Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Sassenheim

Door het plaatsen van een alarmsysteem in Sassenheim beveilig je jouw huis, kantoor, garage of schuur tegen inbraak. Er vinden per jaar flink wat inbraken plaats in deze gemeente. Een actieve alarminstallatie biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak, kan je laten koppelen aan de meldkamer en geeft je meer gemoedsrust. Daarbij geeft het huisalarm ook een signaal af bij lekkage, brand, rookontwikkeling en lekkage. In onze handige keuzehulp bieden we goede info over de diverse systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop doorzoek je op deze site bekende installatiebedrijven en beveiligingsbedrijven in Sassenheim en vind je hier handige anti-inbraaktips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Inbrekers breken minder snel in bij woningen met een alarm.
 • Bij een inbraakmelding neemt de kans op aanhouding toe.
 • Voordelige verzekeringspremie.
 • Een enorm veilig gevoel in huis.
 • Diverse systemen kunnen worden aangesloten op een meldkamer.

alarmsysteem-sassenheim

Alarminstallatie Sassenheim laten installeren

De betekenis van een alarmsysteem is: een beveiligingssysteem dat dankzij detectoren een alarm genereert bij brand, inbraak of glasbreuk. Bij een signalering zal het alarm worden geactiveerd en volgt er meestal een push melding op je telefoon. Indien gewenst wordt het woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. De operator kijkt de melding na en neemt direct contact op met de contactpersonen (sleutelhouders). Bij een noodsituatie kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Meteen een goedkope alarminstallatie laten installeren in Sassenheim? In het stukje hieronder vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Een beveiligingssysteem thuis laten aanleggen

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Bekijk kritisch het huis en de tuin en ontdek zo waar de zwakke plekken liggen. Daardoor bepaal je welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. Wat betreft inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: beveiligingscamera’s, waterdetectoren, gasdetectoren, magneetcontacten, bewegingsmelders, glasbreuksensoren.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  De meest gekozen soorten zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij een bedraad systeem moeten er overal draden worden getrokken wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een draadloos systeem heeft geen bedrading nodig en kan snel worden aangesloten. Een hybride product is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Type alarmering

  Er zijn meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: een melding via een smartphone App, telefonische oproep, SMS, E-mail, geluidsalarm. Je kunt ook kiezen voor een professionele integratie met een 24/7 meldkamer (PAC). Er kijkt dan 24/7 iemand mee. Om inbrekers op heterdaad te betrappen heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Prijzen vergelijken

  Geef het installatie adres in en kies wat je wilt laten installeren. Je krijgt dan kosteloos meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Sassenheim.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op een geschikt moment op korte termijn. De beveiligingsspecialist hoe je het systeem in werking stelt. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) ingeven die gealarmeerd worden bij onraad.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Sassenheim?

Vraag offertes op bij specialisten in jouw buurt

Keuzehulp: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Flink wat huizen in de gemeente Teylingen hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Er zijn goedkope instap-systemen met eenvoudige functionaliteiten. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief buitensirene, bewegingsmelders, meldkamer koppeling, rookmelders, camerabewaking. Verder moet je een keuze maken uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Hierna delen we daar meer info over.

100% draadloos alarm
Een draadloos alarm voor woningen is doorgaans verbonden met een internetverbinding, de sensoren werken op batterijen. Je kunt het eenvoudig installeren en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Daarbij ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Houd in acht dat batterijen niet eeuwig meegaan en dat het gemakkelijker storingen heeft.

 • Zeer geschikt voor bestaande woningen.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Onkosten inclusief montage: €725,00 oplopend tot €1200,00.

Een alarmsysteem met kabels
Bij een volledig bedraad alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Er zijn nauwelijks storingen, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij panden met een hoge risicoklasse is dit type zelfs een verplichting. Het is gemakkelijker in onderhoud, je hebt weinig last van storingen en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Geen last van lege batterijen in de sensoren/detectoren.
 • DIrect meenemen bij de bouw van je nieuwbouwwoning.
 • Prijs inclusief installatie: €1025,00 tot wel €2000,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. De basis is een bekabelde alarminstallatie, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Waar al kabels getrokken zijn neem je de bedrade componenten, en waar nog geen bedrading is installeer je draadloze onderdelen.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1200,00 tot €1950,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. Onderstaand lees je meer over veilig wonen in Sassenheim.

