Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Venhorst

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Venhorst heb je altijd een enorm veilig gevoel binnen en buiten huis. Jaarlijks zijn er in deze gemeente tientallen inbraken. Een actieve alarminstallatie biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak, waarschuwt bij een inbraak en heeft soms een positief effect op de verzekeringskosten. Eveneens kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij brand, gas of lekkage. In de praktische keuzehulp bieden we goede info over de beschikbare systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Verder verstrekken we op alarmsysteemcheck.nl verschillende beveiligingsbedrijven in Venhorst en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Het heeft een aantoonbare afschrikkende werking.
 • Het luide alarm brengt bewoners en buren op de hoogte van onraad.
 • Voordelige verzekeringspremie.
 • Met een gerust gevoel in slaap vallen.
 • Diverse systemen kunnen worden aangesloten op een meldkamer.

alarmsysteem-venhorst

Alarminstallatie Venhorst installeren

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektronisch apparaat dat een melding zal versturen bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij een signalering gaat vaak een luid alarm af en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. Als extra optie wordt jouw woningalarm aangesloten op de meldkamer. De medewerker volgt de situatie meteen op en belt direct de klant (de bewoner). Bij een geverifieerde alarmmelding kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Venhorst? In het gedeelte hieronder nemen we alle stappen met je door.

Een beveiligingssysteem in huis laten aanleggen

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Zorg voor een goed beeld van het huis en ontdek zo waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Op deze manier kom je erachter welke risicovolle plekken minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Met het oog op inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: magneetcontacten, beveiligingscamera’s, gasdetectoren, rookmelders, waterdetectoren, bewegingsmelders.

 2. Kies het type alarm

  De meest gekozen soorten zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij een bedraad systeem moeten er overal draden worden getrokken zodat het bijna niet te saboteren is. Een wireless (draadloos) systeem heeft deze kabels niet nodig en kan overal worden geïnstalleerd. De hybride mogelijkheid een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Je hebt de keuze uit verschillende alarmmeldingen: denk aan een app op je telefoon maar ook E-mail, geluidsalarm, SMS, telefonische oproep. Een interessante keuze is doorschakeling van de Particuliere alarmcentrale PAC. Zij kunnen zelfs de hulpdiensten inschakelen. Als laatste kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Prijzen vergelijken

  Geef het installatie adres in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Binnen enkele dagen ontvang je verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Venhorst en de gemeente.

 5. Installatie van het alarm

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op een vooraf afgesproken moment. De beveiligingsspecialist legt precies uit hoe het systeem werkt. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen doorgeven die op de hoogte gesteld moeten worden bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een goedkoop alarmsysteem kopen in Venhorst?

Vergelijk kosten en voorwaarden van vakmannen in direct regio

Advies: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Boekel kiezen voor alarmbeveiliging. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Er zijn goedkope instap-systemen met enkel detectoren en sirene. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief rookmelders, camerabewaking, meldkamer koppeling, bewegingsmelders, afstandsbediening. Daarnaast dien je een keuze te maken uit een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In het volgende stuk zullen we daar een toelichting op geven.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloos alarm voor woningen sluit je doorgaans aan op de WIFI, met units die werken met batterijen. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Ook ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Let erop dat je regelmatig batterijen moet vervangen en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Zeer geschikt voor bestaande woningen.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Tarief inclusief montage: €775,00 tot wel €1900,00.

Een alarmsysteem met kabels
In het geval van een bekabeld alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 wordt dit zelfs verplicht gesteld. Het is gemakkelijker in onderhoud, je hebt weinig last van storingen en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Verplichting bij bedrijven en panden in hogere risicoklasse.
 • De installatie is vaak duurder en arbeidsintensiever.
 • Prijzen inclusief installatie: €1000,00 – €1900,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. Het is zeer betrouwbaar, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Op de locaties waar al kabels liggen neem je de bedrade detectoren, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn doe je het met de draadloze detectoren.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Een relatief duur systeem.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1500,00 tot ongeveer €2900,00.

