Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Renswoude

Door het installeren van een alarmsysteem in Renswoude kan je met een gerust hart de deur uit. Er vinden per jaar flink wat inbraken plaats in deze gemeente. Een eigen alarminstallatie schrikt inbrekers af, geeft een melding bij een inbraakpoging en realiseert een veilig gevoel wanneer je in de huis verblijft. Evenzeer kan een huisalarm een signaal geven bij brand, gas of lekkage. Via onze adviseurs lees je goede details over de mogelijke systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop bekijk je op alarmsysteemcheck.nl een aantal beschikbare beveiligingsbedrijven in Renswoude en vind je hier handige anti-inbraaktips.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Het heeft een aantoonbare afschrikkende werking.
 • Bij een inbraakmelding neemt de kans op aanhouding toe.
 • Vaak krijg je korting op de woonverzekering.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Diverse systemen kunnen worden aangesloten op een meldkamer.

alarmsysteem-renswoude

Alarminstallatie Renswoude laten aanleggen

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektronisch waarschuwingssysteem dat een melding zal versturen bij een bepaalde gebeurtenis. Bij beweging slaat het alarm aan en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. Soms is het woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. De beveiliger bekijkt de melding en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Bij een overval, inbraak of brand kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Renswoude? In het onderstaande stappenplan leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Beveiligingssysteem voor thuis laten plaatsen

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis en ontdek zo waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Met deze informatie markeer je welke deuren en ramen sensoren / detectoren moeten krijgen. Betreffende inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: rookmelders, beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren, waterdetectoren, gasdetectoren, bewegingsmelders.

 2. Selecteer een type alarm

  Je kunt kiezen uit een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij een bekabeld huisalarm is alles met kabels verbonden zodat het heel storingsongevoelig is. Een wifi-systeem (draadloos) communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en sluit je heel gemakkelijk aan. De hybride mogelijkheid is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  We differentiëren allerlei alarmmeldingen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor geluidsalarm, lichtalarm, SMS, telefonische oproep. Vaak kan je optioneel kiezen voor doorschakeling met de een 24/7 meldkamer (PAC). Er kijkt dan 24/7 iemand mee. Afsluitend is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Vraag offertes aan

  Vul eerst jouw postcode in en kies wat je wilt laten installeren. Je ontvangt binnen korte tijd tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Renswoude.

 5. Installatieservice

  Het gekozen beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De installateur geeft een uitleg over de werking van het systeem. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen instellen die een notificatie ontvangt bij onraad.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Renswoude?

Krijg verschillende offertes van experts uit de regio

Tips: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Renswoude houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Er zijn goedkope standaard modellen met eenvoudige functionaliteiten. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief meldkamer koppeling, afstandsbediening, rookmelders, buitensirene, camerabewaking. Tevens heb je de keuze uit een bekabeld, draadloos of hybride installatie. Hierna zetten we het e.e.a. verder uiteen.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloze alarminstallatie zendt radiogolven uit met verschillende frequenties, de detectoren hebben een batterij. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en het is met name geschikt voor oudere woningen. Tevens ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Let erop dat batterijen op kunnen raken en dat het gemakkelijker storingen heeft.

 • Eenvoudig inschakelen, updaten en uitbreiden.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Tarieven inclusief montage: €775,00 tot wel €2150,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Bij een bekabeld alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Het is de meest betrouwbare keuze, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, je hebt weinig last van storingen en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • Na installatie minder makkelijk uit te breiden.
 • Tarief inclusief installatie: €950,00 tot wel €1900,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Waar al kabels aangesloten zijn installeer je bedrade sensors, op de plekken waar nog geen kabels liggen kan je kiezen voor draadloze detectoren.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1900,00 oplopend tot €1950,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In de lijst hieronder vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Renswoude.

 • Rookmelders: vroegtijdige detectie van rook in huis.
 • Sprinklerinstallatie: afgesteld op de ruimtes in het pand.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: richt de beveiligingscamera’s op ingangen en toegangswegen.
 • Buitensirene: gaat af zodra 1 van de componenten alarm slaat.
 • Bewegingsmelder: signaleert bewegingen op basis van echografie of infraroodstraling.
 • Meldkamer abonnement: particuliere meldkamers met een directe hoge prio lijn met de Politie.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een ID, tag, pincode, pas.
 • Koolmonoxidemelder: de CO2 meter geeft direct inzicht.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Renswoude (juli 2024)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Alleen, op het moment je kiest voor een ervaren installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In het bijgaande overzicht check je de adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Renswoude. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Salvus en Van Lien. Je bekijkt hier ook aanbieders en bedrijven in Woudenberg, Utrechtse Heuvelrug, Rhenen en Veenendaal.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om de kans op woninginbraak te verkleinen

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. Hierna delen we goed werkende tips om de mogelijkheden voor inbraak in Renswoude te limiteren. Check ook extra informatie over Draadloos alarmsysteem.

 1. Investeer in goede sloten en goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit alle ramen en deuren altijd goed af.
 3. Plaats waardevolle spullen zoveel mogelijk uit het zicht.
 4. Zet ladders en kliko’s weg.
 5. Laat muziek aanstaan als je weggaat.
 6. Maak afspraken met je buren: de ideale beveiliging van je huis.
 7. Kijk of je kunt deelnemen aan de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vertel niet op Facebook of Instagram dat je op vakantie bent.
 9. Laat nooit onbekenden binnen in een appartementsgebouw.
 10. Bedek ramen die inbraakgevoelig zijn met anti-inbraakfolie.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Renswoude vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Utrecht zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die kunnen helpen bij het aanleggen van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Deze aanbieders staan bekend om een vernuftige alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. Steeds vaker kunnen ze jou ook helpen met extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Gecertificeerd alarmsysteem in huis met melding aan politie en surveillant.
 • Feenstra.com: Beveiligd tegen sabotage en hacken met eigen App.
 • Woonveilig: Smart Assist functie: Niemand thuis, alarm aan!
 • V&S Beveiliging: Erkende systemen die aan alle verzekeringseisen voldoen.
 • SmartAlarm: Voor Inbraak (Trigion), Medisch, Waterschade en Brandschade.
 • Directveilig: Beveiligingsadviseur op locatie met advies op maat.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en D-Link, Bosch, TP-Link, EZVIZ, Foscam + Hombli, Netamo, Eufy, Arlo, Yale.

Alles wat je moet weten over inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Renswoude?

De kosten van een goed alarmsysteem in Renswoude voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €500,00 en €1175,00. De exacte prijs hangt af van het type alarm, de eventuele uitbreidingen zoals alarmcentrale en camera’s of gasdetector, het woonoppervlak, en garantietermijn.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties bekijkt de medewerker wat er precies gebeurt en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. Een professional waarschuwt de bewoners als er brand is uitgebroken of een inbraak aan de gang is. Door gebruik te maken van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De onkosten van een alarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €22,50 en €30,00 per 4 weken.

Hoe krijg ik een melding bij een inbraak?

Bij onraad wordt er een melding afgegeven. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) of een notificatie op je telefoon. Daarbij bieden sommige aanbieders ook telefonische oproep, e-mail, lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer. Indien je het stille alarm aanzet weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Het schrikt inbrekers af en het vergroot de pakkans omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. Bij een beperkt budget kun je denken aan een aantal slimme camera’s, vanaf €250,00 per stuk. Zoek je de meest scherpe en heldere HD-beelden om ook gezichten en kentekens te herkennen? Installeer dan een HD IP camera voor €425,00 per stuk. Professioneel geïnstalleerd door de beveiligingsadviseur Renswoude.


Postcodegebied: 3927

Plaats een reactie