Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Drogteropslagen

Door het plaatsen van een alarmsysteem in Drogteropslagen is je huis altijd beveiligd, ook als je niet thuis bent. Ieder jaar zijn er in deze gemeente flink wat woninginbraken. Een alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, kan je laten koppelen aan de meldkamer en maakt dat je met een gerust hart thuis kunt blijven. Tevens zal het huisalarm afgaan bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. In de praktische keuzehulp bieden we praktische info over de systemen waar je uit kunt kiezen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Als laatste check je op deze pagina landelijke en lokale beveiligingsbedrijven in Drogteropslagen en vind je slimme tips tegen inbraak.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Het heeft een duidelijke reactieve werking.
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • In sommige gevallen bespaar je op de verzekering.
 • Met een gerust gevoel in slaap vallen.
 • Mogelijkheid tot het afsluiten van een meldkamer-abonnement.

alarmsysteem-drogteropslagen

Alarminstallatie Drogteropslagen laten plaatsen

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektrisch systeem dat een signaal geeft bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij een verdachte poging zal het systeem het alarm inschakelen en volgt er meestal een push melding op je telefoon. In veel gevallen wordt het woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. De beveiliger bekijkt de situatie en neemt telefonisch contact op met de contactpersonen (sleutelhouders). Als er sprake is van inbraak of brand worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Drogteropslagen? In het onderstaande stappenplan geven we tips en leggen we alles uit.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Maak een goed profiel van jouw woning en controleer waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Daardoor ontdek je welke ramen en deuren verzegeld moeten worden met een sensor. Met betrekking tot inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: gasdetectoren, waterdetectoren, glasbreuksensoren, rookmelders, beveiligingscamera’s, magneetcontacten.

 2. Selecteer een type alarm

  De top 3 mogelijkheden zijn een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij een bedraad systeem wordt alle verbonden met draden waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een kabelvrij systeem (draadloos) communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en sluit je heel gemakkelijk aan. Een hybride inrichting is een combinatie van beide.

 3. Alarmmeldingen

  We differentiëren meerdere type alarmen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor lichtalarm, E-mail, geluidsalarm, telefonische oproep. Je kunt ook kiezen voor doorschakeling van de Particuliere alarmcentrale PAC. Zij volgen de meldingen direct op. Desgewenst is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Vergelijk bedrijven & offertes

  Voer jouw postcode en huisnummer in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je ontvangt binnen korte tijd verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Drogteropslagen en de gemeente.

 5. Installatie van het alarm

  Het beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De medewerker hoe je het systeem in werking stelt. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen instellen die een notificatie ontvangt bij abnormale gebeurtenissen.

Een handig alarmsysteem kopen in Drogteropslagen?

Vraag offertes op bij beveiligingsbedrijven in de buurt

Advies: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Steeds meer woningen in de gemeente De Wolden kiezen voor alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Er zijn goedkope instap-systemen met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals buitensirene, meldkamer koppeling, camerabewaking, afstandsbediening, rookmelders. Tevens moet je in de basis kiezen voor een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In de volgende paragraaf noemen we alle pluspunten en minpunten.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloos alarm voor woningen is een installatie zonder bekabeling, met units die werken met batterijen. Het is heel snel te installeren en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Tevens kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Let erop dan de batterijen eens per jaar moet worden vervangen en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Gemakkelijk aanleggen, uitbreiden en verplaatsen.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Tarieven inclusief montage: €700,00 tot +/- €1600,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Bij een bekabeld alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Het is de meest betrouwbare keuze, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 wordt dit gezien als een verplichting. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, je hebt weinig last van storingen en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Vrijwel helemaal geen last van storingen.
 • Voor de bestaande bouw niet zo geschikt.
 • Prijs inclusief installatie: €900,00 oplopend tot €1650,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Waar de kabels al voorhanden zijn neem je de bedrade detectoren, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen installeer je draadloze sensoren.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1750,00 tot wel €2900,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met extra sensoren en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In het stukje hieronder lees je meer informatie over extra veilig wonen in Drogteropslagen.

