Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Lithoijen

Door het installeren van een alarmsysteem in Lithoijen schrik je inbrekers af en beveilig je jouw woning. In deze gemeente zijn er per jaar tientallen (pogingen tot) inbraken. Een eigen alarminstallatie biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en geeft je meer gemoedsrust. Daarnaast stelt het huisalarm je ook op de hoogte bij rook, brand, een gaslek of lekkage. In de praktische keuzehulp lees je populaire informatie over de meest populaire systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Afsluitend bekijk je op dit portaal toonaangevende beveiligingsbedrijven in Lithoijen en delen wij de beste inbraakpreventietips.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Het schrikt inbrekers af (preventieve werking).
 • Bij een inbraakmelding neemt de kans op aanhouding toe.
 • In sommige gevallen bespaar je op de verzekering.
 • Het geeft een fijn en vertrouwd gevoel.
 • Diverse systemen kunnen worden aangesloten op een meldkamer.

alarmsysteem-lithoijen

Alarminstallatie Lithoijen laten aanleggen

Een alarmsysteem houdt in: een beveiligingsinstallatie dat dankzij detectoren een alarm genereert bij brand, inbraak of glasbreuk. Bij ongewone situaties zal het alarm afgaan en krijg je een melding op je smartphone. Indien gewenst wordt het woningalarm aangesloten op de meldkamer. Een expert kijkt de melding na en waarschuwt de betrokken klant. Bij brand, inbraak of een overval kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Lithoijen? In het bijgaande stappenplan leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Beveiligingssysteem voor thuis laten installeren

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Zorg voor een goed beeld van het huis en controleer waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Op die manier weet je welke deuren en ramen sensoren / detectoren moeten krijgen. Met betrekking tot inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: beveiligingscamera’s, bewegingsmelders, rookmelders, waterdetectoren, glasbreuksensoren, gasdetectoren.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  De meest bekende types zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij de bekabelde optie worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een wireless (draadloos) systeem is effectief zonder bekabeling en kan overal worden geïnstalleerd. Een hybride product is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  Er bestaan meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: een melding via een smartphone App, geluidsalarm, telefonische oproep, SMS, E-mail. Steeds meer mensen vullen dit aan met een professionele integratie met de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Er kijkt dan 24/7 iemand mee. Om inbrekers op heterdaad te betrappen is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Vrijblijvende offertes opvragen

  Vul eerst jouw postcode in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Lithoijen en de directe omgeving.

 5. De installateur komt langs

  Het beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op een vooraf afgesproken moment. De beveiliger laat goed zien hoe het allemaal werkt. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen instellen die een notificatie ontvangt bij calamiteiten.

Een handig alarmsysteem kopen in Lithoijen?

Krijg verschillende offertes van vakmannen uit de regio

Advies: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Oss houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Er zijn goedkope instap-systemen met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief camerabewaking, meldkamer koppeling, rookmelders, bewegingsmelders, buitensirene. Evenzeer zul je moeten kiezen voor een bekabeld, draadloos of hybride installatie. In het onderstaande blok zullen we daar een toelichting op geven.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloze alarminstallatie is vaak verbonden met het WiFi netwerk, de detectoren hebben een batterij. Het is makkelijk aan te leggen en het is met name geschikt voor oudere woningen. Als laatste ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Aandachtspunten zijn dat je jaarlijks de detectors moet controleren en dat het gemakkelijker storingen heeft.

 • Relatief goedkoop en makkelijk te plaatsen.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Tarief inclusief montage: €825,00 – €1300,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Bij een volledig bekabeld alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Het is de meest betrouwbare keuze, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse is dit type zelfs een verplichting. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, je hebt weinig last van storingen en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Verplichting bij bedrijven en panden in hogere risicoklasse.
 • De installatie is een stuk duurder.
 • Onkosten inclusief installatie: €1125,00 – €1650,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Waar al kabels aangesloten zijn maak je gebruik van de bekabelde onderdelen, en waar nog geen bedrading is neem je draadloze sensoren.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1800,00 oplopend tot €2850,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met verschillende extra opties en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In het stukje hieronder sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Lithoijen.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand met zowel een sirene en oproep naar bewoners.
 • Sprinklerinstallatie: vast aangebrachte brandblusinstallatie om een beginnende brand onder controle te brengen.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: herkent brekend glas tot 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: houd in de gaten wat er in en rondom de woning gebeurt met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: luid alarm dat paniek zaait en buren informeert bij een inbraak.
 • Bewegingsmelder: maximale veiligheid door de kleinste bewegingen te registreren.
 • Meldkamer abonnement: altijd professionele begeleiding en ondersteuning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een tag, druppel, pas, ID.
 • Koolmonoxidemelder: bevat een sensor die bestaat uit een gel met onder andere zwavelzuur.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Lithoijen (februari 2024)

