Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Radewijk

Door het installeren van een alarmsysteem in Radewijk heb je altijd een enorm veilig gevoel binnen en buiten huis. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Een actieve alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, beperkt de eventuele schade en zorgt dat je met een gerust gevoel kunt slapen. Evenzeer zal het huisalarm afgaan bij brand, rook of een gaslek. In de praktische keuzehulp doorzoek je goede details over de mogelijke systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Als laatste tonen wij hier toonaangevende beveiligingsbedrijven in Radewijk en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Een zichtbaar alarm heeft een duidelijke preventieve werking.
 • Het luide alarm brengt bewoners en buren op de hoogte van onraad.
 • Goedkopere verzekeringspremie.
 • Het geeft een fijn en vertrouwd gevoel.
 • Diverse systemen kunnen worden aangesloten op een meldkamer.

alarmsysteem-radewijk

Alarminstallatie Radewijk laten plaatsen

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektronisch detectiesysteem dat dankzij detectoren een alarm genereert bij een bepaalde gebeurtenis. Bij onraad gaat vaak een luid alarm af en krijg je een melding op je smartphone. Als extra optie wordt het woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. De medewerker bekijkt wat er aan de hand is en neemt direct contact op met de bewoners of andere contactpersonen. Bij brand, inbraak of een overval kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Radewijk? In het stukje hieronder vertellen we precies wat je moet doen.

Het installeren van een beveiligingssysteem in huis

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Creëer een goed overzicht van je huis om erachter te komen waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Op deze manier ontdek je welke ingangen verzegeld moeten worden met een sensor. M.b.t. inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: rookmelders, glasbreuksensoren, bewegingsmelders, waterdetectoren, gasdetectoren, beveiligingscamera’s.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  Je kunt kiezen uit een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij een bekabeld huisalarm zal er gebruik worden gemaakt van kabels zodat het heel storingsongevoelig is. Een wifi-systeem (draadloos) communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride systeem is een combinatie van beide.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  We onderscheiden diverse alarmmeldingen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: E-mail, lichtalarm, geluidsalarm, SMS. Je kunt ook kiezen voor een automatische melding naar de alarmcentrale (PAC). Zij kijken standaard mee met meldingen. Indien gewenst is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Vraag gratis offertes op

  Vul eerst jouw postcode in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Radewijk en omgeving.

 5. Installatie van het alarm

  Het beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De installateur hoe je het systeem in werking stelt. Je kan eventueel ook een contactpersoon instellen die een notificatie ontvangt bij calamiteiten.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Radewijk?

Vergelijk tarieven van bedrijven in de buurt

Advies: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Steeds meer woningen in de gemeente Hardenberg gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Er zijn goedkope standaard modellen met enkel detectoren en sirene. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief buitensirene, afstandsbediening, rookmelders, bewegingsmelders, camerabewaking. Ook zul je moeten kiezen voor een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Hieronder lichten we dat verder toe.

100% draadloos alarm
Een draadloos alarmsysteem wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, met units die werken met batterijen. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en het is ook perfect voor bestaande bouw. Daarbij kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Aandachtspunten zijn dat je jaarlijks de detectors moet controleren en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Voordelig en gemakkelijk aan te leggen.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Investering inclusief montage: €675,00 tot +/- €2100,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
In het geval van een bedraad alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Het is de meest betrouwbare keuze, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse kan men dit verplicht stellen. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, kent weinig storingen en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Minder gevoelig voor storingen.
 • Ideaal voor nieuwbouwhuizen en bij renovatie.
 • Onkosten inclusief installatie: €975,00 tot €1750,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. De betrouwbaarheid is hoog, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Op de locaties waar al kabels liggen kies je voor bedrade sensoren, en waar nog geen bedrading is installeer je draadloze detectoren.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1100,00 tot en met €2650,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met aanvullende componenten en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In het stukje hieronder lees je meer over veilig wonen in Radewijk.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rookontwikkeling en brand.
 • Sprinklerinstallatie: afgesteld op de ruimtes in het pand.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s werken preventief en registreren alle activiteit in en rondom huis.
 • Buitensirene: luide sirene die omgeving informeert bij een inbraak en paniek zaait.
 • Bewegingsmelder: maakt gebruik van een infrarood signaal om beweging in huis te detecteren.
 • Meldkamer abonnement: controleert wat er aan de hand is kan direct hulpdiensten inlichten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een pincode, ID, pas, tag.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Radewijk (juni 2024)

Je kunt het alarm zelf installeren. Echter, op het moment je kiest voor een erkend installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In deze tabel bieden wij de namen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Radewijk. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als First Alert en Videotec. Je kunt ook doorklikken naar leveranciers en aanbieders in Venebrugge, Hoogenweg, Anerveen en Holtheme.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om de kans op woninginbraak te verkleinen

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. We geven populaire tips om de kans op inbraak in Radewijk te beperken. We bieden ook aanvullende informatie over Meldkamer.

 1. Zorg dat ramen en deuren over goed hang- en sluitwerk beschikken.
 2. Sluit ramen en deuren goed af.
 3. Laat nooit waardevolle spullen in het zicht liggen.
 4. Zorg dat er geen beklimbare spullen bij de woning staan.
 5. Zorg voor automatische verlichting.
 6. Koop een slimme deurbel met camerafunctie.
 7. Informeer naar de mogelijkheden voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorgt dat je niet te veel persoonlijke details op social media zet.
 9. Verstop sleutels niet onder de deurmat of in de pot van een plant.
 10. Plaats anti-inbraakfolie op ramen waar inbrekers kunnen binnenkomen.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Radewijk vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Overijssel zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die gespecialiseerd zijn in het installeren van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Deze bedrijven staan bekend om een effectieve alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. In potentie kunnen ze jou ook helpen met bemande meldkamer.

 • Verisure: Altijd controle vanaf jouw mobiele telefoon.
 • Feenstra.com: REQ gecertificeerde beveiligingssystemen.
 • Woonveilig: Huisdiervriendelijke melders dus geen valse meldingen.
 • V&S Beveiliging: Ervaren adviseurs en vakmannen met persoonlijke aanpak.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte met de SmartAlarm app en Trigion koppeling.
 • Directveilig: Vrijblijvend advies op locatie mogelijk.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en Somfy, TP-Link, D-Link, Foscam, Bosch of Yale, Arlo, Eve, Netamo, Eufy.

Vragen en antwoorden aangaande inbraakbeveiliging

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Radewijk?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Radewijk voor thuis liggen tussen de €375,00 en €1325,00. De precieze prijs wordt beïnvloed door het gekozen systeem, de extra opties zoals meldkamer en camera’s of gasmelder, de grootte van het huis, en het onderhoudscontract.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Bij calamiteiten bekijkt de medewerker wat er precies gebeurt en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. De medewerker zoekt meteen contact met de bewoners bij overval, inbraak of brand. Door middel van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De extra kosten van een alarm met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €20,00 en €50,00 per 4 weken.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Bij onraad krijg je direct een melding. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een luid geluidsalarm (sirene) en een pushbericht op je telefoon. Daarbij bieden sommige aanbieders ook lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer, SMS, e-mail. In het geval van een stil alarm is de indringer zich niet bewust van zijn acties, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Hoe werkt camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het ontmoedigt inbrekers en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. Een goedkope optie is een bekabelde analoge camera vanaf €250,00 per stuk. Liever maximale veiligheid met HD camera’s om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Kies dan voor een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €600,00 p/stuk. Zelf te plaatsen of laten installeren door een beveiligingsadviseur Radewijk.


Postcodegebied: 7791

Plaats een reactie