Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Holtheme

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Holtheme is jouw woning dag en nacht beveiligd. In deze gemeente zijn er per jaar tientallen (pogingen tot) inbraken. Een eigen alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, geeft een melding bij een inbraakpoging en geeft bewonen een veilig gevoel in huis. Daarnaast geeft het huisalarm ook een signaal af bij water (lekkage), brand en gas. In onze handige keuzehulp vind je praktische informatie over de mogelijke systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Ook bieden we op dit portaal landelijke en lokale beveiligingsbedrijven in Holtheme en check je praktische inbraakpreventietips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Je maakt je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
 • De pakkans wordt sterk vergroot.
 • Aantrekkelijke verzekeringspremie.
 • Een positieve uitwerking op het veiligheidsgevoel.
 • Koppel je systeem aan een meldkamer.

alarmsysteem-holtheme

Alarminstallatie Holtheme installeren

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een elektronisch waarschuwingssysteem dat dankzij detectoren een alarm genereert bij een gevaarlijke of ongewone situatie. Bij detectie zal het alarm afgaan en ontvang jij op je telefoon een melding. Indien gewenst wordt het woningalarm aangesloten op de meldkamer. Een specialist bekijkt de situatie en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de bewoners of andere contactpersonen. Zodra het alarm geverifieerd kan worden schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Holtheme? In het bijgaande stappenplan lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem in huis

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Creëer een goed overzicht van je huis en achterhaal waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Aan de hand hiervan maak je een plan welke risicovolle plekken meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. Met betrekking tot inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: gasdetectoren, beveiligingscamera’s, rookmelders, glasbreuksensoren, bewegingsmelders, waterdetectoren.

 2. Kies het type alarm

  De top 3 mogelijkheden zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij bekabelde installaties is de installatie grotendeels verbonden met kabels waardoor het nauwelijks storingen kent. Het draadloze alternatief heeft deze kabels niet nodig en is een stuk flexibeler. De hybride mogelijkheid kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  We onderscheiden meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: denk aan een app op je telefoon maar ook geluidsalarm, E-mail, telefonische oproep, SMS. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van een accurate melding voor de alarmcentrale (PAC). Bij een geverifieerd alarm kunnen zij de politie inschakelen. Afsluitend is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Vraag gratis offertes op

  Vul jouw postcode in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je ontvangt binnen korte tijd 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Holtheme en de directe omgeving.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op de gekozen dag. De medewerker vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) opgeven die gealarmeerd worden bij verdachte omstandigheden.

Een handig alarmsysteem kopen in Holtheme?

Krijg verschillende offertes van bedrijven uit jouw regio

Keuzehulp: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Flink wat huizen in de gemeente Hardenberg hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Zo zijn er hele voordelige modellen met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over bewegingsmelders, rookmelders, meldkamer koppeling, buitensirene, camerabewaking. Verder zul je moeten kiezen voor een draadloos, bedraad of hybride oplossing. In de volgende paragraaf lees je er alles over.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloze alarminstallatie sluit je doorgaans aan op de WIFI, de detectoren hebben een batterij. Het is makkelijk aan te leggen en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Als laatste kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Houd in acht dan batterijen leeg kunnen raken en dat het wat meer storingen kent.

 • Zeer geschikt voor bestaande woningen.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Tarieven inclusief montage: €725,00 oplopend tot €2150,00.

Een alarmsysteem met kabels
Wanneer je kiest voor een bedraad alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Dit werkt heel erg effectief, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse is dit vaak een randvoorwaarde. Het onderhoud is minder complex, het is storingsongevoelig en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Investering inclusief installatie: €1225,00 tot ongeveer €2050,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. De betrouwbaarheid is hoog, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Waar al bedrading ligt gebruik je bedrade detectoren, op plekken waar geen bedrading ligt installeer je draadloze sensoren.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Prijzen inclusief aanleggen: €1450,00 tot +/- €2900,00.