Het aanleggen van beveiligingsapparatuur kan je in theorie zelf. Alleen, ga je voor een speciaal installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In de bijgaande tabel bekijk je de adressen en namen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Lithoijen. Zij kunnen je helpen met merken zoals PowerSonic en Eurosafe. Of zoek door naar verkooppunten en leveranciers Lith, Maren-Kessel, Teeffelen en Oijen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

De beste anti-woninginbraak tips

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. Hierna delen we 10 handige tips om de kans op inbraak in Lithoijen te verminderen. Check ook extra informatie over Sirenes.

 1. Zorg voor goedgekeurd hang- en sluitwerk.
 2. Zorg voor een speciaal slot bij de schuifpui.
 3. Verberg kostbare bezittingen in de kasten.
 4. Zorg voor voldoende buitenverlichting.
 5. Zorg voor verlichting in en rondom je huis.
 6. Plaats camera’s die je op afstand kunt bekijken.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Deel niet op social media dat je op vakantie gaat.
 9. Berg eventueel cash geld op in een kluis of bank.
 10. Plak anti-inbraakfolie en inbraakstrips op ramen en deuren.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Lithoijen vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Groningen leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die volledig gespecialiseerd zijn in het plaatsen van een alarm en bewakingscamera’s. Deze firma’s bieden een ingenieuze alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. In veel gevallen kan jij hier ook terecht voor een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Altijd binnen een halve minuut reactie van de meldkamer.
 • Feenstra.com: Gemakkelijk te bedienen met de meegeleverde App.
 • Woonveilig: Eenvoudig te bedienen (met sleutelhanger, bedieningspaneel, app).
 • V&S Beveiliging: 24 maanden garantie, topkwaliteit en geplaatst door pro’s.
 • SmartAlarm: Voor Inbraak (Trigion), Medisch, Waterschade en Brandschade.
 • Directveilig: Vrijblijvend advies op locatie mogelijk.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en Somfy, EZVIZ, Bosch, D-Link, Foscam of Hombli, Netamo, Eve, Eufy, Arlo.

Inbraakbeveiliging FAQ: alle vragen en antwoorden

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Lithoijen?

De kosten van een slim alarmsysteem in Lithoijen voor thuis liggen ongeveer tussen de €400,00 en €975,00. De totale prijs wordt gecalculeerd door de soms van het soort systeem, de eventuele uitbreidingen zoals camerabeveiliging of koolmonoxidemelder, het soort woning, en het onderhoudscontract.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Wanneer er een melding binnenkomt analyseert een operator wat de actuele status is en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. Een expert neemt contact op met de bewoners Bij een geverifieerde alarmmelding Door middel van Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De onkosten van een inbraaksysteem met meldkamer abonnement variëren tussen de €22,50 en +/- €52,50 per 4 weken.

Hoe word ik gewaarschuwd bij een inbraak?

Bij een signalering krijg je direct een melding. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een luid geluidsalarm (sirene) of een bericht op smartphone en tablet. Andere beschikbare meldingen zijn: telefonische oproep, SMS, doorschakeling naar meldkamer, e-mail. In het geval van een stil alarm is er geen sirene hoorbaar of zichtbaar, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. Een voordelige mogelijkheid is een analoge camera aangesloten via COAX vanaf €250,00 per unit. Vind je dit niet voldoende en zoek je de meest scherpe en heldere HD-beelden zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Kies dan voor een HD IP camera vanaf €375,00 per unit. Je laat dit gemakkelijk aanleggen door de beveiligingsadviseur Lithoijen.


Postcodegebied: 5396

Plaats een reactie