Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Overslag

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Overslag beveilig je jouw huis, kantoor, garage of schuur tegen inbraak. In deze gemeente zijn er per jaar tientallen (pogingen tot) inbraken. Zo’n alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en maakt dat je met een gerust hart thuis kunt blijven. Als extra voordeel heeft het huisalarm ook een melding bij rook, brand, een gaslek of lekkage. In de praktische keuzehulp check je betrouwbare informatie over de systemen waar je uit kunt kiezen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Daarnaast bieden we op alarmsysteemcheck.nl landelijke en lokale beveiligingsbedrijven in Overslag en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Inbrekers breken minder snel in bij woningen met een alarm.
 • De pakkans wordt sterk vergroot.
 • Voordelige verzekeringspremie.
 • Het hele jaar door een veilig gevoel binnen- en buitenhuis.
 • Je kunt kiezen voor een extra koppeling met de alarmcentrale.

alarmsysteem-overslag

Alarminstallatie Overslag laten installeren

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektronisch mechanisme dat via sensoren een alarm geeft bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij een ongewone beweging zal het alarm worden geactiveerd en krijg je meteen melding op je smartphone. Steeds vaker wordt het woningalarm verbonden met een bemande meldkamer (PAC). Een specialist controleert het signaal en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de afgesproken waarschuwingsadressen. Bij een geverifieerde alarmmelding kunnen zij hulpdiensten supersnel inschakelen. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Overslag? In dit handige stappenplan leggen we precies uit hoe dit werkt.

Beveiligingssysteem voor thuis laten installeren

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis en controleer waar inbrekers binnen kunnen komen. Op deze manier ontdek je welke ramen en deuren verzegeld moeten worden met een sensor. Als het gaat om inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: glasbreuksensoren, magneetcontacten, beveiligingscamera’s, waterdetectoren, gasdetectoren, bewegingsmelders.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  Je kunt kiezen uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij een bedraad systeem worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Het draadloze alternatief heeft geen bedrading nodig en kan snel worden aangesloten. Een hybride installatie werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Alarmmeldingen

  Er zijn meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook geluidsalarm, lichtalarm, telefonische oproep, E-mail. Steeds meer mensen vullen dit aan met doorschakeling van de meldkamer (PAC). Zij kunnen zelfs de hulpdiensten inschakelen. Afsluitend is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Prijzen vergelijken

  Voer je adres in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je ontvangt zo snel mogelijk tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Overslag en omgeving.

 5. Installatie en in werking stelling

  Een beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur binnen een korte periode. De medewerker demonstreert hoe je het aan- en uitschakelt. Je kan eventueel ook een contactpersoon opgeven waarnaar een signaal wordt gestuurd bij verdachte omstandigheden.

Een handig alarmsysteem kopen in Overslag?

Krijg verschillende offertes van vakmannen in jouw regio

Tips: Type beveiligingssystemen

Flink wat huizen in de gemeente Terneuzen laten professionele alarmbeveiliging installeren. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Er zijn goedkope standaard modellen met alleen basisfuncties. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief bewegingsmelders, buitensirene, afstandsbediening, rookmelders, meldkamer koppeling. Daarnaast start je zoektocht bij het bepalen van een bekabeld, draadloos of hybride installatie. Hieronder noemen we alle pluspunten en minpunten.

100% draadloos alarm
Een draadloos alarmsysteem is vaak verbonden met het WiFi netwerk, dat werkt op batterijen. De installatie gaat eenvoudig en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Tevens kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Grote nadelen zijn dat je regelmatig batterijen moet vervangen en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Voordelig en gemakkelijk aan te leggen.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Prijs inclusief montage: €750,00 – €1750,00.