 • Rookmelders: meet de temperatuur in huis den detecteert rook.
 • Sprinklerinstallatie: een brandblussysteem dat op afstand wordt ingeschakeld.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: ideaal wanneer je huisdieren hebt die vrij rondlopen door de woning.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s hebben een afschrikeffect en en helpen dader identificeren.
 • Buitensirene: enorm lawaai zorgt voor paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: elektronische sensor die beweging in zijn directe omgeving waarneemt.
 • Meldkamer abonnement: particuliere meldkamers met een directe hoge prio lijn met de Politie.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een pas, tag, pincode, ID.
 • Koolmonoxidemelder: een toestel dat alarm slaat wanneer de koolmonoxide concentratie in een ruimte te hoog wordt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Drogteropslagen (februari 2024)

Wie handig is kan zelf zijn alarmsysteem installeren. Maar, ga je voor een lokaal installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In deze tabel check je de bedrijfsnamen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Drogteropslagen. Zij kunnen je helpen met merken zoals Olympia en STD. Of bekijk installatiebedrijven en leveranciers in Balkbrug, Nieuwleusen, Dedemsvaart en Brucht.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 anti woninginbraak tips

Iedere woning is inbraakgevoelig. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We geven praktische tips om de kans op inbraak in Drogteropslagen te beperken. Lees ook meer info over Draadloos alarmsysteem.

 1. Beveilig ramen en deuren met goed hang- en sluitwerk.
 2. Doe altijd de ramen en deuren op slot.
 3. Leg kostbare apparatuur uit het zicht.
 4. Zet ladders en kliko’s weg.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk als je afwezig bent.
 6. Vraag buren of ze een oogje in het zeil houden bij vakantie.
 7. Start- of sluit je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Voorkom posts over je vakantie op social media.
 9. Leg je sleutels niet onder een deurmat of bloempot.
 10. Beveilig je huis of pand met anti inbraak folie.

Beveiligingssysteem voor thuis

Professionele huisbeveiliging met meldkamer en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Drogteropslagen vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Drenthe leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die veel expertise hebben rondom het plaatsen van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Deze firma’s bieden een complete alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt beheren. Regelmatig bieden zij de optie tot een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Eigen alarmcentrale die 24/7 bereikbaar is.
 • Feenstra.com: Oók veilig bij sabotage, internet- en elektriciteitsstoringen.
 • Woonveilig: Zonder boren en volledig draadloos, gemakkelijk zelf plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Professionele installatie en onderhoud.
 • SmartAlarm: Eenvoudig en betaalbaar systeem, te koppelen aan Trigion meldkamer.
 • Directveilig: 24/7 doormelding met virtuele of bemande meldkamer.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en Foscam, Somfy, D-Link, Bosch, EZVIZ & Hombli, Arlo, Eve, Netamo, Yale.

Bekijk inbraakbeveiliging FAQ

Wat kost een alarmsysteem installeren in Drogteropslagen?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Drogteropslagen voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €550,00 en €1300,00. De normale prijs wordt berekend a.d.h.v. het soort systeem, extra services zoals meldkamer koppeling en camera’s of gasmelder, het aantal ruimtes, en het jaarlijkse onderhoud.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Als het alarm een signaal opvangt zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken wat er gaande is en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. De beveiliger belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) bij een overval, inbraak of brand Door het inschakelen van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De onkosten van een alarm met meldkamer abonnement variëren tussen de €22,50 en +/- €45,00 per 4 weken.

Welke melding krijg ik bij een inbraak?

Bij een verdachte poging kan je op verschillende manieren een melding krijgen. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een hard geluidsalarm (sirene) of een pushmelding op je smartphone. Alternatieven zijn o.a.: telefonische oproep, SMS, e-mail, lichtalarm. In het geval van een stil alarm zal er geen sirene afgaan, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. De meest betaalbare keuze is een dome/bullet camera vanaf €275,00 per aansluiting. Voorkeur voor maximale veiligheid met HD camera’s zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Zoek dan naar een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €425,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Drogteropslagen.


Postcodegebied: 7705

Plaats een reactie