Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Nijland

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Nijland beveilig je jouw woning tegen inbrekers. Ieder jaar zijn er in de gemeente tientallen woninginbraken. Je alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, geeft een melding bij een inbraakpoging en geeft je een gerust en veilig gevoel. Als extra voordeel zal het huisalarm afgaan bij brand of lekkage. In onze handige keuzehulp vind je handige info over de systemen waar je uit kunt kiezen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Als laatste verstrekken we hier toonaangevende beveiligingsbedrijven in Nijland en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Inbrekers kiezen minder snel voor huizen met een alarm.
 • Een luid alarm jaagt inbrekers sneller de deur uit.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Meer gemoedsrust voor de bewoners.
 • Diverse systemen kunnen worden aangesloten op een meldkamer.

alarmsysteem-nijland

Alarminstallatie Nijland laten aanleggen

Een alarmsysteem is een beveiligingssysteem dat een melding zal versturen bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit. Bij een ongewone beweging zal het alarm worden geactiveerd en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. Indien gewenst wordt het woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. De medewerker van de meldkamer ziet direct wat de situatie is en waarschuwt de afgesproken waarschuwingsadressen. Bij een geverifieerde alarmmelding worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Nijland? In het gedeelte hieronder vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Zorg voor een goed beeld van het huis en controleer waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Op die manier markeer je welke risicovolle plekken verzegeld moeten worden met een sensor. Met het oog op inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: magneetcontacten, rookmelders, glasbreuksensoren, bewegingsmelders, beveiligingscamera’s, waterdetectoren.

 2. Soort alarm kiezen

  Je hebt de keuze uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij de bekabelde optie is de installatie grotendeels verbonden met kabels zodat het heel storingsongevoelig is. Een wireless (draadloos) systeem communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en kan je heel eenvoudig aansluiten. Een hybride product een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Kies alarmmeldingen

  We differentiëren allerlei alarmmeldingen: populair is de melding op je telefoon, maar ook E-mail, lichtalarm, geluidsalarm, SMS. Tegen betaling kan je ook kiezen voor een automatische melding naar de meldkamer (PAC). Zij kijken standaard mee met meldingen. Om de pakkans te vergroten kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Vraag gratis offertes op

  Voer jouw postcode en huisnummer in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Nijland en de gemeente.

 5. Installatieservice

  Het beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op een geschikt moment op korte termijn. De installateur laat goed zien hoe het allemaal werkt. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen opgeven die een notificatie ontvangt bij verdachte omstandigheden.

Een erkend alarmsysteem kopen in Nijland?

Vergelijk kosten en voorwaarden van experts in direct regio

Tips: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Flink wat huizen in de gemeente Súdwest-Fryslân laten professionele alarmbeveiliging installeren. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief camerabewaking, bewegingsmelders, buitensirene, afstandsbediening, rookmelders. Ook start je zoektocht bij het bepalen van een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Hierna lees je er alles over.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloze alarminstallatie is draadloos verbonden met een internetverbinding, de sensoren werken op batterijen. Het is makkelijk aan te leggen en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Daarbij kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Aandachtspunten zijn dat batterijen niet eeuwig meegaan en dat het wat meer storingen kent.

 • Binnen korte tijd te installeren.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Prijs inclusief montage: €800,00 – €1600,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Het is een waterdicht systeem, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij de hogere risicoklasse wordt dit gezien als een verplichting. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Geen last van lege batterijen in de sensoren/detectoren.
 • De installatie is vaak duurder en arbeidsintensiever.
 • Tarief inclusief installatie: €1225,00 tot €2000,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Het hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. Het is zeer betrouwbaar, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Waar de kabels al voorhanden zijn maak je gebruik van de bekabelde onderdelen, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen doe je het met de draadloze detectoren.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €1250,00 tot €2550,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Optioneel kan je kiezen voor allerlei andere producten en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. In het volgende schema lees je meer over veilig wonen in Nijland.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rook met een lokale sirene en pushmelding.
 • Sprinklerinstallatie: vast aangebrachte brandblusinstallatie om een beginnende brand onder controle te brengen.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: een geschakeld systeem met diverse beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: luide sirene die omgeving informeert bij een inbraak en paniek zaait.
 • Bewegingsmelder: maximale veiligheid door de kleinste bewegingen te registreren.
 • Meldkamer abonnement: verifieert meldingen en schakelt indien nodig de politie in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een pas, pincode, ID, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Nijland (april 2024)

