Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Anevelde

Door het plaatsen van een alarmsysteem in Anevelde beveilig je jouw huis tegen inbraak. In deze gemeente zijn er per jaar tientallen (pogingen tot) inbraken. Zo’n alarminstallatie biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak, waarschuwt bij onraad en heeft soms een positief effect op de verzekeringskosten. Tevens geeft het huisalarm ook een signaal af bij brand, gas of lekkages. In de praktische keuzehulp bieden we goede info over de meest populaire systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Daarnaast verstrekken we op deze pagina mogelijk relevante beveiligingsbedrijven in Anevelde en vind je slimme tips tegen inbraak.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Inbrekers breken minder snel in bij woningen met een alarm.
 • De pakkans wordt sterk vergroot.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Altijd een veilig gevoel, ook op vakantie.
 • Optioneel kan de meldkamer live meekijken.

alarmsysteem-anevelde

Alarminstallatie Anevelde laten aanleggen

Wat houdt een alarmsysteem in? Een beveiligingsinstallatie dat een melding zal versturen bij beweging, glasbreuk of rook. Bij ongewone situaties wordt het alarm getriggerd en krijg je een melding op je smartphone. Wanneer je dat wil is het woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. De medewerker ziet direct wat de situatie is en waarschuwt de klant (de bewoner). Bij een noodgeval kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Anevelde? In het stukje hieronder vertellen we je precies wat je moet doen.

Beveiligingssysteem in mijn huis laten installeren

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Inventariseer jouw woning en kijk waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Op basis daarvan maak je een plan welke deuren en ramen sensoren / detectoren moeten krijgen. Als het gaat om inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: gasdetectoren, rookmelders, beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren, magneetcontacten, bewegingsmelders.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  Je kunt kiezen uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij een bedraad systeem zal er gebruik worden gemaakt van kabels wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een draadloos systeem heeft geen kabels nodig en kan je heel eenvoudig aansluiten. Een hybride installatie kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Kies alarmmeldingen

  We onderscheiden diverse alarmmeldingen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor SMS, E-mail, lichtalarm, telefonische oproep. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van doorschakeling met de de meldkamer (PAC). 7 dagen per week, de hele dag door controle. Afsluitend is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Vraag prijzen op bij installatiebedrijven

  Voer jouw postcode en huisnummer in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Anevelde.

 5. De installateur komt langs

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op het afgesproken moment. De beveiligingsspecialist laat goed zien hoe het allemaal werkt. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen instellen die ingelicht moeten worden bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een erkend alarmsysteem kopen in Anevelde?

Vraag offertes op bij experts in jouw regio

Tips: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Hardenberg laten professionele alarmbeveiliging installeren. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met enkel de noodzakelijke onderdelen. Er bestaan ook complete pakketten met afstandsbediening, meldkamer koppeling, buitensirene, rookmelders, camerabewaking. Verder moet je in de basis kiezen voor een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. In de volgende paragraaf zetten we het e.e.a. verder uiteen.

100% draadloos alarm
Een draadloos alarmsysteem is doorgaans verbonden met een internetverbinding, met units die werken met batterijen. De installatie gaat eenvoudig en het is ook perfect voor bestaande bouw. Daarbij is het systeem zeer flexibel en voordelig. Grote nadelen zijn dat batterijen niet eeuwig meegaan en dat het wat meer storingen kent.

 • Binnen korte tijd te installeren.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Onkosten inclusief montage: €650,00 oplopend tot €1650,00.

Een alarmsysteem met kabels
Wanneer je gaat voor een bedraad alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij de hogere risicoklasse is dit type zelfs een verplichting. Het is gemakkelijker in onderhoud, je hebt weinig last van storingen en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • Minder gemakkelijk uit te breiden of aan te passen.
 • Tarief inclusief installatie: €1300,00 tot €2050,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Een hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. Het is zeer betrouwbaar, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Waar al kabels aangesloten zijn kies je voor bedrade sensoren, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn kies je voor draadloze sensors.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1950,00 tot €2400,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief verschillende extra opties en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In het volgende schema vind je meer informatie over veilig wonen in Anevelde.

 • Rookmelders: vroegtijdige detectie van rook in huis.
 • Sprinklerinstallatie: uitstekend middel om een beginnende brand te beheersen of te blussen.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: systeem van verschillende beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: effectief hulpmiddel om een inbreker te verjagen.
 • Bewegingsmelder: maakt gebruik van een infrarood signaal om beweging in huis te detecteren.
 • Meldkamer abonnement: altijd professionele begeleiding en ondersteuning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een ID, pincode, tag, pas.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Anevelde (april 2024)

Wie handig is kan zelf zijn alarmsysteem installeren. Echter, wanneer je het laat aanleggen door lokaal installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In dit overzicht check je de adresgegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Anevelde. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als FireAngel en Pikt-O-Norm. Of klik door voor bedrijven en installateurs in Den Velde, Holtheme, Ane en Gramsbergen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

De beste anti-woninginbraak tips

Een inbraak kan je nooit helemaal tegenhouden. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. Hierna delen we populaire tips om de opties voor inbraak in Anevelde te verkleinen. Of klik door voor meer informatie over Sirenes.

 1. Zorg dat alle ramen en deuren voorzien zijn van goed hang- en sluitwerk.
 2. Doe voordat je weggaat de ramen en deuren dicht.
 3. Gebruik een kluis voor dure spullen.
 4. Zet ladders en kliko’s weg.
 5. Zorg voor verlichting in en rondom je huis.
 6. Vraag buren of ze wat extra willen opletten wanneer jij weg bent.
 7. Laat jouw nummer opnemen in de Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorgt dat je niet te veel persoonlijke details op social media zet.
 9. Berg eventueel cash geld op in een kluis of bank.
 10. Plak anti-inbraakfolie en inbraakstrips op ramen en deuren.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Anevelde vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Overijssel leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten met veel kennis over het plaatsen van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Zij bieden een professionele alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt beheren. Meestal kan je kiezen voor een rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Snelle meldkamer, gemakkelijk bedienen met App.
 • Feenstra.com: 24/7 bewaking door bemande meldkamer in Nederland.
 • Woonveilig: Huisdiervriendelijke melders dus geen valse meldingen.
 • V&S Beveiliging: Alleen a-merk apparatuur tegen de scherpste prijzen.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte d.m.v. de speciale App (met Trigion meldkamer).
 • Directveilig: Revolutionaire systeem met BORG certificaat t/m klasse 4.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en D-Link, TP-Link, EZVIZ, Foscam, Somfy of Yale, Hombli, Eve, Arlo, Eufy.

Inbraakbeveiliging FAQ: alle vragen en antwoorden

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Anevelde?

De kosten van een slim alarmsysteem in Anevelde voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €350,00 en €1400,00. De totaalprijs wordt gekenmerkt door het type alarm, het aantal extra opties zoals een beveiligingscamera of koolmonoxidemelder, het woonoppervlak, en het onderhoud.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Op het moment dat er een melding binnenkomt bekijkt de centralist direct wat de actuele status is en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. De beveiliger probeert bewoners meteen te bellen bij een geverifieerd alarm Met Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De kosten van een alarmsysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €12,50 & €32,50 per 4 weken.

Hoe ontvang ik een signaal bij inbraak-detectie?

Bij ongewone situaties is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een luid geluidsalarm (sirene) of een signaal per telefoon (App). Daarnaast kan je ook kiezen voor: doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep, lichtalarm, SMS. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan zal er geen sirene afgaan, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het ontmoedigt inbrekers en het vergroot de pakkans omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Voor de kleine portemonnee is er een analoge camera aangesloten via COAX vanaf €225,00 per camera. Zoek je haarscherp beeld om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Maak dan de keuze voor een HD IP camera voor €450,00 per stuk. Professioneel geïnstalleerd door de beveiligingsadviseur Anevelde.


Postcodegebied: 7785

Plaats een reactie