Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Boer

Dankzij een alarmsysteem in Boer kan je met een gerust hart de deur uit. In deze gemeente zijn er per jaar tientallen (pogingen tot) inbraken. Een actieve alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Evenzeer stelt het huisalarm je ook op de hoogte bij lekkage, brand, rookontwikkeling en lekkage. In de praktische keuzehulp doorzoek je goede details over de meest populaire systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop bekijk je op dit portaal verschillende beveiligingsbedrijven in Boer en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • Grotere kans dat inbrekers opgepakt kunnen worden.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Een enorm veilig gevoel in huis.
 • Directe opvolging van een meldkamer.

alarmsysteem-boer

Alarminstallatie Boer laten installeren

Met een alarmsysteem bedoelen we een elektrisch systeem dat een melding zal versturen bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties. Bij ongewone situaties gaat vaak een luid alarm af en krijg je in de app of per sms een melding. Steeds vaker is jouw woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. De operator volgt de situatie meteen op en neemt direct contact op met de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Zodra het alarm geverifieerd kan worden worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Boer? In dit handige stappenplan nemen we alle stappen met je door.

Het installeren van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis en check op welke plekken inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Op deze manier kom je erachter welke deuren en ramen verzegeld moeten worden met een sensor. Als we het hebben over inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: bewegingsmelders, magneetcontacten, glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s, rookmelders, gasdetectoren.

 2. Selecteer een type alarm

  De meest gekozen soorten zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij een bekabeld woningalarm is alles met kabels verbonden waardoor het nauwelijks storingen kent. Het draadloze alternatief communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. Een hybride product werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  We differentiëren diverse alarmmeldingen: denk aan een app op je telefoon maar ook SMS, geluidsalarm, lichtalarm, E-mail. Tegen betaling kan je ook kiezen voor een accurate melding voor de alarmcentrale (PAC). Je woning staat altijd onder controle van beveiligers. Desgewenst kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Vraag prijzen op bij installatiebedrijven

  Vul eerst jouw postcode in en kies wat je wilt laten installeren. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Boer en de gemeente.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op de gekozen dag. De vakman demonstreert hoe je het systeem moet bedienen. Je kan eventueel ook een contactpersoon doorgeven die op de hoogte gesteld moeten worden bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een voordelig alarmsysteem kopen in Boer?

Bekijk actuele prijzen bij installatiebedrijven in direct regio

Advies: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Steeds meer woningen in de gemeente Waadhoeke beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Er zijn goedkope standaard modellen met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief meldkamer koppeling, camerabewaking, buitensirene, rookmelders, bewegingsmelders. Daarnaast start je zoektocht bij het bepalen van een bedraad, draadloos of hybride installatie. Hierna bespreken we de voordelen en nadelen.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarmsysteem werkt op basis van radiogolven, met units die werken met batterijen. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Daarnaast is het systeem zeer flexibel en voordelig. Grote nadelen zijn dat je regelmatig batterijen moet vervangen en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Relatief goedkoop en makkelijk te plaatsen.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Prijzen inclusief montage: €800,00 tot +/- €2250,00.

Een alarmsysteem met kabels
Wanneer je gaat voor een bedraad alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Het is een betrouwbaar systeem, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen wordt dit zelfs verplicht gesteld. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, het is storingsongevoelig en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Tarieven inclusief installatie: €1200,00 tot wel €1700,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Het hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Waar al kabels getrokken zijn neem je de bekabelde sensoren, op de plekken waar nog geen kabels liggen doe je het met de draadloze sensoren.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1450,00 tot €2550,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met verschillende extra opties en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In het blok hierna lees je meer informatie over extra veilig wonen in Boer.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rook met een lokale sirene en pushmelding.
 • Sprinklerinstallatie: een brandblussysteem dat op afstand wordt ingeschakeld.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: herkent brekend glas tot 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: 24/7 in de gaten houden wat er rondom je huis gebeurt d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: luide sirene die omgeving informeert bij een inbraak en paniek zaait.
 • Bewegingsmelder: maximale veiligheid door de kleinste bewegingen te registreren.
 • Meldkamer abonnement: alarmmeldingen worden doorgestuurd naar meldkamer voor een persoonlijke opvolging.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een pas, pincode, tag, ID.
 • Koolmonoxidemelder: slaat alarm wanneer er zich te veel koolstofmonoxide in de lucht bevindt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Boer (november 2023)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Alleen, op het moment je kiest voor een erkend installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In de tabel hieronder ontdek je de bedrijfsnamen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Boer. Zij hebben ervaring met merken als SMP en Fire King. Of bekijk bedrijven en installateurs in Ried, Peins, Dongjum en Herbaijum.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien tips om woninginbraak te verkleinen

