Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Demen

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Demen beveilig je jouw woning tegen inbrekers. Recente gegevens tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Een alarminstallatie schrikt inbrekers af, waarschuwt bij een inbraak en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Ook waarschuwt een huisalarm ook bij brand of lekkage. Via onze adviseurs check je populaire details over de verschillende type systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Afsluitend verstrekken we hier erkende beveiligingsbedrijven in Demen en delen wij de beste inbraakpreventietips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Schrikt veel potentiële inbrekers al bij voorbaat af.
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Een positieve uitwerking op het veiligheidsgevoel.
 • Je kunt kiezen voor een extra koppeling met de alarmcentrale.

alarmsysteem-demen

Alarminstallatie Demen laten aanleggen

Wat houdt een alarmsysteem in? Een beveiligingsinstallatie dat een signaal geeft bij gevaarlijke gebeurtenissen. Bij een ongewone beweging zal het alarm afgaan en krijg je meteen melding op je smartphone. In veel gevallen is jouw woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. De medewerker van de meldkamer kijkt direct mee en belt direct de bewoners. Bij brand, inbraak of een overval kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Demen? In dit handige stappenplan leggen we precies uit hoe dit werkt.

Het installeren van een beveiligingssysteem in huis

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Inventariseer jouw woning en achterhaal waar de zwakke plekken liggen. Op die manier markeer je welke deuren en ramen verzegeld moeten worden met een sensor. Als het gaat om inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: bewegingsmelders, gasdetectoren, rookmelders, magneetcontacten, beveiligingscamera’s, waterdetectoren.

 2. Kies het type alarm

  De meest bekende types zijn een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij een bekabeld huisalarm zijn alle componenten met kabels verbonden zodat het bijna niet te saboteren is. Een draadloos systeem is effectief zonder bekabeling en sluit je heel gemakkelijk aan. Een hybride installatie werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Er bestaan allerlei alarmmeldingen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: E-mail, geluidsalarm, SMS, lichtalarm. Steeds meer mensen vullen dit aan met extra service van de meldkamer (PAC). Er wordt op elk moment van de dag meegekeken. Mogelijk kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Prijzen vergelijken

  Vul jouw postcode in en vertel precies wat je nodig hebt. Binnen enkele dagen ontvang je 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Demen en de directe omgeving.

 5. Installatie van het alarm

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren binnen een korte periode. De vakman laat goed zien hoe het allemaal werkt. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) instellen die gealarmeerd worden bij calamiteiten.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Demen?

Krijg verschillende offertes van vakmannen uit de buurt

Tips: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Oss beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met enkel noodzakelijke functies. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals buitensirene, meldkamer koppeling, camerabewaking, rookmelders, afstandsbediening. Eveneens heb je de keuze uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Hieronder lichten we dat verder toe.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarm voor woningen zendt radiogolven uit met verschillende frequenties, met units die werken met batterijen. De installatie gaat eenvoudig en het is ook perfect voor bestaande bouw. Tevens kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Houd in acht dan de batterijen eens per jaar moet worden vervangen en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Eenvoudig installatie en gemakkelijk uitbreidbaar.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Prijzen inclusief montage: €825,00 tot wel €1450,00.

Een bedraad alarmsysteem
Wanneer je gaat voor een bedraad alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Dit werkt heel erg effectief, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij de hogere risicoklasse is dit type zelfs een verplichting. Het is gemakkelijker in onderhoud, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • Voor de bestaande bouw niet zo geschikt.
 • Tarief inclusief installatie: €950,00 oplopend tot €1650,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. De basis is een bekabelde alarminstallatie, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Waar al kabels aangesloten zijn gebruik je bekabelde onderdelen, en waar nog geen bedrading is installeer je draadloze onderdelen.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1450,00 tot €1900,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In het volgende schema lees je meer informatie over extra veilig wonen in Demen.