 • Rookmelders: waarschuwt jou en je gezin op tijd bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: afgesteld op de ruimtes in het pand.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: altijd zicht op je persoonlijke spullen met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: verjaagt inbrekers en informeert omgeving van een inbraak.
 • Bewegingsmelder: detecteert en meldt bewegingen rondom jouw woning.
 • Meldkamer abonnement: particuliere meldkamers met een directe hoge prio lijn met de Politie.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een ID, pas, druppel, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: slaat alarm wanneer er zich te veel koolstofmonoxide in de lucht bevindt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Sassenheim (april 2024)

Met name de draadloze alarmsystemen kan je zelf installeren. Maar, wanneer je het laat aanleggen door professioneel installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In de bijgaande tabel delen wij de namen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Sassenheim. Zij kunnen je helpen met merken zoals Grothe en Chubb Lips. Of bekijk bedrijven en installateurs in De Zilk, Noordwijkerhout, Lisserbroek en Kaag.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Preventietips om woninginbraak te voorkomen

Er blijft altijd een kleine kans op een inbraak. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. We bieden goed werkende tips om de kans op inbraak in Sassenheim te limiteren. Bekijk ook meer informatie over Seniorenalarm.

 1. Zorg dat je ramen en deuren zijn afgesloten met goed hang- en sluitwerk.
 2. Beveilig de achterdeur en klepramen goed.
 3. Probeer altijd de dure spullen op te ruimen.
 4. Zorg dat je huis ook buiten goed verlicht is.
 5. Neem een schakelklok en stel in dat lampen aan- en uitgaan.
 6. Meer zicht op de voorzijde van de woning met een slimme deurbel.
 7. Start een eigen groep voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Deel niet op social media dat je op vakantie gaat.
 9. Verberg je sleutels niet onder de mat.
 10. Bedek ramen die inbraakgevoelig zijn met anti-inbraakfolie.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Sassenheim vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Zuid-Holland zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die gespecialiseerd zijn in het aanleggen van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Zij bieden een complete alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. In veel gevallen kunnen ze jou ook helpen met abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Eigen meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Gemakkelijk te bedienen met de meegeleverde App.
 • Woonveilig: Altijd Monitoring & Security updates, gemakkelijk plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Ervaren adviseurs en vakmannen met persoonlijke aanpak.
 • SmartAlarm: Directe koppeling mogelijk met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Eenvoudig op afstand beheren dankzij de App.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en D-Link, Bosch, Somfy, Foscam, TP-Link + Yale, Hombli, Arlo, Eufy, Netamo.

Inbraakbeveiliging FAQ: alle vragen en antwoorden

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Sassenheim?

De kosten van een goed alarmsysteem in Sassenheim voor thuis liggen gemiddeld tussen de €525,00 en €1225,00. De totaalprijs wordt gekenmerkt door het soort systeem, de eventuele uitbreidingen zoals meldkamer en camera’s of rookmelder, het aantal ramen en deuren, en het onderhoud.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties bekijkt een medewerker meteen wat er rondom het huis gebeurt en of er hulpdiensten ingeschakeld moeten worden. De medewerker probeert bewoners meteen te bellen als er brand is uitgebroken of een inbraak aan de gang is. Door het inschakelen van Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De prijs van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €10,00 en €42,50 per 4 weken.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Bij een foute beweging krijg je direct een melding. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) of een signaal per telefoon (App). Andere beschikbare meldingen zijn: telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer, e-mail, SMS. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan zal de indringer niets horen, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en stimuleren vervolging bij de rechter omdat de beelden als bewijsmateriaal dienen. Een goedkope optie is een set met analoge camera’s, vanaf €150,00 p/stuk. Zoek je maximale veiligheid met HD camera’s om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? In dat geval adviseren we een HD IP camera voor €625,00 per stuk. Professioneel geïnstalleerd door de beveiligingsadviseur Sassenheim.


Postcodegebied: 2166, 2170, 2171, 2172

Plaats een reactie