Het aanleggen van beveiligingsapparatuur kan je in theorie zelf. Maar, wanneer je dit laat doen door een speciaal installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In het bijgaande overzicht bekijk je de bedrijfsnamen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Nijland. Zij hebben ervaring met merken als Mobiak S.A. en Takex. Of bekijk aanbieders en bedrijven in Tjalhuizum, Folsgare, Breezanddijk en Tjerkwerd.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om de kans op woninginbraak te verkleinen

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. We delen praktische tips om de opties voor inbraak in Nijland te limiteren. Bekijk ook meer informatie over Informatie over alarmsystemen.

 1. Zorg dat alle ramen en deuren voorzien zijn van goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit ramen en deuren goed af.
 3. Plaats waardevolle spullen zoveel mogelijk uit het zicht.
 4. Zet ladders en kliko’s weg.
 5. Laat af en toe de radio aangaan op afstand (slimme-apps).
 6. Bij de vooringang kan jij een slimme deurbel plaatsen.
 7. Start- of sluit je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg dat er geen post buiten ligt tijdens de vakantie.
 9. Laat niet te veel cash geld in de woning liggen.
 10. Anti-inbraakfolie zorgt ervoor dat het raam niet uiteenvalt bij een breuk.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Nijland vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Friesland zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die je van dienst kunnen zijn bij het installeren van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Deze firma’s bieden een effectieve alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. In de regel kunnen ze jou ook helpen met abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Altijd binnen een halve minuut reactie van de meldkamer.
 • Feenstra.com: Altijd uptime garantie, ook als de stroom uitvalt.
 • Woonveilig: Inclusief ingebouwde sirene (104dB) en noodstroomvoorziening.
 • V&S Beveiliging: Professioneel systeem met liefst 24 maanden garantie.
 • SmartAlarm: Koppel je SmartAlarm alarmsysteem met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Erkend betrouwbaar en gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en TP-Link, Foscam, Somfy, Bosch, EZVIZ + Hombli, Eufy, Arlo, Yale, Netamo.

Vragen over het aanbrengen van inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Nijland?

De kosten van een slim alarmsysteem in Nijland voor thuis liggen ongeveer tussen de €525,00 en €1325,00. De echte prijs wordt berekend a.d.h.v. het soort alarm, de additionele services zoals een beveiligingscamera of rookmelder, het aantal ramen en deuren, en de jaarlijkse inspectie.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij een bepaalde gebeurtenis bekijkt een medewerker meteen wat er rondom het huis gebeurt en of er hulpdiensten ingeschakeld moeten worden. De beveiliger belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) bij een overval, inbraak of brand Door gebruik te maken van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De extra kosten van een inbraaksysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €20,00 en +/- €40,00 per 4 weken.

Hoe word ik op de hoogte gesteld bij inbraak?

Bij verdachte omstandigheden krijg je direct een melding. De meest populaire alarmmeldingen zijn een luid geluidsalarm (sirene) of een bericht op smartphone en tablet. Je kunt eventueel ook kiezen voor SMS, lichtalarm, telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer. Bij een stil alarm zal de indringer niets horen, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Het ontmoedigt inbrekers en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. Een goedkope optie is een dome/bullet camera vanaf €175,00 per stuk. Zoek je haarscherp beeld zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? In dat geval adviseren we een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €425,00 per stuk. Tip: laat het installeren door een beveiligingsadviseur Nijland.


Postcodegebied: 8771

Plaats een reactie