Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Aartswoud

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Aartswoud beveilig je jouw huis, kantoor, garage of schuur tegen inbraak. Statistieken tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Een alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en geeft je een gerust en veilig gevoel. Ook signaleert een huisalarm ook bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. In onze handige keuzehulp tonen wij praktische details over de meest populaire systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Als laatste verstrekken we op deze site mogelijk relevante beveiligingsbedrijven in Aartswoud en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Het heeft een aantoonbare afschrikkende werking.
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Met een gerust gevoel in slaap vallen.
 • Diverse systemen kunnen worden aangesloten op een meldkamer.

alarmsysteem-aartswoud

Alarminstallatie Aartswoud laten plaatsen

Omschrijving van een alarmsysteem: een elektronisch mechanisme dat een alarm geeft bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit. Bij onraad gaat vaak een sirene af en krijg je in de app of per sms een melding. In veel gevallen wordt jouw woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. De medewerker volgt de situatie meteen op en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de bewoners of andere contactpersonen. Bij een overval, inbraak of brand kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Aartswoud? In dit handige stappenplan nemen we alle stappen met je door.

Een beveiligingssysteem thuis laten aanleggen

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Maak een goede analyse van de woning en ontdek zo waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Zo bepaal je welke ingangen voorzien moeten worden van detectors. Betreffende inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: magneetcontacten, gasdetectoren, rookmelders, beveiligingscamera’s, waterdetectoren, glasbreuksensoren.

 2. Selectie van soorten alarmen

  De meest gekozen soorten zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij een bekabeld woningalarm is de installatie grotendeels verbonden met kabels wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een kabelvrij systeem (draadloos) communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. Een hybride oplossing is een combinatie van beide.

 3. Type alarmering

  Je hebt de keuze uit diverse alarmmeldingen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor SMS, lichtalarm, E-mail, telefonische oproep. Tegen betaling kan je ook kiezen voor doorschakeling van de meldkamer (PAC). Zij kunnen zelfs de hulpdiensten inschakelen. Desgewenst kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag gratis offertes op

  Voer jouw postcode en huisnummer in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Aartswoud en omgeving.

 5. Installatieservice

  Het gekozen beveiligingsbedrijf plaatst het alarm binnen een korte periode. De installateur demonstreert hoe je het aan- en uitschakelt. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen ingeven die een notificatie ontvangt bij calamiteiten.

Een erkend alarmsysteem kopen in Aartswoud?

Ontvang gratis offertes van installatiebedrijven uit de buurt

Keuzehulp: Soorten beveiligingssystemen

Steeds meer woningen in de gemeente Opmeer kiezen voor alarmbeveiliging. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Er zijn betaalbare budget producten met enkel detectoren en sirene. Er bestaan ook complete pakketten met camerabewaking, buitensirene, meldkamer koppeling, rookmelders, afstandsbediening. Evenzeer moet je in de basis kiezen voor een bedraad, draadloos of hybride installatie. In de volgende paragraaf delen we daar meer info over.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloos alarm voor woningen zendt radiogolven uit met verschillende frequenties, de sensoren werken op batterijen. Het installatieproces is zo gedaan en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Tevens ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Aandachtspunten zijn dan de batterijen eens per jaar moet worden vervangen en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Binnen korte tijd te installeren.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Tarief inclusief montage: €750,00 tot wel €2000,00.