Een bedraad alarmsysteem
Bij een volledig bekabeld alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse is dit vaak een randvoorwaarde. Het onderhoud is minder complex, je hebt feitelijk nooit last van storingen en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Betrouwbaar systeem dat weinig onderhoud vergt.
 • De installatie is een stuk duurder.
 • Tarief inclusief installatie: €1125,00 tot +/- €2250,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. Het is zeer betrouwbaar, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Waar al bedrading ligt gebruik je bekabelde sensors, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn maak je gebruik van draadloze sensoren.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1550,00 tot wel €2250,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Optioneel kan je kiezen voor diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor extra comfort. In het volgende schema lees je meer informatie over extra veilig wonen in Overslag.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch inschakelen bij brand.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: herkent brekend glas tot 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: een geschakeld systeem met diverse beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: produceert een geluid dat op grote afstand te horen is.
 • Bewegingsmelder: direct een melding wanneer beweging wordt waargenomen.
 • Meldkamer abonnement: bij een alarmmelding wordt direct een protocol in werking gesteld.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een pincode, ID, tag, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: ook wel co-melder genoemd, detecteert giftig, geur-, smaak- en kleurloos koolmonoxide.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Overslag (april 2024)

Je kunt het alarm zelf installeren. Toch, als je het laat plaatsen door een professioneel installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In het overzicht hieronder tonen wij namen plus adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Overslag. Zij hebben ervaring met merken als Ajax Kidde en Siegen. Of bekijk installatiebedrijven en leveranciers in Koewacht, Vogelwaarde, Zuiddorpe en Axel.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Verklein de kans op woninginbraak met deze tips

Een inbraak kan je nooit helemaal tegenhouden. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We delen praktische tips om de opties voor inbraak in Overslag te limiteren. Of klik door voor meer informatie over Bewegingsmelder.

 1. Voorzie ramen van goed hang- en sluitwerk.
 2. Laat geen sleutels aan de binnenzijde van sloten zitten.
 3. Verstop de dure bezittingen op veilige plekken.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Werk met tijdschakelaars voor de binnenverlichting.
 6. Zorg dat je goede contacten hebt met je vriend.
 7. Registreer je bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Deel niet op social media dat je op vakantie gaat.
 9. Hang je sleutels binnen nooit direct bij de voor- of achterdeur.
 10. Laat anti-inbraakfolie aanbrengen op inbraakgevoelige ramen.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Overslag vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Zeeland kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die veel expertise hebben rondom het aanleggen van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Deze dienstverleners bieden een compleet en professionele alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. Optioneel kunnen ze jou ook helpen met rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Speciale SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Naast inbraak ook rookmelder en paniekknop beschikbaar.
 • Woonveilig: Direct een melding op je smartphone bij onraad.
 • V&S Beveiliging: Voldoet aan elke mogelijke verzekeringseisen.
 • SmartAlarm: Koppel je SmartAlarm alarmsysteem met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Justitie erkend en BORG gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en EZVIZ, D-Link, TP-Link, Somfy, Bosch + Eufy, Yale, Eve, Arlo, Netamo.

Bekijk inbraakbeveiliging FAQ

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Overslag?

De kosten van een goed alarmsysteem in Overslag voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €450,00 en €1375,00. De daadwerkelijke prijs hangt af van het type installatie, de aanvullende diensten zoals een beveiligingscamera of CO2 melder, de grootte van de woning en het jaarlijkse onderhoud.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij een gevaarlijke of ongewone situatie wordt er in de alarmcentrale gekeken wat er rondom het huis gebeurt en of er hulpdiensten ingeschakeld moeten worden. De centralist probeert bewoners meteen te bellen wanneer er een brandmelding of inbraak is gedetecteerd. Door middel van Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De extra kosten van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement variëren tussen de €17,50 en €32,50 per maand.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Bij een foute beweging kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een luide sirene (geluidsalarm) of een pushmelding op je smartphone. Alternatieven zijn o.a.: lichtalarm, e-mail, telefonische oproep, SMS. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan is er geen sirene hoorbaar of zichtbaar, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Hoe werkt camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Het schrikt ongewenst bezoek af en het vergroot de pakkans omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. Voor de kleine portemonnee is er een bedrade camera vanaf €150,00 per unit. Liever volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Installeer dan een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €550,00 p/stuk. Zelf te plaatsen of laten installeren door een beveiligingsadviseur Overslag.


Postcodegebied: 4575

Plaats een reactie