Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Ommeren

Dankzij een alarmsysteem in Ommeren beveilig je jouw huis, kantoor, garage of schuur tegen inbraak. Recente gegevens tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Een actieve alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en realiseert een veilig gevoel wanneer je in de huis verblijft. Daarnaast stelt het huisalarm je ook op de hoogte bij brand, gas of lekkage. In de praktische keuzehulp doorzoek je goede details over de meest populaire systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Als laatste verstrekken we op deze pagina een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Ommeren en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Het systeem heeft een preventieve werking.
 • De pakkans wordt sterk vergroot.
 • Aantrekkelijke verzekeringspremie.
 • Altijd een veilig gevoel, ook op vakantie.
 • Eventueel kan het alarm gekoppeld worden aan de meldkamer.

alarmsysteem-ommeren

Alarminstallatie Ommeren laten aanleggen

Wat houdt een alarmsysteem in? Een beveiligingsinstallatie dat via sensoren een alarm geeft bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties. Bij een foute beweging wordt het alarm getriggerd en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. In sommige situaties is het woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. De medewerker van de meldkamer kijkt de melding na en neemt telefonisch contact op met de contactpersonen (sleutelhouders). Bij een noodgeval kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Meteen een goedkope alarminstallatie laten installeren in Ommeren? In het stukje hieronder vertellen we precies wat je moet doen.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Creëer een goed overzicht van je huis en ontdek zo waar de zwakke plekken liggen. Met deze informatie maak je een plan welke toegangsplekken minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Met betrekking tot inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: beveiligingscamera’s, waterdetectoren, glasbreuksensoren, gasdetectoren, magneetcontacten, bewegingsmelders.

 2. Selecteer een type alarm

  De meest gekozen soorten zijn een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij een bekabeld systeem moeten er overal draden worden getrokken zodat het bijna niet te saboteren is. Een wifi-systeem (draadloos) communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. De hybride mogelijkheid werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  Er kan worden gekozen voor diverse type alarmeringen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor geluidsalarm, SMS, telefonische oproep, lichtalarm. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van doorschakeling van een speciale meldkamer (PAC). Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Om de pakkans te vergroten kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Vrijblijvende offertes opvragen

  Voer je adres in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Ommeren en de gemeente.

 5. Installatieservice

  Het beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op een vooraf afgesproken moment. De beveiliger hoe je het systeem in werking stelt. Je kan eventueel ook een contactpersoon ingeven die een notificatie ontvangt zodra het alarm afgaat.

Een goed alarmsysteem kopen in Ommeren?

Vergelijk kosten en voorwaarden van vakmannen in direct regio

Keuzehulp: Type beveiligingssystemen

Steeds meer mensen in de gemeente Buren laten professionele alarmbeveiliging installeren. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met enkel detectoren en sirene. Er bestaan ook complete pakketten met camerabewaking, afstandsbediening, meldkamer koppeling, rookmelders, bewegingsmelders. Evenzeer dien je een keuze te maken uit een bedraad, draadloos of hybride installatie. Hierna lees je er alles over.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloos alarmsysteem werkt op basis van radiogolven, met units die werken met batterijen. Het is eenvoudig aan te leggen en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Bovendien ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Aandachtspunten zijn dan batterijen leeg kunnen raken en dat het gemakkelijker storingen heeft.

 • Eenvoudig installatie en gemakkelijk uitbreidbaar.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Prijs inclusief montage: €775,00 oplopend tot €1950,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Bij een bekabeld alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Het is een waterdicht systeem, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 is dit type zelfs een verplichting. Het onderhoud is minder complex, minder storingsgevoelig en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Geen last van lege batterijen in de sensoren/detectoren.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Prijzen inclusief installatie: €1025,00 tot ongeveer €2100,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Het hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Waar de kabels al voorhanden zijn kies je voor bekabelde sensors, en waar nog geen bedrading is kan je kiezen voor draadloze detectoren.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1950,00 tot €2950,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met extra sensoren en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. In het volgende schema lees je meer informatie over extra veilig wonen in Ommeren.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rookontwikkeling en brand.
 • Sprinklerinstallatie: vast aangebrachte brandblusinstallatie om een beginnende brand onder controle te brengen.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: 24/7 in de gaten houden wat er rondom je huis gebeurt d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: informeert buren bij een inbraak en jaagt inbrekers weg.
 • Bewegingsmelder: krijg direct een notificatie wanneer er beweging gemeld wordt.
 • Meldkamer abonnement: controleert wat er aan de hand is kan direct hulpdiensten inlichten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een tag, ID, pas, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Ommeren (juli 2024)

