Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Dongjum

Door het plaatsen van een alarmsysteem in Dongjum voel je je een stuk veiliger thuis. Jaarlijks zijn er in deze gemeente tientallen inbraken. Dit alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en geeft bewonen een veilig gevoel in huis. Daarbij signaleert een huisalarm ook bij brand, gas of lekkage. In de praktische keuzehulp check je uitgebreide informatie over de meest populaire systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Ook check je op dit portaal verschillende beveiligingsbedrijven in Dongjum en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Je maakt je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
 • Het vergroot de kans om inbrekers te arresteren.
 • Goedkopere verzekeringspremie.
 • Altijd een veilig gevoel, ook op vakantie.
 • Directe opvolging van een meldkamer.

alarmsysteem-dongjum

Alarminstallatie Dongjum plaatsen

Met een alarmsysteem bedoelen we een elektronisch mechanisme dat een alarm geeft bij een bepaalde gebeurtenis. Bij onraad gaat vaak een sirene af en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. Tegen extra betaling wordt jouw woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. Een specialist kijkt de melding na en neemt telefonisch contact op met de betrokken klant. Bij een noodgeval worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Dongjum? In het stukje hieronder vertellen we precies wat je moet doen.

Een beveiligingssysteem thuis laten aanleggen

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Creëer een goed overzicht van je huis om erachter te komen waar de zwakke plekken liggen. Op deze manier bepaal je welke risicovolle plekken gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. Wat betreft inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: waterdetectoren, magneetcontacten, bewegingsmelders, rookmelders, beveiligingscamera’s, gasdetectoren.

 2. Selectie van soorten alarmen

  Je hebt de keuze uit een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij een bekabeld huisalarm is alles met kabels verbonden wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Het draadloze alternatief heeft deze kabels niet nodig en kent een eenvoudige installatie. De hybride mogelijkheid een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Er kan worden gekozen voor verschillende alarmmeldingen: denk aan een app op je telefoon maar ook lichtalarm, SMS, telefonische oproep, geluidsalarm. Tegen betaling kan je ook kiezen voor een automatische melding naar de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Om inbrekers te verrassen is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Vraag gratis offertes op

  Geef het installatie adres in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Dongjum en de directe omgeving.

 5. De installateur komt langs

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op de gekozen dag. De medewerker demonstreert hoe je het aan- en uitschakelt. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen opgeven die een notificatie ontvangt bij abnormale gebeurtenissen.

Een voordelig alarmsysteem kopen in Dongjum?

Vergelijk tarieven van beveiligingsbedrijven in jouw buurt

Advies: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Waadhoeke kiezen voor alarmbeveiliging. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Zo zijn er hele voordelige modellen met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals buitensirene, afstandsbediening, bewegingsmelders, meldkamer koppeling, rookmelders. Ook moet je in de basis kiezen voor een bedraad, draadloos of hybride installatie. In de volgende paragraaf delen we daar meer info over.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloos alarm voor woningen zendt radiogolven uit met verschillende frequenties, met units die werken met batterijen. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en het is met name geschikt voor oudere woningen. Daarbij kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Negatieve aspecten zijn dat batterijen op kunnen raken en dat het wat meer storingen kent.

