Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Achterveld

Door middel van een alarmsysteem in Achterveld beveilig je jouw woning, bezittingen en je gezin. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Een actieve alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, jaagt inbrekers de deur uit en heeft soms een positief effect op de verzekeringskosten. Daarnaast heeft het huisalarm ook een melding bij lekkage, brand, rookontwikkeling en lekkage. In onze keuzehulp bieden we praktische info over de systemen waar je uit kunt kiezen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop bekijk je hier bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Achterveld en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Inbrekers kiezen minder snel voor huizen met een alarm.
 • Het alarm jaagt inbrekers weg.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Altijd een veilig gevoel, ook op vakantie.
 • Koppel je systeem aan een meldkamer.

alarmsysteem-achterveld

Alarminstallatie Achterveld laten plaatsen

De betekenis van een alarmsysteem is: een beveiligingsinstallatie dat notificaties verstuurt bij onraad en inbraak. Bij detectie wordt het alarm getriggerd en krijg je een melding op je smartphone. Wanneer je dat wil wordt het woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. De medewerker van de meldkamer ziet direct wat de situatie is en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Als er sprake is van inbraak of brand worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Achterveld? In het volgende stukje lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Een beveiligingssysteem in huis laten aanleggen

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Zorg voor een goed beeld van het huis en kijk waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Zo maak je een plan welke toegangsplekken uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Betreffende inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: beveiligingscamera’s, gasdetectoren, rookmelders, magneetcontacten, waterdetectoren, glasbreuksensoren.

 2. Selectie van soorten alarmen

  De meest gekozen soorten zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij een bekabeld systeem is alles met kabels verbonden zodat het bijna niet te saboteren is. Een wireless (draadloos) systeem communiceert vaak via radiogolven. en kent een eenvoudige installatie. Een hybride product werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Kies alarmmeldingen

  Er kan worden gekozen voor meerdere type alarmen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: E-mail, telefonische oproep, geluidsalarm, SMS. Vaak kan je optioneel kiezen voor doorschakeling van de Particuliere alarmcentrale PAC. 7 dagen per week, de hele dag door controle. Om inbrekers te verrassen is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Offertes opvragen

  Vul jouw postcode in en vertel precies wat je nodig hebt. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Achterveld.

 5. Installatie en uitleg

  Het beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op het afgesproken moment. De vakman legt precies uit hoe het systeem werkt. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen ingeven die een notificatie ontvangt bij calamiteiten.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Achterveld?

Ontvang gratis offertes van specialisten uit de regio

Advies: Wat is het beste beveiligingssysteem voor mij?

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Barneveld kiezen voor alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Er zijn betaalbare budget producten met enkel de noodzakelijke onderdelen. Er bestaan ook complete pakketten met rookmelders, meldkamer koppeling, camerabewaking, buitensirene, afstandsbediening. In aanvulling daarop heb je de keuze uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Hierna delen we daar meer info over.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloze alarminstallatie is vaak verbonden met het WiFi netwerk, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Het plaatsen van deze alarmen is erg simpel en het is ook perfect voor bestaande bouw. Tevens ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Aandachtspunten zijn dan de batterijen eens per jaar moet worden vervangen en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Prijzen inclusief montage: €650,00 tot wel €1250,00.

Een bedraad alarmsysteem
Wanneer je gaat voor een bedraad alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. De werking is erg nauwkeurig, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse kan men dit verplicht stellen. Het is gemakkelijker in onderhoud, je hebt weinig last van storingen en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Geen last van storingen buitenaf.
 • De installatie is vaak duurder en arbeidsintensiever.
 • Tarieven inclusief installatie: €950,00 tot +/- €2250,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. Het is zeer betrouwbaar, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Waar al kabels getrokken zijn neem je de bekabelde onderdelen, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn maak je gebruik van draadloze detectoren.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1150,00 tot +/- €2350,00.

Extra opties huisbeveiliging

Optioneel kan je kiezen voor allerlei andere producten en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. Onderstaand lees je meer over veilig wonen in Achterveld.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand de mensen ter plaatse.
 • Sprinklerinstallatie: een brandblussysteem dat op afstand wordt ingeschakeld.
 • Gasmelder: een melder die het aangeeft als er ergens gas aanwezig is.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: 24/7 in de gaten houden wat er rondom je huis gebeurt d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: gaat af als het alarm getriggerd wordt en trekt veel aandacht.
 • Bewegingsmelder: maakt gebruik van een infrarood signaal om beweging in huis te detecteren.
 • Meldkamer abonnement: direct opvolging van een alarm door professionele beveiligingsmedewerkers.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een tag, ID, druppel, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Achterveld (juli 2024)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Alleen, als je het uitbesteed aan een lokaal installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In het bijgaande overzicht delen wij de namen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Achterveld. Zij hebben ervaring met merken als Ecoline en Amex. Je kunt ook doorklikken naar leveranciers en aanbieders in De Glind, Hoogland, Zwartebroek en Terschuur.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

De beste anti-woninginbraak tips

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. We geven praktische tips om de kans op inbraak in Achterveld te limiteren. Je kunt ook meer info bekijken over Brandbeveiliging.

 1. Investeer in goede sloten en goed hang- en sluitwerk.
 2. Laat geen sleutels aan de binnenzijde van sloten zitten.
 3. Verstop de dure bezittingen op veilige plekken.
 4. Zet ladders en kliko’s weg.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk als je afwezig bent.
 6. Maak afspraken met je buren: de ideale beveiliging van je huis.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Ga verstandig om met je social media.
 9. Houd sleutels buiten bereik.
 10. Plaats anti-inbraakfolie op ramen waar inbrekers kunnen binnenkomen.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Achterveld vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Gelderland leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die jou ondersteunen bij het aanleggen van alarmen en bewakingscamera’s. Deze leveranciers staan garant voor een innovatieve alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. Meestal kunnen ze jou ook helpen met eigen meldkamer.

 • Verisure: Eigen meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Altijd uptime garantie, ook als de stroom uitvalt.
 • Woonveilig: Draadloos en zonder te boren zelf te installeren.
 • V&S Beveiliging: Ervaren adviseurs en vakmannen met persoonlijke aanpak.
 • SmartAlarm: 24/7 huisbeveiliging door integratie met Trigion diensten.
 • Directveilig: Altijd geplaatst door een BORG erkende monteur.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en EZVIZ, Foscam, D-Link, Somfy, Bosch + Netamo, Yale, Hombli, Eve, Arlo.

Vragen en antwoorden aangaande inbraakbeveiliging

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Achterveld?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Achterveld voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €525,00 en €1125,00. De totaalprijs komt tot stand door het soort alarm, de eventuele uitbreidingen zoals meldkamer en camera’s of gasdetector, het soort woning, en garantietermijn.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij beweging, glasbreuk of rook bekijkt de medewerker wat er rondom het huis gebeurt en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. De medewerker zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen Bij een noodsituatie Door het inschakelen van Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De prijzen van een alarmsysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €12,50 en +/- €30,00 per 4 weken.

Hoe krijg ik een melding bij een inbraak?

Bij ongewone situaties kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een sirene (een luid geluidsalarm) of een bericht op smartphone en tablet. Alternatieven zijn o.a.: SMS, e-mail, telefonische oproep, lichtalarm. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Het ontmoedigt inbrekers en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat de beelden als bewijsmateriaal dienen. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een dome/bullet camera vanaf €250,00 per aansluiting. Zoek je maximale veiligheid met HD camera’s zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Probeer dan een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €500,00 per stuk. Tip: laat het installeren door een beveiligingsadviseur Achterveld.


Postcodegebied: 3790, 3792

Plaats een reactie