Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Mheer

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Mheer is jouw woning dag en nacht beveiligd. In deze gemeente zijn er per jaar tientallen (pogingen tot) inbraken. Dit alarminstallatie schrikt inbrekers af, jaagt inbrekers de deur uit en geeft je meer gemoedsrust. Daarnaast zal het huisalarm afgaan bij brand, rook of een gaslek. Via onze adviseurs tonen wij praktische informatie over de diverse systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Verder verstrekken we op deze pagina bekende installatiebedrijven en beveiligingsbedrijven in Mheer en check je praktische inbraakpreventietips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Je maakt je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Meer gemoedsrust voor de bewoners.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-mheer

Alarminstallatie Mheer laten plaatsen

Een alarmsysteem is een elektronisch systeem dat een alarm geeft bij gevaarlijke gebeurtenissen. Bij een verdachte poging slaat het alarm aan en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. In veel gevallen is het woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. De medewerker van de meldkamer bekijkt de situatie en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Bij een geverifieerd alarm worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Mheer? In het stukje hieronder leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Maak een goede analyse van de woning om erachter te komen waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Zo ontdek je welke ramen en deuren meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. Wat betreft inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren, magneetcontacten, waterdetectoren, bewegingsmelders, rookmelders.

 2. Kies het type alarm

  De meest bekende types zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij een bekabeld woningalarm zijn alle componenten met kabels verbonden wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een wireless (draadloos) systeem communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en kent een eenvoudige installatie. Een hybride installatie kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Type alarmering

  Je hebt de keuze uit allerlei alarmmeldingen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor geluidsalarm, E-mail, telefonische oproep, SMS. Vaak kan je optioneel kiezen voor een automatische melding naar de alarmcentrale (PAC). Er wordt op elk moment van de dag meegekeken. Als laatste kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Prijzen opvragen

  Vul jouw adres in en vertel precies wat je nodig hebt. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Mheer en de directe omgeving.

 5. Installatie en in werking stelling

  Een beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op de gekozen dag. De beveiligingsspecialist demonstreert hoe je het aan- en uitschakelt. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen instellen die op de hoogte gesteld moeten worden wanneer het alarm gaat.

Een goed alarmsysteem kopen in Mheer?

Krijg verschillende offertes van bedrijven in direct regio

Advies: Soorten beveiligingssystemen

Heel veel mensen in de gemeente Eijsden-Margraten kiezen voor alarmbeveiliging. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met alleen basisfuncties. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief buitensirene, bewegingsmelders, afstandsbediening, meldkamer koppeling, rookmelders. Eveneens heb je de keuze uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. In de volgende opsomming delen we daar meer info over.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloos alarmsysteem is een installatie zonder bekabeling, de sensoren werken op batterijen. Je kunt het eenvoudig installeren en het is met name geschikt voor oudere woningen. Als laatste kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Grote nadelen zijn dat batterijen niet eeuwig meegaan en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Onkosten inclusief montage: €650,00 tot wel €2200,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Bij een bekabeld alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Dit werkt heel erg effectief, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen kan men dit verplicht stellen. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Betrouwbaar systeem dat weinig onderhoud vergt.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Tarieven inclusief installatie: €1150,00 oplopend tot €1700,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. De betrouwbaarheid is hoog, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Op de locaties waar al kabels liggen maak je gebruik van de bedrade onderdelen, op plekken waar geen bedrading ligt kies je voor draadloze sensoren.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Investering inclusief aanleggen: €1500,00 tot wel €2600,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Je kunt het alarm uitbreiden met extra componenten en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. Hieronder vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Mheer.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rookontwikkeling en brand.
 • Sprinklerinstallatie: brandbeveiligingssysteem dat brand detecteert, signaleert en beheerst.
 • Gasmelder: een melder die het aangeeft als er ergens gas aanwezig is.
 • Glasbreukmelder: merkt inbrekers op terwijl zij nog buiten staan.
 • Camerabeveiliging: houd in de gaten wat er in en rondom de woning gebeurt met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: trekt veel aandacht van buren en omstanders en paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: zorgt dat het alarm afgaat bij beweging rondom huis.
 • Meldkamer abonnement: particuliere meldkamers met een directe hoge prio lijn met de Politie.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een tag, pincode, ID, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Mheer (februari 2024)

Met name de draadloze alarmsystemen kan je zelf installeren. Toch, wanneer je dit laat doen door een speciaal installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In het overzicht hieronder delen wij de gegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Mheer. Zij kunnen je helpen met merken zoals PowerCell en Duracell. Je kunt ook doorklikken naar bedrijven en installateurs in Banholt, Sint Geertruid, Noorbeek en Eckelrade.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

De beste anti-woninginbraak tips

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. Hierna delen we handig tips om de opties voor inbraak in Mheer te verkleinen. Lees ook meer info over Brandblusser.

 1. Zorg voor goedgekeurd hang- en sluitwerk.
 2. Sluit altijd alle deuren en ramen af.
 3. Voorkom dat je kostbaarheden in het zicht hebt liggen.
 4. Zet je containers of ladder weg of vast.
 5. Laat af en toe de radio aangaan op afstand (slimme-apps).
 6. Bij de voordeur kun je een slimme deurbel laten installeren.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg dat er geen post buiten ligt tijdens de vakantie.
 9. Leg je sleutels niet onder een deurmat of bloempot.
 10. Bedek ramen die inbraakgevoelig zijn met anti-inbraakfolie.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Mheer vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Limburg onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die jou ondersteunen bij het plaatsen van een alarm en bewakingscamera’s. Deze ondernemingen helpen jou met een vernuftige alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. Meestal kan je kiezen voor een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Speciale SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Beveiligd tegen sabotage en hacken met eigen App.
 • Woonveilig: Volledig draadloos en dus eenvoudig zelf te installeren.
 • V&S Beveiliging: Professionele installatie en onderhoud.
 • SmartAlarm: Je alarm bedienen en instellen via de Applicatie (met Trigion).
 • Directveilig: Beveiligingsadviseur op locatie met advies op maat.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en D-Link, Foscam, Somfy, EZVIZ, TP-Link of Netamo, Hombli, Eve, Arlo, Eufy.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Mheer?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Mheer voor thuis liggen je tussen de €575,00 en €1450,00. De totaalprijs hangt af van het type systeem (draadloos of bedraad), de extra opties zoals meldkamer koppeling en camera’s of gasdetector, het aantal ruimtes, en het onderhoudscontract.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Als het alarm een signaal opvangt analyseert een operator of er een dreigende situatie is en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. De operator zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen bij overval, inbraak of brand. Met Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De kosten van een alarm met meldkamer abonnement komen uit tussen de €20,00 en €47,50 per maand.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Bij ongewone situaties kan je op verschillende manieren een melding krijgen. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een geluidsalarm (sirene) en een pushbericht op je telefoon. Daarnaast kan je ook kiezen voor: lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep, SMS. Bij een stil alarm zal de indringer niets horen, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en het vergroot de pakkans omdat de beelden als bewijsmateriaal dienen. Een voordelige mogelijkheid is een mix van enkele losse camera’s, vanaf €300,00 per camera. Vind je dit niet voldoende en zoek je haarscherp beeld om ook gezichten en kentekens te herkennen? In dat geval adviseren we een HD IP camera vanaf €400,00 p/stuk. Snel en voordelig laten aanleggen door de beveiligingsadviseur Mheer.


Postcodegebied: 6261

Plaats een reactie