Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem De Glind

Door het plaatsen van een alarmsysteem in De Glind beveilig je jouw huis tegen inbraak. Statistieken tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Een eigen alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en heeft soms een positief effect op de verzekeringskosten. Ook heeft het huisalarm ook een melding bij brand, gas of lekkages. In onze keuzehulp bieden we goede details over de beschikbare systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Afsluitend verstrekken we hier bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in De Glind en vind je hier handige anti-inbraaktips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Je maakt je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
 • Als het alarm gaat zal de inbreker weggaan.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Het geeft je een groter veiligheidsgevoel.
 • Er zijn abonnement inclusief meldkamer service.

alarmsysteem-de-glind

Alarminstallatie De Glind plaatsen

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektronisch detectiesysteem dat een alarm geeft bij brand, inbraak of glasbreuk. Bij een foute beweging zal het alarm afgaan en krijg je meteen melding op je smartphone. Indien gewenst wordt het woningalarm verbonden met een bemande meldkamer (PAC). De operator ziet direct wat de situatie is en probeert contact te leggen met de bewoners of andere contactpersonen. Zodra het alarm geverifieerd kan worden kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in De Glind? In het volgende stukje vertellen we precies wat je moet doen.

Het installeren van een beveiligingssysteem in huis

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Zorg voor een goed beeld van het huis en ontdek zo waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Op basis daarvan ontdek je welke toegangsplekken meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. Betreffende inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: gasdetectoren, magneetcontacten, glasbreuksensoren, waterdetectoren, bewegingsmelders, beveiligingscamera’s.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  De meest bekende types zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij een bekabeld woningalarm moeten er overal draden worden getrokken zodat het heel storingsongevoelig is. Het draadloze alternatief communiceert vaak via radiogolven. en kan je heel eenvoudig aansluiten. Een hybride inrichting kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Kies alarmmeldingen

  We differentiëren meerdere type alarmen: denk aan een app op je telefoon maar ook lichtalarm, telefonische oproep, E-mail, SMS. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van doorschakeling van de Particuliere alarmcentrale PAC. Zij volgen de meldingen direct op. Desgewenst heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Prijzen vergelijken

  Vul eerst jouw postcode in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Binnen enkele dagen ontvang je verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in De Glind en de directe omgeving.

 5. Installatie en uitleg

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op een geschikt moment op korte termijn. De beveiligingsspecialist geeft een uitleg over de werking van het systeem. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) ingeven die gealarmeerd worden bij calamiteiten.

Een praktisch alarmsysteem kopen in De Glind?

Vraag offertes op bij experts uit de regio

Advies: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Barneveld houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Er zijn goedkope instap-systemen met enkel de noodzakelijke onderdelen. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief buitensirene, afstandsbediening, rookmelders, meldkamer koppeling, bewegingsmelders. Daarbij start je zoektocht bij het bepalen van een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. In het volgende stuk zullen we daar een toelichting op geven.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloos alarmsysteem is draadloos verbonden met een internetverbinding, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. De installatie gaat eenvoudig en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Als laatste kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Houd in acht dan de batterijen eens per jaar moet worden vervangen en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Gemakkelijk aanleggen, uitbreiden en verplaatsen.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Investering inclusief montage: €775,00 oplopend tot €1400,00.

Een alarmsysteem met kabels
Bij een bedraad alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Het is een betrouwbaar systeem, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij de hogere risicoklasse is het zelfs verplicht. Je hebt weinig onderhoud nodig, minder storingsgevoelig en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Een professioneel systeem van hoge kwaliteit.
 • Na installatie minder makkelijk uit te breiden.
 • Prijs inclusief installatie: €1025,00 – €2050,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Een hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Op de locaties waar al kabels liggen installeer je bekabelde onderdelen, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn kies je voor draadloze onderdelen.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1450,00 tot ongeveer €2900,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In de lijst hieronder vind je meer informatie over veilig wonen in De Glind.

