Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Gronsveld

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Gronsveld beveilig je jouw woning, bezittingen en je gezin. Er vinden per jaar flink wat inbraken plaats in deze gemeente. Dit alarminstallatie heeft een preventieve werking, geeft een melding bij een inbraakpoging en geeft een hoger gevoel van veiligheid. Tevens geeft het huisalarm ook een signaal af bij water (lekkage), brand en gas. Middels onze uitgebreide keuzehulp doorzoek je praktische info over de mogelijke systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Ook bekijk je hier landelijke en lokale beveiligingsbedrijven in Gronsveld en delen wij de beste inbraakpreventietips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Een zichtbaar alarm heeft een duidelijke preventieve werking.
 • Bij een inbraakmelding neemt de kans op aanhouding toe.
 • Verlaging van de verzekeringspremie.
 • Een enorm veilig gevoel in huis.
 • Er zijn abonnement inclusief meldkamer service.

alarmsysteem-gronsveld

Alarminstallatie Gronsveld plaatsen

Een alarmsysteem is een elektronisch mechanisme dat een (stil) alarm afgeeft bij een bepaalde gebeurtenis. Bij detectie zal het alarm worden geactiveerd en volgt er meestal een push melding op je telefoon. In veel gevallen wordt jouw woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. De beveiliger bekijkt de melding en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de betrokken klant. Bij een noodgeval kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Gronsveld? In het onderstaande stappenplan vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Een beveiligingssysteem in huis laten aanleggen

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Maak een goede analyse van de woning om erachter te komen waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Daardoor maak je een plan welke toegangsplekken gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. Betreffende inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: beveiligingscamera’s, magneetcontacten, glasbreuksensoren, gasdetectoren, waterdetectoren, bewegingsmelders.

 2. Kies het soort alarm

  Populaire keuze zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij een bekabeld huisalarm is alles met kabels verbonden zodat het bijna niet te saboteren is. Een draadloos systeem communiceert vaak via radiogolven. en is een stuk flexibeler. Een hybride systeem kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Kies alarmmeldingen

  We differentiëren meerdere type alarmen: denk aan een app op je telefoon maar ook SMS, E-mail, lichtalarm, telefonische oproep. Vaak kan je optioneel kiezen voor een standaard melding richting de alarmcentrale (PAC). Zij kunnen zelfs de hulpdiensten inschakelen. Om de pakkans te vergroten kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Offertes opvragen

  Vul eerst jouw postcode in en vertel precies wat je nodig hebt. Je ontvangt binnen korte tijd diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Gronsveld en de gemeente.

 5. Installatieservice

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De installateur geeft altijd een goed instructie. Je kan eventueel ook een contactpersoon inprogrammeren die gebeld moeten worden bij calamiteiten.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Gronsveld?

Krijg verschillende offertes van beveiligingsbedrijven in direct regio

Advies: Wat is het beste beveiligingssysteem voor mij?

Steeds meer woningen in de gemeente Eijsden-Margraten hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Er zijn goedkope instap-systemen met enkel detectoren en sirene. Er bestaan ook complete pakketten met buitensirene, meldkamer koppeling, bewegingsmelders, rookmelders, afstandsbediening. Verder zul je moeten kiezen voor een bedraad, draadloos of hybride installatie. In het onderstaande blok noemen we alle pluspunten en minpunten.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloos alarm voor woningen sluit je doorgaans aan op de WIFI, de detectoren hebben een batterij. Het installatieproces is zo gedaan en het is met name geschikt voor oudere woningen. Daarbij is het systeem zeer flexibel en voordelig. Negatieve aspecten zijn dat je jaarlijks de detectors moet controleren en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Voordelig en gemakkelijk aan te leggen.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Tarief inclusief montage: €800,00 – €2100,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Wanneer je gaat voor een bedraad alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. De werking is erg nauwkeurig, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen is het zelfs verplicht. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, kent weinig storingen en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Een professioneel systeem van hoge kwaliteit.
 • De installatie is een stuk duurder.
 • Investering inclusief installatie: €1100,00 tot +/- €1600,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Op de locaties waar al kabels liggen gebruik je bedrade detectoren, en waar nog geen bedrading is doe je het met de draadloze componenten.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Tarief inclusief aanleggen: €2000,00 oplopend tot €2550,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met verschillende extra opties en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In het blok hierna vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Gronsveld.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand met zowel een sirene en oproep naar bewoners.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch brandblussysteem dat een brand blust.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: ideaal wanneer je huisdieren hebt die vrij rondlopen door de woning.
 • Camerabeveiliging: richt de beveiligingscamera’s op ingangen en toegangswegen.
 • Buitensirene: trekt veel aandacht van buren en omstanders en paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: signaleert beweging in kozijnen en/of in grote ruimtes.
 • Meldkamer abonnement: altijd professionele begeleiding en ondersteuning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een tag, pas, druppel, ID.
 • Koolmonoxidemelder: slaat alarm wanneer er zich te veel koolstofmonoxide in de lucht bevindt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Gronsveld (mei 2024)