Het plaatsen van je eigen alarmsysteem is een mogelijkheid. Echter, als je het uitbesteed aan een lokaal installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In het overzicht hieronder tonen wij de bedrijfsnamen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Ommeren. Zij hebben ervaring met merken als Alarmtech en Menvier. Je bekijkt hier ook leveranciers en aanbieders in Lienden, Kesteren, Ingen en Eck en Wiel.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 anti woninginbraak tips

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. We bieden praktische tips om de mogelijkheden voor inbraak in Ommeren te limiteren. Bekijk ook meer informatie over Toegangscontrole.

 1. Zorg dat je goed hang- en sluitwerk aanschaft.
 2. Doe voordat je weggaat de ramen en deuren dicht.
 3. Leg waardevolle voorwerpen uit het zicht.
 4. Monteer anti-inbraakstrips en dievenklauwen.
 5. Laat af en toe de radio aangaan op afstand (slimme-apps).
 6. Bij vakantie: vraag buren het gras te maaien of hun auto op jouw oprit te zetten.
 7. Informeer naar de mogelijkheden voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vermeld niet op social media dat je op vakantie bent.
 9. Zorg dat je geen grote hoeveelheden geld in huis hebt.
 10. Anti-inbraakfolie zorgt ervoor dat het raam niet uiteenvalt bij een breuk.

Beveiligingssysteem voor thuis

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Ommeren vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Gelderland kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die gespecialiseerd zijn in het plaatsen van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Deze ondernemingen staan bekend om een complete alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. Regelmatig kan jij hier ook terecht voor een rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Extra snelle melding richting politie en hulpdiensten.
 • Feenstra.com: Toegang tot de woning middels een code of druppel.
 • Woonveilig: Altijd goed beveiligd met Smart Assist functie.
 • V&S Beveiliging: Altijd een razendsnelle respons bij melding.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte d.m.v. de speciale App (met Trigion meldkamer).
 • Directveilig: Beveiligingsadviseur op locatie met advies op maat.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en Foscam, EZVIZ, Bosch, D-Link, TP-Link of Arlo, Yale, Hombli, Netamo, Eufy.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Wat kost een alarmsysteem installeren in Ommeren?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Ommeren voor thuis liggen je tussen de €450,00 en €1225,00. De precieze prijs wordt berekend a.d.h.v. het soort systeem, extra opties zoals een beveiligingscamera of brandmelder, het soort woning, en het jaarlijkse onderhoud.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Als het alarm een signaal opvangt bekijkt de medewerker wat er rondom het huis gebeurt en wie er ingeschakeld moet worden. De medewerker probeert bewoners meteen te bellen wanneer er een brandmelding of inbraak is gedetecteerd. Middels Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De kosten van een huisalarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €20,00 en €37,50 per maand.

Welke melding krijg ik bij een inbraak?

Bij verdachte omstandigheden kan je op verschillende manieren een melding krijgen. De meest populaire alarmmeldingen zijn een luid geluidsalarm (sirene) of een notificatie op iPad of telefoon. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: e-mail, SMS, lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer. Als je kiest voor een stil alarm zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het schrikt inbrekers af en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat de beelden als bewijsmateriaal dienen. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een mix van enkele losse camera’s, vanaf €200,00 per stuk. Liever haarscherp beeld zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? Installeer dan een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €600,00 per stuk. Tip: laat het installeren door een beveiligingsadviseur Ommeren.


Postcodegebied: 4032, 4033

Plaats een reactie