 • Rookmelders: waarschuwt jou en je gezin op tijd bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: vast aangebrachte brandblusinstallatie om een beginnende brand onder controle te brengen.
 • Gasmelder: een melder die het aangeeft als er ergens gas aanwezig is.
 • Glasbreukmelder: merkt inbrekers op terwijl zij nog buiten staan.
 • Camerabeveiliging: een geschakeld systeem met diverse beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: trekt veel aandacht van buren en omstanders en paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: direct een melding wanneer beweging wordt waargenomen.
 • Meldkamer abonnement: alarmmeldingen worden doorgestuurd naar meldkamer voor een persoonlijke opvolging.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een tag, pincode, pas, ID.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in De Glind (mei 2024)

Je kunt het alarm zelf installeren. Alleen, ga je voor een professioneel installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In de onderstaande tabel delen wij de adressen en namen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in De Glind. Zij werken met gangbare merken als Consul en Flame. Of zoek door naar bedrijven en installateurs in Hoogland, Hooglanderveen, Achterveld en Zwartebroek.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Verklein de kans op woninginbraak met deze tips

In ieder huis kan in theorie worden ingebroken. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We delen populaire tips om de opties voor inbraak in De Glind te limiteren. We bieden ook aanvullende informatie over Brandblusser.

 1. Zorg dat ramen en deuren over goed hang- en sluitwerk beschikken.
 2. Laat geen sleutels aan de binnenzijde van sloten zitten.
 3. Verberg kostbare bezittingen in de kasten.
 4. Zet ladders en kliko’s weg.
 5. Maak gebruik van tijdschakelaars.
 6. Maak slimme afspraken met de buren.
 7. Bekijk de mogelijkheden van lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg dat er geen post buiten ligt tijdens de vakantie.
 9. Beperkt de hoeveel cash geld in huis.
 10. Plaats anti-inbraakfolie op ramen waar inbrekers kunnen binnenkomen.

Kies voor een beveiligingssysteem

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf De Glind vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Gelderland onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die jou ondersteunen bij het installeren van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Deze aanbieders staan garant voor een intelligente alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. Steeds vaker werken zij met een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: 24/7 bewaking door bemande meldkamer in Nederland.
 • Woonveilig: Past zich slim aan op de situatie thuis met Smart Assist.
 • V&S Beveiliging: Snelle en vakkundige montage door gecertificeerde installateurs.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte met de SmartAlarm app en Trigion koppeling.
 • Directveilig: Erkend betrouwbaar en gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en TP-Link, EZVIZ, Bosch, Somfy, Foscam of Arlo, Hombli, Eve, Eufy, Yale.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in De Glind?

De kosten van een veilig alarmsysteem in De Glind voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €475,00 en €1200,00. De totaalprijs hangt af van het type alarm, de extra opties zoals meldkamer koppeling en camera’s of rookmelder, de grootte van het huis, en de jaarlijkse inspectie.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij een bepaalde gebeurtenis bekijkt de centralist direct wat er precies gebeurt en wie er ingeschakeld moet worden. De beveiliger neemt meteen contact op met de bewoners in het geval van een inbraak of brand. Met Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De prijs van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement komen uit tussen de €15,00 & €42,50 per 4 weken.

Hoe ontvang ik een signaal bij inbraak-detectie?

Bij onraad is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een luid geluidsalarm (sirene) of een notificatie op iPad of telefoon. Daarbij bieden sommige aanbieders ook SMS, lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep. Als je een stil alarm laat installeren zal de indringer niets horen, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat de beelden als bewijsmateriaal dienen. Voor de kleine portemonnee is er een dome/bullet camera vanaf €250,00 per camera. Voorkeur voor haarscherp beeld om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Zoek dan naar een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €475,00 per stuk. Professioneel geïnstalleerd door de beveiligingsadviseur De Glind.


Postcodegebied: 3794

Plaats een reactie