Het plaatsen van een alarmsysteem kan je zelfstandig doen. Toch, als je het uitbesteed aan een speciaal installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In het bijgaande overzicht check je de adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Gronsveld. Zij kunnen je helpen met merken zoals Salvus en Ecoline. Je kunt ook doorklikken naar bedrijven en leveranciers in Eckelrade, Noorbeek, Eijsden en Geulle.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om woninginbraak te verkleinen

Een inbraak is nooit helemaal te ondervangen. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. We bieden populaire tips om de kans op inbraak in Gronsveld te beperken. Of klik door voor meer informatie over Telefoonmelding.

 1. Investeer in goede sloten en goed hang- en sluitwerk.
 2. Doe altijd de ramen en deuren op slot.
 3. Voorkom dat je kostbaarheden in het zicht hebt liggen.
 4. Zet ladders en kliko’s weg.
 5. Laat af en toe de radio aangaan op afstand (slimme-apps).
 6. Laat een slimme deurbel installeren.
 7. Informeer naar de mogelijkheden voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorgt dat je niet te veel persoonlijke details op social media zet.
 9. Berg eventueel cash geld op in een kluis of bank.
 10. Bedek ramen die inbraakgevoelig zijn met anti-inbraakfolie.

Beveiligingssysteem voor thuis

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Gronsveld vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Limburg zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die gespecialiseerd zijn in het installeren van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Deze bedrijven bieden een effectieve alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt beheren. Mogelijk kunnen ze jou ook helpen met eigen meldkamer.

 • Verisure: Altijd binnen een halve minuut reactie van de meldkamer.
 • Feenstra.com: Flexibel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Woonveilig: Modulair systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • V&S Beveiliging: Zeer gemakkelijk in gebruik en ontzettend betrouwbaar.
 • SmartAlarm: Koppel je SmartAlarm alarmsysteem met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Beveiligingsadviseur op locatie met advies op maat.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en Somfy, TP-Link, EZVIZ, D-Link, Foscam of Yale, Hombli, Arlo, Netamo, Eufy.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Wat kost een alarmsysteem installeren in Gronsveld?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Gronsveld voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €475,00 en €875,00. De uiteindelijke prijs wordt gecalculeerd door de soms van het type alarm, de additionele services zoals meldkamer en camera’s of koolmonoxidemelder, de grootte van het huis, en het onderhoud.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties bekijkt een medewerker meteen wat er rondom het huis gebeurt en of ze direct in actie moeten komen. Een professional neemt meteen contact op met de bewoners als er brand is uitgebroken of een inbraak aan de gang is. Middels Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De tarieven van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement komen uit tussen de €15,00 & €35,00 per 4 weken.

Hoe krijg ik een melding bij een inbraak?

Bij verdachte omstandigheden krijg je direct een melding. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een hard geluidsalarm (sirene) of een notificatie op iPad of telefoon. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: doorschakeling naar meldkamer, e-mail, lichtalarm, telefonische oproep. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan is de indringer zich niet bewust van zijn acties, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en de pakkans is een stuk groter omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een bekabelde analoge camera vanaf €250,00 per stuk. Zoek je een systeem met HD-beeld zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? In dat geval adviseren we een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €575,00 p/stuk. Snel en voordelig laten aanleggen door de beveiligingsadviseur Gronsveld.


Postcodegebied: 6247

Plaats een reactie