 • Eenvoudig inschakelen, updaten en uitbreiden.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Prijzen inclusief montage: €750,00 – €1950,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Wanneer je kiest voor een bedraad alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. De werking is erg nauwkeurig, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, kent weinig storingen en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Betrouwbaar systeem dat weinig onderhoud vergt.
 • Ideaal voor nieuwbouwhuizen en bij renovatie.
 • Prijzen inclusief installatie: €1225,00 tot wel €1650,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. De betrouwbaarheid is hoog, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Waar de kabels al voorhanden zijn maak je gebruik van de bedrade sensoren, op de plekken waar nog geen kabels liggen maak je gebruik van draadloze sensoren.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1450,00 oplopend tot €2950,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In het blok hierna sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Dongjum.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand de mensen ter plaatse.
 • Sprinklerinstallatie: vast aangebrachte brandblusinstallatie om een beginnende brand onder controle te brengen.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert het breken van glas tot op 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: een geschakeld systeem met diverse beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: effectief hulpmiddel om een inbreker te verjagen.
 • Bewegingsmelder: signaleert bewegingen op basis van echografie of infraroodstraling.
 • Meldkamer abonnement: met een alarmcentrale is je woning in goede handen.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een pincode, druppel, tag, ID.
 • Koolmonoxidemelder: ook wel co-melder genoemd, detecteert giftig, geur-, smaak- en kleurloos koolmonoxide.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Dongjum (juli 2024)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Alleen, ga je voor een vakkundig installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In het bijgaande overzicht delen wij de adresgegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Dongjum. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Rokonet en Energizer. Je bekijkt hier ook aanbieders en bedrijven in Boer, Ried, Herbaijum en Achlum.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips tegen woninginbraak

Er blijft altijd een kleine kans op een inbraak. Maar je kunt de kans wel verkleinen. We geven populaire tips om de mogelijkheden voor inbraak in Dongjum te limiteren. We bieden ook aanvullende informatie over Toegangscontrole.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Zorg voor een speciaal slot bij de schuifpui.
 3. Voorkom dat je kostbaarheden in het zicht hebt liggen.
 4. Verstop je huissleutels niet buiten je huis.
 5. Laat muziek aanstaan als je weggaat.
 6. Bij de voordeur kun je een slimme deurbel laten installeren.
 7. Kijk of je kunt deelnemen aan de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorgt dat je niet te veel persoonlijke details op social media zet.
 9. Berg je sleutels goed op, zowel binnen als buitenhuis.
 10. Laat anti-inbraakfolie aanbrengen op inbraakgevoelige ramen.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Dongjum vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Friesland zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die veel expertise hebben rondom het aanleggen van alarmen en bewakingscamera’s. Deze ondernemingen bieden een professionele alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. Doorgaans bieden zij de optie tot een extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Speciale SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Met eigen gecertificeerde bemande meldkamer (Alarm Control Nederland).
 • Woonveilig: Eenvoudig op afstand te bedienen, 24 uur per dag waar je ook bent.
 • V&S Beveiliging: Professioneel systeem met liefst 24 maanden garantie.
 • SmartAlarm: Geen telefoonlijn nodig, integratie met Trigion mogelijk.
 • Directveilig: Altijd geplaatst door een BORG erkende monteur.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en D-Link, TP-Link, Somfy, Bosch, EZVIZ + Hombli, Arlo, Eve, Netamo, Eufy.

Vragen over het aanbrengen van inbraakbeveiliging

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Dongjum?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Dongjum voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €550,00 en €1325,00. De uiteindelijke prijs komt tot stand door het soort systeem, de eventuele uitbreidingen zoals meldkamer koppeling en camera’s of brandmelder, het aantal ramen en deuren, en het onderhoud.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit controleert een centralist wat er rondom het huis gebeurt en of ze direct in actie moeten komen. De centralist belt direct de bewoners of andere contactpersonen Bij brand, inbraak of een overval Middels Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De kosten van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €22,50 en +/- €30,00 per 4 weken.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Bij ongewone situaties kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. De meest populaire alarmmeldingen zijn een geluidsalarm (sirene) of een signaal per telefoon (App). Je kunt eventueel ook kiezen voor doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep, SMS, e-mail. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan is de indringer zich niet bewust van zijn acties, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Een voordelige mogelijkheid is een bekabelde analoge camera vanaf €150,00 per camera. Wil je maximale veiligheid met HD camera’s om ook gezichten en kentekens te herkennen? Probeer dan een HD IP camera vanaf €600,00 per aansluiting. Gemakkelijk te plaatsen door de beveiligingsadviseur Dongjum.


Postcodegebied: 8808

Plaats een reactie