Aanvullende opties huisbeveiliging

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met aanvullende componenten en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In het volgende schema sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Venhorst.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rookontwikkeling en brand.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch brandblussysteem dat een brand blust.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: slimme detector die reageert op het geluid van brekend glas.
 • Camerabeveiliging: direct schep beeld van jouw woning d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: luide sirene die omgeving informeert bij een inbraak en paniek zaait.
 • Bewegingsmelder: maximale veiligheid door de kleinste bewegingen te registreren.
 • Meldkamer abonnement: verifieert meldingen en schakelt indien nodig de politie in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een druppel, pincode, ID, tag.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Venhorst (mei 2024)

Het plaatsen van je eigen alarmsysteem is een mogelijkheid. Echter, ga je voor een speciaal installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In het bijgaande overzicht ontdek je de gegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Venhorst. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Vaiani en Cooper. Of bekijk verkooppunten en leveranciers Cuijk, Katwijk, De Mortel en Elsendorp.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Preventietips om woninginbraak te voorkomen

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We delen handig tips om de mogelijkheden voor inbraak in Venhorst te limiteren. Je kunt ook meer info bekijken over Koolmonoxidemelder.

 1. Zorg voor hang- en sluitwerk met het SKG-keurmerk.
 2. Zorg dat je sloten echt op slot draait.
 3. Leg niks in het zicht, maar verberg alles in kasten.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Laat muziek aanstaan als je weggaat.
 6. Bij vakantie: vraag buren het gras te maaien of hun auto op jouw oprit te zetten.
 7. Sluit je aan bij Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wees extra alert tijdens de feestdagen en oud & nieuw.
 9. Houd sleutels buiten bereik.
 10. Anti-inbraakfolie zorgt ervoor dat het raam niet uiteenvalt bij een breuk.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Venhorst vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Noord-Brabant leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die gespecialiseerd zijn in het aanleggen van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Zij bieden een intelligente alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. Vaak bieden zij de optie tot een eigen meldkamer.

 • Verisure: Snelle meldkamer, gemakkelijk bedienen met App.
 • Feenstra.com: Altijd inzicht in wie er binnen de woning is.
 • Woonveilig: Draadloos en zonder te boren zelf te installeren.
 • V&S Beveiliging: Altijd een razendsnelle respons bij melding.
 • SmartAlarm: Eenvoudig en betaalbaar systeem, te koppelen aan Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Eenvoudig op afstand beheren dankzij de App.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en EZVIZ, Foscam, D-Link, TP-Link, Somfy of Netamo, Hombli, Eufy, Arlo, Yale.

Bekijk inbraakbeveiliging FAQ

Wat kost een alarmsysteem installeren in Venhorst?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Venhorst voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €350,00 en €1200,00. De normale prijs wordt beïnvloed door het gekozen systeem, extra opties zoals alarmcentrale en camera’s of brandmelder, het aantal kamers, en het onderhoud.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Bij een gevaarlijke of ongewone situatie wordt er in de alarmcentrale gekeken wat er rondom het huis gebeurt en wie er ingeschakeld moet worden. Een expert stelt woningeigenaren op de hoogte Bij een noodsituatie Met Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De tarieven van een alarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €22,50 en +/- €47,50 per 4 weken.

Welke melding krijg ik bij een inbraak?

Bij een foute beweging ontvang je op diverse manieren een signaal. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een notificatie op iPad of telefoon. Andere beschikbare meldingen zijn: doorschakeling naar meldkamer, e-mail, SMS, lichtalarm. Indien je het stille alarm aanzet zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Hoe werkt camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Het schrikt ongewenst bezoek af en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een aantal slimme camera’s, vanaf €225,00 per camera. Liever volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Zoek dan naar een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €625,00 p/stuk. Zelf te plaatsen of laten installeren door een beveiligingsadviseur Venhorst.


Postcodegebied: 5428

Plaats een reactie