Iedere woning is inbraakgevoelig. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. Hierna delen we goed werkende tips om de mogelijkheden voor inbraak in Boer te beperken. Lees ook meer info over Seniorenalarm.

 1. Zorg dat je goed hang- en sluitwerk aanschaft.
 2. Laat geen sleutels aan de binnenzijde van sloten zitten.
 3. Laat nooit waardevolle spullen in het zicht liggen.
 4. Zorg voor voldoende buitenverlichting.
 5. Zorg voor geluid of zelfs lawaai in huis.
 6. Vraag buren of ze wat extra willen opletten wanneer jij weg bent.
 7. Check of er iets bestaat als Whatsapp buurtpreventie.
 8. Voorkom posts over je vakantie op social media.
 9. Berg je sleutels goed op, zowel binnen als buitenhuis.
 10. Zorg voor anti-inbraakfolie en anti-inbraakstrips.

Beveiligingssysteem voor thuis

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Boer vergelijken in november 2023

In de provincie Provincie Friesland leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die jou ondersteunen bij het aanleggen van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Deze ondernemingen faciliteren een innovatieve alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. Optioneel heb je de keuze voor een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: REQ gecertificeerde beveiligingssystemen.
 • Woonveilig: Altijd goed beveiligd met Smart Assist functie.
 • V&S Beveiliging: Zeer gemakkelijk in gebruik en ontzettend betrouwbaar.
 • SmartAlarm: Gemakkelijk te bedienen via tablet en smartphone (met Trigion alarmcentrale).
 • Directveilig: Live te bedienen op jouw eigen smartphone.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en EZVIZ, TP-Link, Foscam, Bosch, Somfy + Arlo, Eve, Hombli, Yale, Eufy.

Vragen over het aanbrengen van inbraakbeveiliging

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Boer?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Boer voor thuis liggen je tussen de €550,00 en €825,00. De totale prijs komt tot stand door het type alarm, de additionele services zoals alarmcentrale en camera’s of rookmelder, het aantal ruimtes, en het bedrijf dat de installatie verricht.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Zodra het alarm beweging detecteert bekijkt een medewerker meteen wat de situatie is en of ze direct in actie moeten komen. De medewerker van de meldkamer stelt woningeigenaren op de hoogte als er sprake is van inbraak of brand Door het inschakelen van Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De investering in een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €22,50 en +/- €30,00 per 4 weken.

Op welke manier wordt ik geïnformeerd bij een inbraak?

Bij een ongewone beweging ontvang je op diverse manieren een signaal. De meest populaire alarmmeldingen zijn een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een app melding op je telefoon. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: lichtalarm, telefonische oproep, e-mail, SMS. Als je een stil alarm laat installeren zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het schrikt inbrekers af en het vergroot de pakkans omdat de beelden als bewijsmateriaal dienen. Een voordelige mogelijkheid is een analoge camera aangesloten via COAX vanaf €200,00 per camera. Vind je dit niet voldoende en zoek je een oplossing met HD-beelden zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Plaats dan een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €550,00 per aansluiting. Laat dit bij voorkeur aanleggen door de beveiligingsadviseur Boer.


Postcodegebied: 8809

Plaats een reactie