Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Bernheze

Door het plaatsen van een alarmsysteem in Bernheze voel je je een stuk veiliger thuis. Er vinden per jaar flink wat inbraken plaats in deze gemeente. Een actieve alarminstallatie heeft een preventieve werking, kan je laten koppelen aan de meldkamer en realiseert een veilig gevoel wanneer je in de huis verblijft. Daarbij waarschuwt een huisalarm ook bij brand, gas of lekkages. Middels onze uitgebreide keuzehulp check je uitgebreide details over de diverse systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Ook doorzoek je op alarmsysteemcheck.nl erkende beveiligingsbedrijven in Bernheze en vind je hier handige anti-inbraaktips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Het heeft een aantoonbare afschrikkende werking.
 • Grotere kans dat inbrekers opgepakt kunnen worden.
 • In sommige gevallen bespaar je op de verzekering.
 • Met een gerust gevoel in slaap vallen.
 • Diverse systemen kunnen worden aangesloten op een meldkamer.

alarmsysteem-bernheze

Alarminstallatie Bernheze aanleggen

Met een alarmsysteem bedoelen we een beveiligingsinstallatie dat via sensoren een alarm geeft bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij detectie zal het alarm afgaan en krijg je meteen melding op je smartphone. Soms is jouw woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. Een agent analyseert de situatie en probeert contact te leggen met de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Bij brand, inbraak of een overval kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Bernheze? In het bijgaande stappenplan leggen we precies uit hoe dit werkt.

Je woning uitrusten met een beveiligingssysteem

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Maak een goede analyse van de woning en ontdek zo waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Met deze informatie markeer je welke ingangen meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. M.b.t. inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: bewegingsmelders, gasdetectoren, rookmelders, waterdetectoren, magneetcontacten, glasbreuksensoren.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  De meest gekozen soorten zijn een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij een bekabeld systeem moeten er overal draden worden getrokken waardoor het nauwelijks storingen kent. Een draadloos systeem kan werken zonder kabels en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. De hybride mogelijkheid is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Alarmmeldingen

  Er bestaan verschillende alarmmeldingen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook geluidsalarm, telefonische oproep, SMS, E-mail. Steeds meer mensen vullen dit aan met doorschakeling van een speciale meldkamer (PAC). Er wordt op elk moment van de dag meegekeken. Desgewenst kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag gratis offertes op

  Vul eerst jouw postcode in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je ontvangt zo snel mogelijk verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Bernheze en omgeving.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De beveiligingsspecialist geeft een uitleg over de werking van het systeem. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) opgeven die gebeld moeten worden bij onraad.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Bernheze?

Bekijk actuele prijzen bij bedrijven in jouw regio

Advies: Type beveiligingssystemen

Heel veel mensen in de gemeente Bernheze hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met enkel de noodzakelijke onderdelen. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over meldkamer koppeling, bewegingsmelders, buitensirene, camerabewaking, afstandsbediening. Daarbij start je zoektocht bij het bepalen van een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. In de volgende paragraaf lees je er alles over.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloos alarmsysteem werkt op basis van radiogolven, en sensors die werken op batterij-power. Je kunt het eenvoudig installeren en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Tevens ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Grote nadelen zijn dat je jaarlijks de detectors moet controleren en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Relatief goedkoop en makkelijk te plaatsen.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Tarieven inclusief montage: €700,00 tot wel €1200,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
In het geval van een bekabeld alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Het is een waterdicht systeem, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Je hebt weinig onderhoud nodig, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Vrijwel helemaal geen last van storingen.
 • Minder geschikt voor de bestaande bouw.
 • Tarief inclusief installatie: €1000,00 oplopend tot €2400,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. De betrouwbaarheid is hoog, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Op plekken waar al bedrading ligt maak je gebruik van de bedrade detectoren, op de plekken waar nog geen kabels liggen maak je gebruik van draadloze sensoren.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Investering inclusief aanleggen: €1800,00 tot ongeveer €2900,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met verschillende extra opties en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In de lijst hieronder sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Bernheze.

