Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Druten

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Druten is je huis altijd beveiligd, ook als je niet thuis bent. Recente gegevens tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Een alarminstallatie heeft een preventieve werking, kan je laten koppelen aan de meldkamer en geeft je meer gemoedsrust. Eveneens waarschuwt een huisalarm ook bij brand of lekkage. Middels onze uitgebreide keuzehulp delen wij praktische informatie over de diverse systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Tevens bieden we op deze pagina toonaangevende beveiligingsbedrijven in Druten en vind je hier handige anti-inbraaktips.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Het heeft een duidelijke reactieve werking.
 • Het luide alarm brengt bewoners en buren op de hoogte van onraad.
 • Verlaging van de verzekeringspremie.
 • Het geeft je een groter veiligheidsgevoel.
 • Eventueel kan het alarm gekoppeld worden aan de meldkamer.

alarmsysteem-druten

Alarminstallatie Druten aanleggen

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektronisch apparaat dat een alarm geeft bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit. Bij ongewone situaties wordt het alarm getriggerd en krijg je een melding op je smartphone. Steeds vaker wordt het woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. Een expert analyseert de situatie en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Bij een overval, inbraak of brand kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Meteen een goedkope alarminstallatie laten installeren in Druten? In het onderstaande stappenplan vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Je woning uitrusten met een beveiligingssysteem

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Loop eens een rondje door de woning en achterhaal waar inbrekers binnen kunnen komen. Zo maak je een plan welke ingangen gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. Wat betreft inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: beveiligingscamera’s, gasdetectoren, glasbreuksensoren, magneetcontacten, bewegingsmelders, rookmelders.

 2. Selecteer een type alarm

  De top 3 mogelijkheden zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij een bedraad systeem is alles met kabels verbonden wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een wifi-systeem (draadloos) heeft geen bedrading nodig en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. Een hybride inrichting is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  Er zijn meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: SMS, E-mail, geluidsalarm, lichtalarm. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van een automatische melding naar de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Er kijkt dan 24/7 iemand mee. Om de pakkans te vergroten is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Offertes opvragen

  Geef het installatie adres in en selecteer de installatie die je wilt. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Druten en de gemeente.

 5. Installatie en uitleg

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De medewerker geeft altijd een goed instructie. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen doorgeven die ingelicht moeten worden bij abnormale gebeurtenissen.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Druten?

Vergelijk kosten en voorwaarden van bedrijven uit de regio

Advies: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Steeds meer mensen in de gemeente Druten hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Er zijn goedkope instap-systemen met alleen basisfuncties. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals rookmelders, camerabewaking, buitensirene, bewegingsmelders, afstandsbediening. Tevens start je zoektocht bij het bepalen van een bekabeld, draadloos of hybride installatie. In de volgende opsomming lees je er alles over.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloos alarm voor woningen sluit je doorgaans aan op de WIFI, de sensoren werken op batterijen. Het is makkelijk aan te leggen en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Bovendien ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Negatieve aspecten zijn dat batterijen niet eeuwig meegaan en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Onkosten inclusief montage: €650,00 tot wel €1400,00.

Een alarmsysteem met kabels
Bij een bekabeld alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij panden met een hoge risicoklasse wordt dit zelfs verplicht gesteld. Je hebt weinig onderhoud nodig, minder storingsgevoelig en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Verplichting bij bedrijven en panden in hogere risicoklasse.
 • Ideaal voor nieuwbouwhuizen en bij renovatie.
 • Prijzen inclusief installatie: €1050,00 tot ongeveer €1900,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Waar al kabels getrokken zijn kies je voor bekabelde componenten, op de plekken waar nog geen kabels liggen installeer je draadloze sensors.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1350,00 – €2850,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met verschillende extra opties en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. In het volgende schema vind je meer informatie over veilig wonen in Druten.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand met zowel een sirene en oproep naar bewoners.
 • Sprinklerinstallatie: brandbeveiligingssysteem dat brand detecteert, signaleert en beheerst.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert het breken van glas tot op 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s werken preventief en registreren alle activiteit in en rondom huis.
 • Buitensirene: luide sirene die omgeving informeert bij een inbraak en paniek zaait.
 • Bewegingsmelder: detecteert en meldt bewegingen rondom jouw woning.
 • Meldkamer abonnement: direct opvolging van een alarm door professionele beveiligingsmedewerkers.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een ID, pincode, druppel, pas.
 • Koolmonoxidemelder: ook wel co-melder genoemd, detecteert giftig, geur-, smaak- en kleurloos koolmonoxide.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Druten (april 2024)

Het aanleggen van beveiligingsapparatuur kan je in theorie zelf. Toch, op het moment je kiest voor een erkend installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In de tabel hieronder delen wij de gegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Druten. Zij hebben ervaring met merken als Musdo en Texecom. Je kunt ook doorklikken naar bedrijven en installateurs in West Maas en Waal, Overbetuwe, Beuningen en Wijchen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien praktische tips tegen woninginbraak

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. We delen 10 handige tips om de mogelijkheden voor inbraak in Druten te beperken. Je kunt ook meer info bekijken over Bedraad alarmsysteem.

 1. Breng goed hang- en sluitwerk op deuren en ramen aan.
 2. Sluit ramen en deuren goed af.
 3. Laat nooit waardevolle spullen in het zicht liggen.
 4. Laat geen voorwerpen achter die de inbreker kunnen helpen.
 5. Werk met tijdschakelaars voor de binnenverlichting.
 6. Maak afspraken met je buren: de ideale beveiliging van je huis.
 7. Word lid van de plaatselijke WhatsApp buurtpreventie.
 8. Vermeld niet op social media dat je op vakantie bent.
 9. Laat niet te veel cash geld in de woning liggen.
 10. Bedek ramen die inbraakgevoelig zijn met anti-inbraakfolie.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Druten vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Gelderland kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die je van dienst kunnen zijn bij het plaatsen van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze aanbieders faciliteren een slimme alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. Vaak bieden zij de optie tot een rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Eigen meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Heel eenvoudig te bedienen met de eigen App.
 • Woonveilig: Inclusief ingebouwde sirene (104dB) en noodstroomvoorziening.
 • V&S Beveiliging: A-merk beveiligingsapparatuur met laagste prijsgarantie.
 • SmartAlarm: Je alarm bedienen en instellen via de Applicatie (met Trigion).
 • Directveilig: Gemakkelijk zelf te bedienen, uitgerust met VRKI klasse 2-certificering.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en Foscam, TP-Link, EZVIZ, Somfy, Bosch & Eve, Arlo, Netamo, Eufy, Hombli.

Vragen over het aanbrengen van inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Druten?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Druten voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €425,00 en €1175,00. De totaalprijs wordt beïnvloed door het type alarm, de additionele services zoals meldkamer koppeling en camera’s of rookmelder, het aantal kamers, en het onderhoud.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Zodra het alarm beweging detecteert checkt de centralist of er iets aan de hand is en of ze direct in actie moeten komen. Een specialist zoekt meteen contact met de bewoners Bij een noodsituatie Door middel van Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De investering in een inbraaksysteem met meldkamer abonnement variëren tussen de €20,00 & €40,00 per 4 weken.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Bij een signalering wil je natuurlijk zo snel mogelijk een melding ontvangen. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een luid geluidsalarm (sirene) of een notificatie op je telefoon. Andere beschikbare meldingen zijn: lichtalarm, telefonische oproep, e-mail, SMS. In het geval van een stil alarm zal er geen sirene afgaan, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Het schrikt ongewenst bezoek af en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een bekabelde analoge camera vanaf €275,00 per unit. Heb je liever de meest scherpe en heldere HD-beelden zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Zoek dan naar een HD IP camera vanaf €575,00 per unit. Je laat dit gemakkelijk aanleggen door de beveiligingsadviseur Druten.


Postcodegebied: 6650, 6651, 6652

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie