Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Idsegahuizum

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Idsegahuizum beveilig je jouw huis tegen inbraak. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Zo’n alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, kan je laten koppelen aan de meldkamer en realiseert een veilig gevoel wanneer je in de huis verblijft. Ook zal het huisalarm afgaan bij brand, gas of lekkages. Middels onze uitgebreide keuzehulp tonen wij goede informatie over de verschillende type systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Als laatste tonen wij op alarmsysteemcheck.nl verschillende beveiligingsbedrijven in Idsegahuizum en delen wij de beste inbraakpreventietips.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Je maakt je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
 • Een luid alarm jaagt inbrekers sneller de deur uit.
 • Vaak krijg je korting op de woonverzekering.
 • Meer gemoedsrust voor de bewoners.
 • Eventueel kan het alarm gekoppeld worden aan de meldkamer.

alarmsysteem-idsegahuizum

Alarminstallatie Idsegahuizum laten aanleggen

Een alarmsysteem is een elektrisch systeem dat een (stil) alarm afgeeft bij een bepaalde gebeurtenis. Bij een signalering gaat het alarm af en krijg je een melding op je smartphone. In veel gevallen wordt het woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. De operator controleert het signaal en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de contactpersonen (sleutelhouders). Bij een noodsituatie kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Idsegahuizum? In het onderstaande stappenplan lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Het installeren van een beveiligingssysteem in huis

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Zorg voor een goed beeld van het huis om erachter te komen waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Op die manier kom je erachter welke risicovolle plekken minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Als we het hebben over inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: gasdetectoren, rookmelders, bewegingsmelders, magneetcontacten, beveiligingscamera’s, waterdetectoren.

 2. Selectie van soorten alarmen

  Je hebt de keuze uit een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij bekabelde installaties zijn alle componenten met kabels verbonden zodat het heel storingsongevoelig is. Een kabelvrij systeem (draadloos) communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. Een hybride oplossing werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Alarmmeldingen

  Je hebt de keuze uit diverse alarmmeldingen: populair is de melding op je telefoon, maar ook lichtalarm, SMS, geluidsalarm, telefonische oproep. Je kunt ook kiezen voor een automatische melding naar de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Je woning staat altijd onder controle van beveiligers. Om inbrekers te verrassen is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Vraag prijzen op bij installatiebedrijven

  Vul jouw postcode in en kies wat je wilt laten installeren. Je krijgt dan kosteloos allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Idsegahuizum.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het gekozen beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op een vooraf afgesproken moment. De vakman demonstreert hoe je het aan- en uitschakelt. Je kan eventueel ook een contactpersoon doorgeven waarnaar een signaal wordt gestuurd bij calamiteiten.

Een voordelig alarmsysteem kopen in Idsegahuizum?

Vergelijk tarieven van beveiligingsbedrijven in jouw regio

Keuzehulp: Soorten beveiligingssystemen

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Súdwest-Fryslân laten professionele alarmbeveiliging installeren. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Er zijn betaalbare budget producten met eenvoudige functionaliteiten. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief bewegingsmelders, buitensirene, camerabewaking, meldkamer koppeling, rookmelders. Verder moet je in de basis kiezen voor een bedraad, draadloos of hybride installatie. In de volgende opsomming delen we daar meer info over.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloze alarminstallatie is een installatie zonder bekabeling, dat werkt op batterijen. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Daarbij kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Negatieve aspecten zijn dan batterijen leeg kunnen raken en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Tarief inclusief montage: €750,00 tot +/- €1800,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Bij een volledig bekabeld alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Er zijn nauwelijks storingen, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij panden met een hoge risicoklasse is dit vaak een randvoorwaarde. Het onderhoud is minder complex, minder storingsgevoelig en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Een professioneel systeem van hoge kwaliteit.
 • Minder geschikt voor de bestaande bouw.
 • Tarieven inclusief installatie: €1275,00 tot wel €2200,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Waar al kabels getrokken zijn neem je de bekabelde sensors, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn kan je kiezen voor draadloze sensors.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Prijs inclusief aanleggen: €2000,00 tot en met €2800,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met verschillende extra opties en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In de lijst hieronder lees je meer over veilig wonen in Idsegahuizum.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand met zowel een sirene en oproep naar bewoners.
 • Sprinklerinstallatie: brandbeveiligingssysteem dat brand detecteert, signaleert en beheerst.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: geeft signaal af zodra inbrekers het glas breken.
 • Camerabeveiliging: een geschakeld systeem met diverse beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: effectief hulpmiddel om een inbreker te verjagen.
 • Bewegingsmelder: maximale veiligheid door de kleinste bewegingen te registreren.
 • Meldkamer abonnement: controleert wat er aan de hand is kan direct hulpdiensten inlichten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een ID, druppel, tag, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Idsegahuizum (december 2023)

Met name de draadloze alarmsystemen kan je zelf installeren. Toch, als je het laat plaatsen door een vakkundig installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In de tabel hieronder tonen wij de gegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Idsegahuizum. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Shopsecure en Bosch. Of zoek door naar installatiebedrijven en leveranciers in Piaam, Gaast, Makkum en Cornwerd.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Verklein de kans op woninginbraak met deze tips

Er blijft altijd een kleine kans op een inbraak. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. We delen populaire tips om de opties voor inbraak in Idsegahuizum te verminderen. Je kunt ook meer info bekijken over Sirenes.

 1. Zorg dat je goed hang- en sluitwerk aanschaft.
 2. Beveilig de achterdeur en klepramen goed.
 3. Leg waardevolle voorwerpen uit het zicht.
 4. Zet je containers of ladder weg of vast.
 5. Zorg dat de woning er altijd bewoond uitzien.
 6. Maak afspraken met je buren: de ideale beveiliging van je huis.
 7. Start- of sluit je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Deel niet op social media dat je op vakantie gaat.
 9. Leg je sleutels niet onder een deurmat of bloempot.
 10. Zorg voor anti-inbraakfolie en anti-inbraakstrips.

Beveiligingssysteem voor thuis

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Idsegahuizum vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Friesland kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die jou ondersteunen bij het aanleggen van alarmen en bewakingscamera’s. Zij bieden een compleet en professionele alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. Steeds vaker kunnen ze jou ook helpen met extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle reactie en levenslange garantieservice.
 • Feenstra.com: Een eigen bemande meldkamer die 24/7 beschikbaar is.
 • Woonveilig: Huisdiervriendelijke melders dus geen valse meldingen.
 • V&S Beveiliging: Altijd een razendsnelle respons bij melding.
 • SmartAlarm: Voor Inbraak (Trigion), Medisch, Waterschade en Brandschade.
 • Directveilig: Volledig geïnstalleerd door een vakkundig vakman.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en Foscam, D-Link, EZVIZ, TP-Link, Bosch + Hombli, Eve, Arlo, Yale, Eufy.

Vragen over het aanbrengen van inbraakbeveiliging

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Idsegahuizum?

De kosten van een slim alarmsysteem in Idsegahuizum voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €375,00 en €1125,00. De normale prijs wordt gecalculeerd door de soms van het type installatie, de eventuele uitbreidingen zoals camerabeveiliging of gasmelder, de grootte van het huis, en het onderhoudscontract.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties bekijkt de centralist direct of er een noodzaak is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. De medewerker van de meldkamer stelt woningeigenaren op de hoogte Bij een noodsituatie Met Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De investering in een huisalarm met meldkamer abonnement variëren tussen de €15,00 & €52,50 per maand.

Hoe ontvang ik een signaal bij inbraak-detectie?

Bij verdachte omstandigheden kan je op verschillende manieren een melding krijgen. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een luide sirene (geluidsalarm) of een signaal per telefoon (App). Alternatieven zijn o.a.: telefonische oproep, SMS, lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer. Bij een stil alarm hoort de indringer niets, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Hoe werkt camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het schrikt inbrekers af en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat je beelden terug kunt kijken. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een dome/bullet camera vanaf €225,00 per stuk. Vind je dit niet voldoende en zoek je een systeem met HD-beeld zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Installeer dan een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €450,00 per aansluiting. Gemakkelijk te plaatsen door de beveiligingsadviseur Idsegahuizum.


Postcodegebied: 8755

Plaats een reactie