Een alarmsysteem met kabels
Bij een bedraad alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. De kans op een storing is minimaal, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij de hogere risicoklasse is dit vaak een randvoorwaarde. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, je hebt feitelijk nooit last van storingen en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Minder gevoelig voor storingen.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Onkosten inclusief installatie: €1125,00 – €2250,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. De basis is een bekabelde alarminstallatie, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Waar al kabels getrokken zijn maak je gebruik van de bedrade onderdelen, op plekken waar geen bedrading ligt neem je draadloze sensoren.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1950,00 tot circa €2800,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor extra comfort. In het stukje hieronder vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Aartswoud.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: vast aangebrachte brandblusinstallatie om een beginnende brand onder controle te brengen.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: ideaal wanneer je huisdieren hebt die vrij rondlopen door de woning.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s werken preventief en registreren alle activiteit in en rondom huis.
 • Buitensirene: gaat af zodra 1 van de componenten alarm slaat.
 • Bewegingsmelder: te plaatsen in ramen, deuren of op hoogte in grote ruimten.
 • Meldkamer abonnement: bij een alarmmelding wordt direct een protocol in werking gesteld.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een tag, pas, druppel, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: slaat alarm wanneer er zich te veel koolstofmonoxide in de lucht bevindt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Aartswoud (juli 2024)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Maar, wanneer je dit laat doen door een ervaren installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In de tabel hieronder check je de adresgegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Aartswoud. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Panasonic en ATV. Of klik door voor leveranciers en aanbieders in Broek op Langedijk, Zuid-Scharwoude, Hoogwoud en Spanbroek.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien tips om woninginbraak te verkleinen

In ieder huis kan in theorie worden ingebroken. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. We bieden goed werkende tips om de kans op inbraak in Aartswoud te verkleinen. We bieden ook aanvullende informatie over Koolmonoxidemelder.

 1. Zorg dat alle ramen en deuren voorzien zijn van goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg dat je sloten echt op slot draait.
 3. Leg niks in het zicht, maar verberg alles in kasten.
 4. Zet je containers of ladder weg of vast.
 5. Laat muziek aanstaan als je weggaat.
 6. Overleg met de buren om regelmatig even langs te lopen.
 7. Kijk of je kunt deelnemen aan de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vertel niet op Facebook of Instagram dat je op vakantie bent.
 9. Laat nooit onbekenden binnen in een appartementsgebouw.
 10. Laat anti-inbraakfolie plaatsen op de ramen.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Professionele huisbeveiliging met meldkamer en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Aartswoud vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Noord-Holland leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten met veel kennis over het aanleggen van een alarm en bewakingscamera’s. Deze bedrijven staan bekend om een vernuftige alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt beheren. In de regel heb je de keuze voor een bemande meldkamer.

 • Verisure: Levenslange garantie, snelle reactie en SOS-knop.
 • Feenstra.com: Altijd uptime garantie, ook als de stroom uitvalt.
 • Woonveilig: Eenvoudig zelf monteren, inclusief noodstroomvoorziening voor circa 8 uur.
 • V&S Beveiliging: Draadloos systeem zonder hak- en breekwerk.
 • SmartAlarm: Je alarm bedienen en instellen via de Applicatie (met Trigion).
 • Directveilig: Live te bedienen op jouw eigen smartphone.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en Foscam, EZVIZ, TP-Link, Somfy, Bosch + Eufy, Yale, Eve, Hombli, Arlo.

Alles wat je moet weten over inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Aartswoud?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Aartswoud voor thuis liggen ongeveer tussen de €350,00 en €975,00. De daadwerkelijke prijs wordt beïnvloed door welk alarm je kiest, de eventuele uitbreidingen zoals camerabeveiliging of brandmelder, het soort woning, en het bedrijf dat de installatie verricht.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij een gevaarlijke of ongewone situatie bekijkt de medewerker wat de situatie is en of hulpdiensten moeten worden benaderd. Een agent waarschuwt de bewoners als er brand is uitgebroken of een inbraak aan de gang is. Met Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De prijzen van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement variëren tussen de €20,00 en €30,00 per maand.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Bij een foute beweging ontvang je op diverse manieren een signaal. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een geluidsalarm (sirene) of een bericht op smartphone en tablet. Andere beschikbare meldingen zijn: lichtalarm, telefonische oproep, SMS, e-mail. Indien je het stille alarm aanzet hoort de indringer niets, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. De meest betaalbare keuze is een systeem met digitale camera’s, vanaf €150,00 per stuk. Voorkeur voor een oplossing met HD-beelden om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Plaats dan een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €500,00 p/stuk. Snel en voordelig laten aanleggen door de beveiligingsadviseur Aartswoud.


Postcodegebied: 1719

Plaats een reactie