 • Rookmelders: meet de temperatuur in huis den detecteert rook.
 • Sprinklerinstallatie: uitstekend middel om een beginnende brand te beheersen of te blussen.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: ideaal wanneer je huisdieren hebt die vrij rondlopen door de woning.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s werken preventief en registreren alle activiteit in en rondom huis.
 • Buitensirene: luid alarm dat paniek zaait en buren informeert bij een inbraak.
 • Bewegingsmelder: maximale veiligheid door de kleinste bewegingen te registreren.
 • Meldkamer abonnement: meldingen worden doorgestuurd naar getrainde centralisten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een ID, pincode, druppel, tag.
 • Koolmonoxidemelder: de CO2 meter geeft direct inzicht.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Demen (juni 2024)

Het aanleggen van beveiligingsapparatuur kan je in theorie zelf. Toch, wanneer je dit laat doen door een lokaal installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In het bijgaande overzicht check je de adressen en namen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Demen. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Sistec en Networx. Of bekijk bedrijven en installateurs in Neerlangel, Neerloon, Dieden en Deursen-Dennenburg.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien tips om woninginbraak te verkleinen

In ieder huis kan in theorie worden ingebroken. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. Hierna delen we goed werkende tips om de mogelijkheden voor inbraak in Demen te verminderen. Lees ook meer info over Camerabewaking.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Doe altijd de ramen en deuren op slot.
 3. Verberg kostbare bezittingen in de kasten.
 4. Verstop je huissleutels niet buiten je huis.
 5. Zorg dat de woning er altijd bewoond uitzien.
 6. Bij vakantie: vraag buren het gras te maaien of hun auto op jouw oprit te zetten.
 7. Start- of sluit je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg voor afgeschermde social-media profielen.
 9. Leg je sleutels niet onder een deurmat of bloempot.
 10. Anti-inbraakfolie zorgt ervoor dat het raam niet uiteenvalt bij een breuk.

Kies voor een beveiligingssysteem

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Demen vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Groningen onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die je van dienst kunnen zijn bij het plaatsen van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Deze ondernemingen bieden een compleet en professionele alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. Regelmatig werken zij met een rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Speciale SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Altijd inclusief tweejaarlijks service & onderhoud.
 • Woonveilig: Smart Assist functie: Niemand thuis, alarm aan!
 • V&S Beveiliging: Draadloos systeem zonder hak- en breekwerk.
 • SmartAlarm: Geen vast contract, 24/7 professionele monitoring vanuit Trigion.
 • Directveilig: Erkend betrouwbaar en gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en D-Link, TP-Link, EZVIZ, Foscam, Bosch & Yale, Arlo, Netamo, Eufy, Eve.

Veelgestelde vragen over inbraakbeveiliging

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Demen?

De kosten van een goed alarmsysteem in Demen voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €500,00 en €1200,00. De daadwerkelijke prijs is afhakelijk van het type installatie, het aantal extra opties zoals een beveiligingscamera of gasmelder, het soort woning, en het bedrijf dat de installatie verricht.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Bij onraad en inbraak controleert een centralist wat er rondom het huis gebeurt en of er hulpdiensten ingeschakeld moeten worden. De beveiliger zoekt meteen contact met de bewoners bij overval, inbraak of brand. Door het inschakelen van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De investering in een alarmsysteem met meldkamer abonnement variëren tussen de €12,50 en €37,50 per maand.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Bij detectie kan je op verschillende manieren een melding krijgen. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een bericht op smartphone en tablet. Andere beschikbare meldingen zijn: e-mail, SMS, telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer. Als je kiest voor een stil alarm weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en het vergroot de pakkans omdat je beelden terug kunt kijken. Voor de kleine portemonnee is er een bekabelde analoge camera vanaf €175,00 per unit. Wil je een systeem met HD-beeld om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Probeer dan een HD IP camera voor €375,00 per camera. Optioneel geplaatst door een erkend beveiligingsadviseur Demen.


Postcodegebied: 5352, 5354

Plaats een reactie