 • Rookmelders: waarschuwt bij het ontstaan van brand.
 • Sprinklerinstallatie: brandblusinstallatie om beginnende brand te detecteren en beheersen.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: detector dat een signaal afgeeft richting zodra een beveiligde ruit breekt.
 • Camerabeveiliging: altijd zicht op je persoonlijke spullen met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: informeert buren bij een inbraak en jaagt inbrekers weg.
 • Bewegingsmelder: signaleert beweging in kozijnen en/of in grote ruimtes.
 • Meldkamer abonnement: 24/7 verbinding tussen je woning en de beveiligingscentrale.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een pas, ID, pincode, tag.
 • Koolmonoxidemelder: een toestel dat alarm slaat wanneer de koolmonoxide concentratie in een ruimte te hoog wordt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Bernheze (juni 2024)

Met name de draadloze alarmsystemen kan je zelf installeren. Echter, als je het uitbesteed aan een speciaal installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In dit overzicht ontdek je de adresgegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Bernheze. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Betty en Sandisk. Of bekijk bedrijven en installateurs in Maashorst, Gemert-Bakel, Oss en Maasdriel.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

De beste anti-woninginbraak tips

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We delen goed werkende tips om de kans op inbraak in Bernheze te limiteren. Of klik door voor meer informatie over Soorten alarminstallaties.

 1. Zorg voor hang- en sluitwerk met het SKG-keurmerk.
 2. Sluit ramen en deuren goed af.
 3. Probeer altijd de dure spullen op te ruimen.
 4. Zorg dat er geen beklimbare spullen bij de woning staan.
 5. Neem een schakelklok en stel in dat lampen aan- en uitgaan.
 6. Overleg met de buren om regelmatig even langs te lopen.
 7. Word lid van de plaatselijke WhatsApp buurtpreventie.
 8. Vermeld niet op social media dat je op vakantie bent.
 9. Houd sleutels buiten bereik.
 10. Breng anti-inbraakfolie aan op plekken die goed toegankelijk zijn.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Bernheze vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Noord-Brabant leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die jou ondersteunen bij het plaatsen van alarmen en bewakingscamera’s. Deze aanbieders bieden een professionele alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. Regelmatig bieden zij de optie tot een extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Levenslange garantie, snelle reactie en SOS-knop.
 • Feenstra.com: Beveiligd tegen sabotage en hacken met eigen App.
 • Woonveilig: Gemakkelijk uitbreiden met o.a. bewegingsmelders en brandbeveiliging.
 • V&S Beveiliging: Draadloos systeem zonder hak- en breekwerk.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte d.m.v. de speciale App (met Trigion meldkamer).
 • Directveilig: Volledig geïnstalleerd door een vakkundig vakman.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en TP-Link, Somfy, Foscam, Bosch, D-Link & Eve, Hombli, Yale, Eufy, Arlo.

Inbraakbeveiliging FAQ: alle vragen en antwoorden

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Bernheze?

De kosten van een goed alarmsysteem in Bernheze voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €375,00 en €1225,00. De totaalprijs komt tot stand door het soort systeem, het aantal extra opties zoals meldkamer koppeling en camera’s of CO2 melder, het aantal ramen en deuren, en het jaarlijkse onderhoud.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij onraad en inbraak bekijkt de medewerker wat de situatie is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. Een agent waarschuwt de bewoners Bij brand, inbraak of een overval Door middel van Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De onkosten van een inbraaksysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €17,50 en +/- €30,00 per maand.

Hoe word ik gewaarschuwd bij een inbraak?

Bij een foute beweging is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. De meest populaire alarmmeldingen zijn een geluidsalarm (sirene) of een app melding op je telefoon. Andere beschikbare meldingen zijn: telefonische oproep, SMS, e-mail, doorschakeling naar meldkamer. Als je een stil alarm laat installeren hoort de indringer niets, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. Een voordelige mogelijkheid is een systeem met digitale camera’s, vanaf €150,00 per camera. Zoek je haarscherp beeld zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? Maak dan de keuze voor een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €525,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Bernheze.


Postcodegebied: 5471, 5472

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie