Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Weesp

Door middel van een alarmsysteem in Weesp beveilig je jouw huis tegen inbraak. Statistieken tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Een actieve alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, waarschuwt bij onraad en geeft je 24/7 een gerust gevoel. Evenzeer stelt het huisalarm je ook op de hoogte bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. Via onze adviseurs bieden we handige details over de systemen waar je uit kunt kiezen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Bovendien bieden we hier bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Weesp en delen wij de beste inbraakpreventietips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Inbrekers breken minder snel in bij woningen met een alarm.
 • Bij een inbraakmelding neemt de kans op aanhouding toe.
 • Voordelige verzekeringspremie.
 • Een positieve uitwerking op het veiligheidsgevoel.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-weesp

Alarminstallatie Weesp laten plaatsen

Een alarmsysteem houdt in: een elektrisch systeem dat een melding zal versturen bij gevaarlijke gebeurtenissen. Bij een verdachte poging wordt het alarm getriggerd en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. Steeds vaker wordt jouw woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. Een professional ziet direct wat de situatie is en neemt direct contact op met de contactpersonen (sleutelhouders). Zodra het alarm geverifieerd kan worden kunnen zij hulpdiensten supersnel inschakelen. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Weesp? In dit handige stappenplan vertellen we precies wat je moet doen.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem in huis

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Bekijk kritisch het huis en de tuin en check op welke plekken de zwakke plekken liggen. Aan de hand hiervan bepaal je welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen verzegeld moeten worden met een sensor. M.b.t. inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: waterdetectoren, glasbreuksensoren, magneetcontacten, gasdetectoren, beveiligingscamera’s, bewegingsmelders.

 2. Selectie van soorten alarmen

  De meest bekende types zijn een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij een bekabeld systeem wordt alle verbonden met draden zodat het heel storingsongevoelig is. Een wifi-systeem (draadloos) heeft deze kabels niet nodig en is een stuk flexibeler. Een hybride systeem werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  We onderscheiden allerlei alarmmeldingen: denk aan een app op je telefoon maar ook SMS, telefonische oproep, geluidsalarm, lichtalarm. Een interessante keuze is doorschakeling van een 24/7 meldkamer (PAC). Er kijkt dan 24/7 iemand mee. Desgewenst kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Prijzen vergelijken

  Geef het installatie adres in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je ontvangt zo snel mogelijk tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Weesp en de gemeente.

 5. Installatieservice

  Een beveiligingsbedrijf plaatst het alarm binnen een korte periode. De installateur legt precies uit hoe je het moet bedienen. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen instellen die gealarmeerd worden zodra het alarm afgaat.

Een voordelig alarmsysteem kopen in Weesp?

Vraag offertes op bij bedrijven in jouw regio

Advies: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Steeds meer woningen in de gemeente Weesp beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Er zijn betaalbare budget producten met enkel de noodzakelijke onderdelen. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief meldkamer koppeling, afstandsbediening, rookmelders, buitensirene, bewegingsmelders. Ook start je zoektocht bij het bepalen van een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Hieronder bespreken we de voordelen en nadelen.

100% draadloos alarm
Een draadloze alarminstallatie is vaak verbonden met het WiFi netwerk, dat werkt op batterijen. Je kunt het eenvoudig installeren en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Ook ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Houd in acht dat batterijen op kunnen raken en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Voordelig en gemakkelijk aan te leggen.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Onkosten inclusief montage: €725,00 oplopend tot €1300,00.

Een alarmsysteem met kabels
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. De werking is erg nauwkeurig, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse wordt dit zelfs verplicht gesteld. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, kent weinig storingen en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Je hebt amper last van storingen en weinig onderhoud nodig.
 • Minder geschikt voor de bestaande bouw.
 • Prijzen inclusief installatie: €1175,00 tot ongeveer €2050,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Waar al kabels aangesloten zijn gebruik je bekabelde componenten, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen kan je kiezen voor draadloze sensoren.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Prijzen inclusief aanleggen: €1950,00 oplopend tot €1900,00.

Aanvullende opties huisbeveiliging

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In de lijst hieronder vind je meer informatie over veilig wonen in Weesp.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners en eventueel contactpersonen elders bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: compleet autonoom blussysteem bij vuurdetectie.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: herkent brekend glas tot 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s hebben een afschrikeffect en en helpen dader identificeren.
 • Buitensirene: effectief hulpmiddel om een inbreker te verjagen.
 • Bewegingsmelder: direct een melding wanneer beweging wordt waargenomen.
 • Meldkamer abonnement: altijd professionele begeleiding en ondersteuning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een druppel, pincode, tag, ID.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Weesp (juni 2024)

Het plaatsen van een alarmsysteem kan je zelfstandig doen. Echter, als je het laat plaatsen door een lokaal installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In het overzicht hieronder tonen wij de gegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Weesp. Zij werken met gangbare merken als Venitem en Lobeco. Op onze site bekijk je ook installatiebedrijven en leveranciers in Gooise Meren, Uithoorn, Almere en Huizen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 anti woninginbraak tips

In ieder huis kan in theorie worden ingebroken. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. We bieden praktische tips om de opties voor inbraak in Weesp te verminderen. Je kunt ook meer info bekijken over Meldkamer.

 1. Zorg dat je ramen en deuren zijn afgesloten met goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg voor een speciaal slot bij de schuifpui.
 3. Verstop de dure bezittingen op veilige plekken.
 4. Zet je containers of ladder weg of vast.
 5. Laat lampen aan en uit gaan op vaste tijden.
 6. Vraag buren of ze een oogje in het zeil houden bij vakantie.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Overweeg om persoonlijke gegevens van social media te verwijderen.
 9. Beperkt de hoeveel cash geld in huis.
 10. Beveilig je huis of pand met anti inbraak folie.

Kies voor een beveiligingssysteem

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Weesp vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Noord-Holland zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die je van dienst kunnen zijn bij het plaatsen van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Deze dienstverleners faciliteren een complete alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. Vaak kan je kiezen voor een bemande meldkamer.

 • Verisure: Eigen alarmcentrale die 24/7 bereikbaar is.
 • Feenstra.com: Met eigen gecertificeerde bemande meldkamer (Alarm Control Nederland).
 • Woonveilig: Eenvoudig zelf monteren, inclusief noodstroomvoorziening voor circa 8 uur.
 • V&S Beveiliging: Gebruiksvriendelijk, betrouwbaar en volledig draadloos.
 • SmartAlarm: Je alarm bedienen en instellen via de Applicatie (met Trigion).
 • Directveilig: Revolutionaire systeem met BORG certificaat t/m klasse 4.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en EZVIZ, D-Link, Foscam, TP-Link, Somfy of Eufy, Arlo, Yale, Eve, Hombli.

FAQ met vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Wat kost een alarmsysteem installeren in Weesp?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Weesp voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €550,00 en €1300,00. De echte prijs wordt gecalculeerd door de soms van het type installatie, de aanvullende diensten zoals camerabeveiliging of CO2 melder, het soort woning, en de installateur.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties checkt de centralist wat er gaande is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. Een expert waarschuwt de bewoners Bij brand, inbraak of een overval Middels Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De onkosten van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement variëren tussen de €12,50 & €50,00 per 4 weken.

Hoe ontvang ik een signaal bij inbraak-detectie?

Bij een ongewone beweging kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een geluidsalarm (sirene) of een melding op je telefoon. Daarnaast kan je ook kiezen voor: doorschakeling naar meldkamer, e-mail, telefonische oproep, SMS. Indien je het stille alarm aanzet is er geen sirene hoorbaar of zichtbaar, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Hoe werkt camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en het vergroot de pakkans omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. De meest betaalbare keuze is een combinatie van basis camera’s, vanaf €175,00 per unit. Heb je liever volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Plaats dan een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €500,00 per camera. Indien gewenst geplaatst door de beveiligingsadviseur Weesp.


Postcodegebied: 1380, 1381, 1382, 1383, 1384

Plaats een reactie