Huisbeveiliging: extra mogelijkheden

Je kunt het alarm uitbreiden met additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. Onderstaand vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Holtheme.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand met zowel een sirene en oproep naar bewoners.
 • Sprinklerinstallatie: uitstekend middel om een beginnende brand te beheersen of te blussen.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: herkent brekend glas tot 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: je hebt je eigen beveiligingscamera beelden voor onderzoek.
 • Buitensirene: gaat af zodra 1 van de componenten alarm slaat.
 • Bewegingsmelder: signaleert beweging in kozijnen en/of in grote ruimtes.
 • Meldkamer abonnement: 24/7 verbinding tussen je woning en de beveiligingscentrale.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een pas, tag, ID, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Holtheme (april 2024)

Wie handig is kan zelf zijn alarmsysteem installeren. Alleen, als je het laat plaatsen door een lokaal installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In de onderstaande tabel delen wij de gegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Holtheme. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Visonic en Asecos. Je kunt ook doorklikken naar installateurs en bedrijven in Anerveen, Radewijk, Den Velde en Anevelde.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien tips om woninginbraak te verkleinen

In ieder huis kan in theorie worden ingebroken. Maar je kunt de kans wel verkleinen. We bieden praktische tips om de kans op inbraak in Holtheme te limiteren. We bieden ook aanvullende informatie over Toegangscontrole.

 1. Zorg dat je goed hang- en sluitwerk aanschaft.
 2. Zorg dat je sloten echt op slot draait.
 3. Plaats waardevolle spullen zoveel mogelijk uit het zicht.
 4. Zet ladders en kliko’s weg.
 5. Maak gebruik van tijdschakelaars.
 6. Laat een slimme deurbel installeren.
 7. Informeer naar de mogelijkheden voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Bedenk goed dat sociale media profielen deels openbaar zijn.
 9. Leg al je kostbare spullen vast.
 10. Anti-inbraakfolie zorgt ervoor dat het raam niet uiteenvalt bij een breuk.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Holtheme vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Overijssel zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die veel expertise hebben rondom het aanleggen van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze leveranciers staan bekend om een zeer veilige alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. Optioneel kunnen ze jou ook helpen met extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Altijd binnen een halve minuut reactie van de meldkamer.
 • Feenstra.com: Altijd inclusief tweejaarlijks service & onderhoud.
 • Woonveilig: Eenvoudig op afstand te bedienen, 24 uur per dag waar je ook bent.
 • V&S Beveiliging: Overal ter wereld toegang tot uw alarmsysteem met de Gratis App.
 • SmartAlarm: Optioneel met Trigion, Erkende meldkamer met PAC 1 vergunning.
 • Directveilig: Eenvoudig op afstand beheren dankzij de App.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en TP-Link, Somfy, D-Link, Bosch, EZVIZ of Yale, Arlo, Eufy, Hombli, Eve.

Veelgestelde vragen over inbraakbeveiliging

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Holtheme?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Holtheme voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €350,00 en €1325,00. De daadwerkelijke prijs is afhakelijk van het type systeem (draadloos of bedraad), de aanvullende diensten zoals meldkamer koppeling en camera’s of brandmelder, het aantal ruimtes, en het onderhoud.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Op het moment dat er een melding binnenkomt bekijkt een medewerker meteen wat de situatie is en wie er ingeschakeld moet worden. Een agent waarschuwt de bewoners bij overval, inbraak of brand. Middels Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De onkosten van een alarmsysteem met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €10,00 & €42,50 per maand.

Hoe ontvang ik een signaal bij inbraak-detectie?

Bij detectie ontvang je op diverse manieren een signaal. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een app melding op je telefoon. Daarbij bieden sommige aanbieders ook lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer, SMS, e-mail. Indien je het stille alarm aanzet is de indringer zich niet bewust van zijn acties, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Hoe werkt camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. Bij een beperkt budget kun je denken aan een bedrade camera vanaf €225,00 p/stuk. Liever een systeem met HD-beeld om ook gezichten en kentekens te herkennen? Zoek dan naar een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €625,00 per camera. Indien gewenst geplaatst door de beveiligingsadviseur Holtheme.


Postcodegebied: 7787

Plaats een reactie