfy + Netamo, Arlo, Yale, Eve, Eufy.

FAQ met vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Toornwerd?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Toornwerd voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €450,00 en €1200,00. De offerteprijs wordt gecalculeerd door de soms van het type systeem (draadloos of bedraad), de additionele services zoals camera’s of rookmelder, het aantal ramen en deuren, en het onderhoudscontract.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij een bepaalde gebeurtenis bekijkt de centralist direct of er een dreigende situatie is en of hulpdiensten moeten worden benaderd. Een expert probeert bewoners meteen te bellen als er sprake is van inbraak of brand Door gebruik te maken van Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De prijs van een inbraakalarm met meldkamer abonnement liggen tussen de €22,50 en +/- €52,50 per 4 weken.

Hoe ontvang ik een signaal bij inbraak-detectie?

Bij beweging kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. De meest populaire alarmmeldingen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) of een melding op je telefoon. Daarbij bieden sommige aanbieders ook telefonische oproep, lichtalarm, SMS, e-mail. Bij een stil alarm zal de indringer niets horen, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Het ontmoedigt inbrekers en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Een voordelige mogelijkheid is een dome/bullet camera vanaf €250,00 per camera. Voorkeur voor een systeem met HD-beeld om ook gezichten en kentekens te herkennen? In dat geval adviseren we een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €600,00 per stuk. Tip: laat het installeren door een beveiligingsadviseur Toornwerd.


Postcodegebied: 9994

Plaats een reactie